Cien regenerative dag en nachtcrème

BEAUTY REVIEW | Cien Vital Regenerative dag- en nachtcrème

Misschien komt het doordat ik nu 30 ben, maar ineens smeer ik (bijna) iedere ochtend en avond crème op mijn gezicht. En dat terwijl ik het nog nooit echt veel langer dan maximaal 2 weken heb volgehouden. De crème die ik had, vond ik totaal niet fijn. Hij smeerde niet lekker, hij rook vies en ik had niet per se dat het iets deed. En dat terwijl het een (voor mijn doen) duurdere crème was. Bij de Lidl kwam ik de Cien dag- en nachtcrème tegen en ik besloot om die te kopen. Voldoet deze crème wel aan mijn wensen? Dat lees je hieronder.

Cien Vital Regenerative day & night cream

Cien Vital Regenerative dag- en nachtcrème verpakking

Oké. De Cien Vital Regenerative dag- en nachtcrème is in principe nog niet voor mijn leeftijd bedoelt. De doelgroep is meer vanaf de 40. Maar hé, leeftijd is ook maar een getal en waarom zou het dan niet goed voor mijn huid kunnen werken? Doordat ik vele goede verhalen ken over collageen en Q10 (wat hierin zit), bedacht ik me dat dit weleens een hele fijne crème kon zijn. En voor de prijs kon ik hem nou ook niet per se laten liggen. Maar daar kom ik later nog op terug.

Lees ook: BEAUTY REVIEW | Aromatherapie masker van de Action

Wat zit er in en wat zou de werking moeten zijn?

Cien Vital Regenerative dag- en nachtcrème inhoud

Omdat ik weet dat sommige mensen nogal gesteld zijn op een ingrediëntenlijstje – en gezien ik vergeten ben hiervan een foto te maken – typ ik het hieronder speciaal voor degene die dat interessant vinden:

Cien Vital Regenerative Day Cream: Aqua, Glycerin, Dibutyl Adipate, Glyceryl Stearate SE, Dicaprylyl Carbonate, Ethylhexyl Salicylate, Titanium Dioxide (Nano), Diethylamino Hydraxybenzoyl Hexyl Benzoate, Cetearyl Alcohol, Ethylhexy Triazone, Phenoxyethanol, Butyrospermum Parkii Butter, Clycine Soja Oil, Sodium Cetearyl Sulfate, Talc, Silica, Parfum, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Disodium EDTA, Benzoic Acid, Calcium Gluconate, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Dimethicane, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Linalool, Ubiquinone, Sodium Citrate, Soluble Collagen, Sodium Benzoate, Elaeis Guineensis Oil, Beta-Carotene.

Cien Vital Regenerative Night Cream: Aqua, Isopropyl Palmitate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Ricinus Communis Seed Oil, Cera Alba, Zinc Stearate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Argania Spinosa Kernel Oil, Allantoin, Calcium Gluconate, Ubiquinone, Soluble Collagen, Phenoxyethanol, Magnesium Sulfate, Parfum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Tocopherol, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Sodium Citrate, Elaeis Guineensis Oil, Beta-Carotene, Linalool, Benzyl Alcohol

De Cien dag- en nachtcrème zijn dus bedoelt voor de rijpere huid. Ze richten zich op hydratie, anti-aging en een rijke verzorging. Waarbij de dagcrème gebruik wordt gemaakt van sojaolie, zit er in de nachtcrème juist arganolie. De dagcrème bevat ook SPF 15.

En wat vind ik er van?

Cien Vital Regenerative dag- en nachtcrème potjes

Allereerst rook ik aan de Cien dag- en nacht crème. Ik kon alleen maar hopen dat ze een heel stuk beter zouden ruiken dan mijn ‘oude’ crème. En dat deden ze! Ik vind ze zelfs best lekker ruiken. Dat maakt het dat ik het ook niet erg vind om deze crèmes op te doen. Bij mijn ‘oude’ was ik bang dat anderen het zouden ruiken, haha!

