8 super tips tegen wallen

Je kent het wel. Je hebt de nacht doorgehaald, je hebt zorgen of door spanningen voor die wedstrijd van vandaag kon je vannacht niet slapen. Gevolg: wallen. Bah. Thank God voor concealer. Maar wat als die nou net op is op het moment dat je hem het hardst nodig hebt? Of je hebt een concealer die niet dekkend genoeg is voor jouw mega wallen. Hieronder vind je 8 super tips tegen wallen met producten die jij gegarandeerd in huis hebt.

TIP 1: BEVROREN EETLEPEL
Wie er geen eetlepel in huis heeft leeft onder een steen. Leg deze een tijdje in de vriezer – een kwartier tot half uur is wel voldoende, maar voor een effectief resultaat kun je het beste de lepel er ’s nachts al inleggen. Na deze tijd haal je je lepel uit de vriezer en leg je hem met de holle kant naar je oog. Wallen zijn in no time verdwenen! Nog een extra tip is om eventueel een tissue om de lepel te doen zodat je zeker weet dat de lepel dadelijk niet aan jouw gezicht vastgevroren zit!

TIP 2: KOUDE THEEZAKJES
Gebruik theezakjes. Deze keer niet om te drinken, maar om je wallen te bestrijden. Zorg dat je theezakje koud is doordat je hem bijvoorbeeld kort in de vriezer hebt gelegd of iets langer in de koelkast. Leg het koude theezakje 5 minuten op je ogen. Minder effectief dan de lepel, maar je hebt wel resultaat!

TIP 3: OOGCRÈME
Oké, deze heb je misschien niet in huis, maar dan ga deze maar eens aanschaffen na het lezen van deze blogpost. Veel vrouwen smeren namelijk dagcrème onder hun ogen. Echter is deze veel te “zwaar” voor de dunne huid onder je ogen, waardoor je juist wallen creëert! Een oogcrème daarentegen bevat juist bestandsdelen die wallen of donkere kringen tegengaat.

TIP 4: CONCEALER
Geen tip tegen de wallen, maar wel effectief – mits je de juiste kleur gebruikt! – om de wallen minder te laten lijken. Ik ga de deur in ieder geval niet uit zonder concealer, ongeacht hoe groot of klein mijn wallen zijn! Zorg dat je concealer dezelfde kleur heeft als je huid (als je bijna geen wallen hebt) of een lichtere kleur (als je meer wallen hebt). Heb je überwallen, dan adviseer ik je om eerst tip 1 te voltooien alvorens verder te gaan met deze tip…

TIP 5: IJSKLONTJE
Ook hier gaan we je wallen weer “koelen”. Pak een ijsklontje uit je vriezer en doe er wat huishoudfolie omheen. Dep daarmee op je wallen en I guarantee it will work!

TIP 6: CAFEÏNE
Ik vind koffie super vies, maar voor mijn koffiedrinkende gasten heb ik koffiepads en een Senseo in huis. En voor mijn wallen! Leg 2 gebruikte(!) senseopads op je ogen en ga een kwartiertje liggen. Daarna je gezicht wassen met lauw warm water. Het is niet voor niks dat je peperdure eyerollers in de winkel kunt kopen waar cafeïne in zit!

TIP 7: LAUWWARME THEEZAKJES
Je kent het wel: je hebt gehuild om wat voor reden dan oog en je ogen zijn helemaal dik en opgezwollen. Het is niet om aan te zien! Leg een half uur lang twee natte (met lauwwarm water) kamilletheezakjes op je ogen. Je ogen zullen eruit zien alsof er niks aan de hand was!

TIP 8: VERLEG DE AANDACHT
Heb je de bovenstaande tips geprobeerd, maar werken ze niet – lijkt mij onwaarschijnlijk, maar ja… wie weet! – dan kan ik je met je wallen niet verder helpen. Het enige wat ik je als advies dan mee kan geven is om je ogen niet te zwaar op te maken en je aandacht juist te vestigen op je lippen! Zorg voor mooie (fel)gekleurde lippen – of in ieder geval opvallende lippen – en de aandacht zal meteen daarop gevestigd zijn in plaats van op je ogen met die super lelijke megawallen!
En ben je een man, tja…. straal maar met je persoonlijkheid, want I’m out of tips!

Als jij nog een tip hebt, plaats hem hieronder in de comments! En welke tip is jouw favoriet?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close