bh tips

Tips voor het vinden van een goede BH (ook na een zwangerschap en borstvoeding)

Toen ik vorig jaar zwanger werd, groeiden mijn borsten als kool. Na de bevalling gaf ik ruim 9 maanden borstvoeding en bleven ze mooi vol. Nu ik zo’n 3 maanden gestopt ben met borstvoeding, worden ze ook weer wat kleiner. Jammer genoeg betekent het vooral dat de volheid eruit gaat en hangen – ja, hangen! – er nu 2 theezakjes. Of moet ik zeggen theezakken. Mooi is dus een ander verhaal. Ik weet dat een goede, passende BH super belangrijk is en je borsten weer mooi kunnen vormen. Vandaag deel ik mijn tips voor het vinden van een goede BH na een zwangerschap en borstvoeding met jullie. 

De juiste maat

De juiste maat is super belangrijk. Het beste kun je hem door een specialist laten opmeten. Die kan je adviseren en daar leer je natuurlijk een hoop van. Wil je het zelf opmeten, zorg dat je dit dan minstens drie keer doet, zodat je zeker weet dat je de goede maten hebt.

Niet te strak

Je schouderbandjes mogen niet als afdruk in je huid staan. Er moeten minstens 2 vingers onder kunnen. Hoewel ik vroeger dacht dat je met de schouderbandjes je borsten ook een beetje kon liften, is dat dus helemaal niet waar. Dus bespaar je het ongemak en zorg dat je BH fijn zit.

Pas de BH eerst

Ook als een specialist je BH maat heeft opgemeten, moet je altijd je BH’s eerst passen voordat je ze koopt. Een maat kan per merk verschillen, dus een BH zo uit het rek trekken omdat het ‘jouw maat’ is gaat niet altijd op. Daarnaast veranderen je borsten ook met je mee. Als je afvalt of juist aankomt, maar ook door de hormonale veranderingen in je lijf bij je menstruatie, zwangerschap, borstvoeding en menopauze. Het passen van een BH is wat mij betreft echt wel de belangrijkste tip. Zeker nu mijn borsten niet meer zo vol zijn.

Winkel VS. Webshop

Het fijne van een BH kopen in de winkel is dat je meteen kunt passen. Al voel ik me toch niet altijd op mijn gemak als zo’n verkoopster mee moet kijken of de BH wel goed zit. Daarnaast staan er vaak rijen voor pashokjes en daar heb ik echt een hekel aan. In luxere winkels is dat dan weer bijna niet het geval, maar daar voel ik me altijd toch een soort van verplicht om dan ook daadwerkelijk iets te kopen. Vaak ook doordat de service echt beter is dan een reguliere winkel.

Persoonlijk shop ik liever online. Zeker omdat de bezorging bijna altijd de volgende dag al kan en terug sturen tegenwoordig ook net zo makkelijk gaat. Wel zo fijn om eerst in de winkel je maat te (laten) checken, zodat je niet alles 10 x terug hoeft te sturen.

BH na zwangerschap en/of borstvoeding

Is het winkelen voor een BH na een zwangerschap en/of borstvoeding anders dan anders? Nee. De maat is gewoon super belangrijk en dat je weet dat je maat veranderlijk is. In mijn geval zijn mijn borsten niet meer zo vol als voor en tijdens mijn zwangerschap, dus dat is wel een dingetje om op te letten. Altijd blijven meten en passen dus!

Waar let jij op tijdens het kopen van een BH?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

 • Gerda van Horrik

  11 oktober 2018 at 11:11

  Nog een tip: een BH heeft altijd 3 standen met die haakjes aan de achterkant.
  Pas je nieuwe BH altijd in de grootste stand. Door het wassen en het dragen wordt je Bh iets groter en kan je de middelste stand gaan gebruiken. Tegen de tijd dat zelfs de kleinste stand te groot wordt, dan wordt het tijd om ‘m weg te gooien.
  Op deze manier heb je zo lang mogelijk plezier van je BH en het is precies de reden waarom er altijd 3 standen zijn.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close