Safety 1st teeny buggy

Onze ervaring met de Safety 1st Teeny buggy

Tot zo’n maand of twee geleden gebruikten we voor onze – toen nog – 21 maanden oude dochter de wandelwagen van onze Mutsy Transporter. Een lomp groot ding, wat wel heel fijn reed, maar bovenal ook veel plaats in beslag nam én loeizwaar was. Die wandelwagen zorgde er ook voor dat ik liever niet met Isabelle ergens naar toe ging, want door mijn zwangerschap werd die wandelwagen nog vervelender om in de auto te zetten dan dat hij al was. Ik vond het dus hoogtijd voor een buggy. Roy daarentegen vond de wandelwagen nog prima en had er niet zo’n behoefte aan. Met een beetje aandringen van mij – en uiteraard overtuigende argumenten 😉 – gingen we op zoek naar de ideale buggy. We kochten een buggy en vandaag deel ik dan ook met jullie onze ervaring met de Safety 1st Teeny.

Waar moest onze buggy aan voldoen

Safety 1st teeny buggy zonneklep

Ik had een aantal eisen waar onze buggy aan moest voldoen. Allereerst moest hij niet te duur zijn. Met een tweede kindje op komst moeten we wat geld besparen. Hij moet uiteraard wel fijn rijden en wendbaar zijn. Daarnaast wilde ik er wel graag een mandje eronder, want dat is toch altijd wel handig. En ik wilde graag dat hij lichtjes is en klein op te vouwen zou zijn, zodat hij altijd makkelijk overal mee naar toe kan en vooral dat ik hem ook tijdens de zwangerschap makkelijk kon tillen.

Safety 1st Teeny eigenschappen

Safety 1st teeny klein inklapbaar

Zoals jullie ondertussen wel weten, zijn we gegaan voor de Safety 1st Teeny. We kochten hem in een hele mooie aanbieding bij de Prénatal waardoor we nog geen €100 kwijt waren aan een buggy die aan onze eisen voldoet.

De Safety 1st Teeny is bedoeld als reisbuggy. Ten eerste doordat je hem klein kunt inklappen (44x16x56 cm) en er standaard een reistas meegeleverd wordt. Als het goed is, mag deze buggy dan ook in het vliegtuig mee als handbagage (handig!) en is hij sowieso in het openbaar vervoer handig mee te nemen. Daarnaast is het een echte lichtgewicht buggy. Hij weegt maar 5,6 kg en dus makkelijk te tillen!

Verder is het maximale gewicht van een kind dat er in mag 15 kg. Dat is vrijwel bij alle (goedkopere klasse) buggy’s. Wat ik zelf heel fijn vind, is dat de Safety 1st Teeny een doorlopende duwstang heeft. Makkelijk dus om met één hand te duwen, mocht dit nodig zijn. Verder heeft hij een voetrem en een 5-punts gordel. De buggy kan helemaal plat, voor als je kindje moet of gaat slapen en hij heeft een zonnekap. Daarnaast is de Teeny ook geschikt vanaf de geboorte, maar hoe dat precies werkt en zit weet ik niet. Het klinkt in ieder geval erg makkelijk! Oh ja, en had ik al vertelt dat er een mandje onder zit?

Onze positieve ervaringen met de Safety 1st Teeny

Safety 1st teeny reistas

Zoals ik al aangaf voldoet de buggy aan al onze eisen. Hij rijdt echt wel heel fijn. Op kinderkopjes rijdt een buggy sowieso minder fijn dan een wandelwagen, maar ik moet wel zeggen dat het me niet echt irriteert. Hij rijdt dan nog steeds makkelijk en is nog steeds wendbaar.

Ik heb het idee dat Isabelle er ook prima in zit. Ze kruipt er ook zelf in als ze dat wil, dus dat lijkt me een goed teken. Daarnaast voelt de buggy ook wel stevig aan.

Maar waarom ik écht heel blij ben met de Safety 1st Teeny, is omdat hij écht héél licht is én klein op te vouwen is. We doen hem altijd in de reistas (maar dat heeft ook meer te maken met de hondenharen die binnen in het rondvliegen en we de buggy toch gewoon netjes willen houden), waardoor hij makkelijk mee te nemen en te dragen is. Hij past zelfs op de grond tussen de autostoel van Isabelle en de bijrijdersstoel (of de andere kant; het is maar net waar je hem neerzet). Ik vind het echt heel fijn dat hij zo ruimte besparend is!

Waar we tegenaan lopen

Natuurlijk zijn er ook dingen waar we tegenaan lopen. Zo vinden wij het een klein gemis dat de stang niet verstelbaar is (Roy is met zijn 1.93 m best lang). Roy geeft aan dat de stang nog wel ietsje hoger had gemogen, maar hij heeft er geen last van!

Super fijn dat er een mandje op zit, maar het mandje is best moeilijk bereikbaar. Hij zit diep onder het zitje en de verzorgingstas past eigenlijk niet er onderdoor om hem in het mandje te leggen. Dat vind ik persoonlijk wel jammer. Desondanks ben ik wel blij met het mandje hoor! Fijn dat er bijvoorbeeld een dekentje en een slot in kan, drinken, kleine aankopen etc.

Verder hebben we eigenlijk geen dingen waar we tegenaan lopen. Dus toppie!

Conclusie

Safety 1st teeny achterkant

We vinden de Safety 1st Teeny een goede aankoop. Hoewel Roy in eerste instantie vond dat we geen buggy nodig hadden, omdat hij de wandelwagen nog gewoon prima vond, heeft hij ondertussen de wandelwagen helemaal opgeruimd en gebruiken we alleen nog maar de buggy. Ha! Zie je nou wel schat! 😉

Hij rijdt fijn, is wendbaar, is licht, klein opvouwbaar en voldoet aan de eisen die we hadden. Al met al vinden we het gewoon een heel fijn ding. Ik ben dan ook heel benieuwd of we de wandelwagen nu eerder de deur uit gaan doen bij ons zoontje dat in november geboren gaat worden. Zeker omdat deze buggy dus al vanaf baby af aan te gebruiken is.

Daarnaast is dit misschien wel één van de goedkoopste opties voor een klein opvouwbare buggy.  De meeste klein opvouwbare buggy’s gaan namelijk al richting de €200 of meer. Mocht je portemonnee meer ruimte hebben, zijn die duurdere buggy’s absoluut ook waard om naar te kijken. Wij hebben die niet eens bekeken omdat het boven ons budget lag, dus ik kan niet zeggen of die nog fijner zijn dan deze buggy. Maar mocht je – net als ons – niet zo’n grote portemonnee hebben, dan is de Safety 1st Teeny écht een aanrader.

Welke buggy heb jij en aan welke eisen moet jouw buggy voldoen? Laat het me hieronder weten bij de reacties!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close