Daarnaast smeren ze super fijn. De nachtcrème is wat dikker dan de dagcrème. Dit is eigenlijk niets nieuws. Vooral omdat de nachtcrème het meeste werk doet terwijl je slaapt en dus langer mag intrekken. Maar hij voelt totaal niet vettig aan op de huid. De dagcrème vind ik ook enorm fijn onder make-up en dus fijn als basis.

Ik heb ook maar een beetje nodig en daardoor verwacht ik er lang mee te kunnen doen.

Lees ook: BEAUTY REVIEW | Nivea Body Lotion Mousse

Maar werkt het ook? Ik weet nooit zo heel goed of crèmes per se werken, maar mijn huid voelt wel heel zacht en fijn aan. Dus ik denk wel dat ze doen wat ze beloven. Ik gebruik deze crème nu zo’n 1,5 maand. Ik heb zelfs het idee dat de kraaienpootjes minder zichtbaar zijn. Toch een kwestie van goede verzorging?

Ik had helemaal niet de intentie om over de Cien dag- en nachtcrème te schrijven, maar omdat ik ze zo fijn vind en goed vind werken, wilde ik het ook graag met jullie delen. Maar ik heb niet onthouden hoe duur de crème precies is, maar ik schat iets van €2,50 tot €5,00 voor 50 ml. Absoluut een budgettopper dus!

Ben jij bekend met de gezichtsverzorging van Lidl? En welke crèmes gebruiken jullie?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

16 Comments

   • Annemie

    3 april 2020 at 12:50

    Ik vind de creme’s van de Lidl heel fijn. Ik gebruik het al ongeveer 2 jaar. Ik heb minder kraaie pootjes. Ik ben 72 jaar, en ik zie er voor mijn leeftijd nog heel mooi uit. Zeggen de meeste mensen. Haha. Ik heb een fijne huid door de dag en nachtcrème van de Lidl. Ik gebruik nooit iets anders meer. Jammer vind ik dat het te weinig word aangevuld. Want als ik in de winkel ben in het meestal uitverkocht. Maar dat is wel een goed teken. Toch?

    Beantwoorden
    • Natasja

     3 april 2020 at 13:58

     Inderdaad een goed teken! Ik ben nu een andere crème aan t testen van de Lidl en die is ook heel fijn! Heb geen dure creme nodig in ieder geval ☺️

     Beantwoorden
 • Tamara

  3 september 2018 at 14:00

  Die van Lidl heb ik ook al heel erg goede dingen van gehoord! Zeker voor de prijs. Ikzelf gebruik eigenlijk een duurdere crème van Estee Lauder. Die past zo goed bij mijn gezicht dat ik niet anders meer wil. En ze ruikt naar komkommer!

  Beantwoorden
 • Luna

  3 september 2018 at 17:34

  Ik hoor en lees goede verhalen over de Cien huidverzorging. Er schijnen zelfs ingrediënten in te zitten die ook in het dure La Prairie merk zitten. Ik heb het nog niet geprobeerd. Zelf zweer ik het momenteel bij de Iris nachtcrème van Weleda.

  Beantwoorden
 • Marianne

  5 mei 2019 at 17:27

  Te mooi om waar te zijn maar mensen laten zich graag beduvelen.
  Ten eerste is een crème in een pot al helemaal niet goed.
  1x open draaien en al de werkende stoffen zijn verdwenen.
  Dag en nachtcrème bestaat al helemaal niet.
  Een goede crème in een airless pomp is als dag, nacht en oogcrème voldoende.

  Beantwoorden
  • Adtrid

   22 januari 2020 at 19:53

   Ben het toch niet met je eens. Een tube is absoluut beter dan een pot maar het is niet zo dat een één keer geopende pot gelijk niet goed meer is. Ik ben apothekersassistente en heb geleerd dat een dag- of nachtcrème als oogcrème gebruiken geen goed idee is omdat de huid bij je ogen dunner is en sommige ingrediënten van dag- of nachtcrème te hoog geconcentreerd kunnen zijn.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close