TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #3

Vorige week moest Berthie het eiland verlaten. Maar we kregen nog net een scoop te zien dat Berthie misschien nog helemaal niet weg is… Waar zal zij naar toe gaan? En hoe vergaat het de overige expeditie leden op dag 3 van Expeditie Robinson?

De aflevering begint uiteraard met Berthie. Dennis doet het voorstel om de boot te nemen naar afvallerseiland. Als ze een maand lang daar kan overleven maakt ze kans om terug te keren voor de halve finale. En natuurlijk doet ze dat! Dennis vertelt er wel bij dat andere afvallers ook dit aanbod gaan krijgen en dat ze dan dus niet alleen zit… Anders dus dan vorig jaar waarbij de afvallers tegen elkaar moesten strijden.

Kamp Noord is terug op het eiland en checken natuurlijk als eerst of hun kist – die ze voor de eilandraad verstopt hadden – er nog staat met alles er in. Dat is gelukkig zo en Alex denkt dat ze hem dus voor niks verstopt hebben. Hij moest eens weten…

Gaby, Jalou en Chloë gaan voor Kamp Zuid op zoek naar eten. Ze vinden cassave en besluiten dat ze écht goed moeten gaan kijken, want ook hier waren ze bijna voorbij gelopen. Ze missen de tropische vruchten. “Je zou verwachten dat er op zo’n tropisch eiland wel iets te vinden zou zijn als papaja…”

Berthie komt aan op afvallerseiland. Er staat meteen een kist klaar en natuurlijk maakt ze die meteen open. Het heeft dezelfde inhoud als op het andere eiland, alleen dan met iets minder rijst en meel. Berthie gaat meteen op zoek naar voedsel en vind bananen. Deze legt ze in de zon om te rijpen. Ze vindt het een hoopvol begin op afvallerseiland.

In kamp Zuid geeft Jay Jay aan te willen checken wie er is weggestuurd. Koos stelt voor dat hij dan meteen vraagt naar het mesje.

Aangekomen op kamp Noord gaat het gesprek heel gemoedelijk. kamp Noord vertelt Jay Jay dat Berthie weggestuurd is en dat zij zichzelf eigenlijk min of meer opgeofferd heeft. Ze weten dat Berthie een sterke speler was en vertellen dan ook van de ananas die Berthie gisteren gevonden heeft. Jay Jay is meteen jaloers op de gevonden ananas.
Daarna vraagt hij relaxt om het mesje. Kamp Noord is er heilig van overtuigd dit niet te hebben.

Als Jay Jay weer terug loopt naar kamp Zuid horen we hem vertellen dat hij en Kraantje Pappie in het echt hele goede vrienden zijn. Ze willen dat nog even stil houden omdat ze beiden denken dat het nog tactisch kan zijn in de toekomst. Lees: samensmelting.

Terug op kamp Zuid raden de andere expeditie leden meteen wie er weg is. Ze vinden Berthie heel stoer. Overigens geloven ze niet dat ze het mesje niet hebben. Maar Dio is wijs: “We moeten ze op hun woord geloven, want anders gaat de sfeer op het eiland eraan. En je maakt jezelf alleen maar gek.”

DAG 4

Bartho kon niet slapen. Hij denkt dat het iets lichamelijks is; dat het lichaam reageert op het weinige eten. “Je bent toch niet zo sterk als je denkt dat je bent.”

In kamp Zuid voert Jay Jay weer het hoogste woord. Hij probeert een kokosnoot door te hakken en terwijl het niet lukt “zoals normaal”, pocht hij er toch over hoeveel verstand hij er wel niet van heeft. Gaby vertelt ons dat zij het met iedereen goed kan vinden, maar dat ze Jay Jay toch wel heel irritant vind. Ook Koos geeft hetzelfde aan.

Bartho voelt zich nog steeds niet goed. Ellen maakt zich zorgen om hem en masseert hem. Ondertussen maakt Alex  plannen om de samensmelting te halen met Anna, Jessie en Thomas. Lex is er niet bij en Alex denkt dat Lex denkt dat hij bij hen ‘de jongeren’ hoort. Anna maakt zich zorgen dat Bartho en Ellen toch al in de gaten hebben dat ze een plan aan het smeden zijn…

ELIMINATIEPROEF

Voor elk kamp staat er één kist. Deze moeten ze d.m.v. boomstammen naar de stellage rollen. Daarna moeten ze de kist openen om deze als helling te gebruiken en een touw naar beneden gooien. Dit touw dient voor het omhoog houden van de brug. Uit de kist neemt elke keer één speler een kokosnoot mee, gaat over de helling en over de brug om te komen bij een katapult. Beide teams moeten 2 schietschijven omver werpen met de kokosnoot om immuniteit te verkrijgen.

Omdat kamp Noord met één persoon minder is, mag er één persoon niet mee doen in kamp Zuid. Chloë kiest er zelf voor om deze proef niet te doen.

Voor kamp Noord wil Alex graag het voortouw nemen, omdat hij denkt er verstand van te hebben.
Bij kamp Zuid hebben ze meer een gelijkere taakverdeling. Dave hakt voor hen eerst de touwen super snel door zodat ze de boomstammen kunnen gebruiken. Maar toch gaan ze beiden gelijk op.
Anna: “Ik denk dat iedereen in een soort oerstand de proef in gaat.”
Jessie: “Door de boomstammen ver uit elkaar te leggen, kunnen we de kist zo ver mogelijk duwen. Bij ons ging dat vlekkeloos.

Kamp Zuid ligt niet recht voor de stellage. Gelukkig weet Jay Jay een goede oplossing.

Maar eigenlijk maakt het niet uit wie als eerste op de stellage kan, want iedereen schiet zo goed als mis.

“Holymoly, dit is echt heel zwaar.” Aldus Suzanne.

Koos schiet als eerste raak en maakt het daarmee 1-0 voor kamp Zuid. Bij kamp Noord lukt het nog steeds niet. Koos probeert het nog zo’n 3 keer en… De laatste is weer raak.

Kamp Zuid wint!

TERUG OP HET EILAND

In kamp Zuid maken ze pannenkoekjes van bananen. En dat smaakt heel goed.
“Dit is echt een overwinningsmaal. Ik wist niet wat ik proefde! Zolang ik maar niet die vieze cassave in mijn muil moet stoppen.” Subtiel Dave…

Alex, Thomas, Anna en Jessie gaan op bezoek bij kamp Zuid. Ze feliciteren hen. Er wordt meteen gevraagd of er iemand is in kamp Noord die nu ook zegt dat hij of zij wil gaan. Maar die is er niet.

Alex bezoekt bewust kamp Zuid. Zo kan hij samen met Jay Jay een tactiek bespreken. Want ze hopen straks allebei de samensmelting te halen en omdat het vrienden zijn kunnen ze vanaf dat moment elkaar steunen.

Ellen denkt dat zij weg gestemd gaat worden en neemt Bartho mee om te zwemmen en te bespreken. Zij willen de andere meisjes weg stemmen. Zij vinden zichzelf niet fysiek de zwakste. Bartho moet nog nadenken of het dan Anna of Jessie wordt.

Berthie voelt zich gelukkig op dit eiland. Ze heeft met bamboe en takken een dakje gemaakt om onder te liggen bij de regen en voor de spullen. Ze is gewend om alleen te zijn en denkt dat het daardoor haar heel goed af kan gaan op dit eiland.

DAG 5

Ellen vindt het gek dat er geen vis is. Ze bedenkt het idee om een vlot te bouwen met daaraan een net. Aan het einde van de dag kunnen ze dan kijken of ze iets gevangen hebben. Anna helpt ook mee en daardoor komt Ellen op het idee om op haar te stemmen. Ze vindt Anna slim en tactisch.

Alex gaat weer op bezoek bij kamp Zuid. “Ik vind het gewoon gezellig hier.” Antwoord hij als er naar gevraagd wordt.

Koos en Suzanne kijken naar het geheel: “Ik ben geneigd in eerste instantie het irritant te vinden dat ze er zijn. Ik heb het idee dat Kraantje en Jay Jay elkaar beter kennen dan dat ze zich voor doen…” Koos is oplettend…!

Elle praat met Lex als Bartho voorbij komt en roept hem er meteen bij. Ze proberen met Lex een deal te maken, door alle 3 op Anna te stemmen. “Ik heb het wel onder controle denk ik. Maar dat weet je natuurlijk nooit zeker.” Aldus Elle.

Lex praat ondertussen met Alex, Thomas, Anna en Jessie. “Het valt me op dat er nog niemand naar me toe is gekomen om een deal te maken of mij te vragen over de stemming.” Anna reageert door te zeggen dat ze er nog niet zo over nagedacht heeft..

EILANDRAAD

Al het geneuzel voor het stemmen vond ik vandaag minder interessant en dus ga ik meteen door naar de stemming. Ik verklap je vast: Jessie, Bartho en Elle gebruiken hun extra stemmen…!

Anna, Anna, Elle, Elle, Elle, Elle, Elle, Anna, Anna, Elle, Anna, Anna, Elle.

Ellen moet eruit. “Ik denk dat zij denken ‘Zij heeft kinderen’, en dat is ook zo.”

Nadat Elle afscheid heeft genomen krijgt ook zij het voorstel om naar afvallerseiland te gaan. En wat denk je… “Ik ga er voor!”

Robinson van deze aflevering: Koos
Tactische Robinson: Alex
Irritante Robinson: Jay Jay
Allesziende Robinson: Koos
Einde Robinson: Elle

Wat vond jij van deze aflevering en wie is jouw favoriet?

Ps.: volgende week donderdag heb ik een lezing in de avond voor mijn werk en kan ik het dus niet kijken. De recap zal dan pas zaterdag online komen!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close