Een terugblik op mijn twintiger jaren

Dag twintig, het was leuk je gekend te hebben! Afgelopen vrijdag werd ik 30. Weer een decennia voorbij. Poeh! The Roaring Twenties. Oké, eigenlijk zeggen ze dat alleen over de jaren ’20 van de vorige eeuw, maar volgens mij zijn je twintiger jaren ook wat meer roerig. Er gebeurt zoveel in die periode. Tenminste, bij mij wel. Tijd om dan ook eens terug te blikken. Wat is er nou eigenlijk allemaal gebeurd en veranderd in de afgelopen tien jaar? Tijd voor een terugblik op mijn twintiger jaren.

2008

Omdat ik in juli jarig ben, was ik nog maar 19 toen ik mijn MBO diploma mocht ophalen. Omdat ik nog verder wilde studeren, startte ik in september met de HBO lerarenopleiding Engels. Nog nooit werkte ik zó hard voor school. Ik kwam thuis, maakte mijn huiswerk en zocht alles grondig uit. Ik wilde dit echt heel graag. Maar helaas bleek de opleiding veel moeilijker dan ik had gedacht. Na de eerste tentamenweek (en het falen van elk tentamen) besloot ik te stoppen. Als ik nu al zo hard werk en het niet haal, hoe hard moet ik dan gaan werken om het wel te halen? Daarnaast was het ook best een veilige optie omdat ik toevallig al een baan aangeboden had gekregen door mijn MBO onderwijsassistent diploma. Ik werkte daar al op die school op mijn vrije vrijdag en ik wist dat ik meerdere dagen kon gaan werken.

Zodoende ging ik voor 5 dagen in de week werken in het speciaal basisonderwijs. Ik vond het erg leuk! Ik was hier persoonlijk heel verrast over, omdat ik dacht dat het speciaal onderwijs niets voor mij zou zijn. Ik had er ook nog nooit stage gelopen.

2009

Na de kerstvakantie van 2008 kon ik helaas niet blijven op het speciaal basisonderwijs, maar mocht ik binnen de organisatie wel gaan werken op het speciaal middelbaaronderwijs. Ik werkte daar met de oudere kinderen tussen de 14 en 18 jaar. Qua leeftijd scheelde het toen maar 2 jaar met de oudste kinderen. Dat vond ik erg spannend, maar ik vond het ook echt heel tof. Daar heb ik ook weer nieuwe ervaringen opgedaan.

Tegen de tijd dat de meivakantie eraan kwam, bleek dat er wijzingen waren rondom de invallers. We waren met zijn drieën. Eén van ons moest sowieso weg, één mocht vijf dagen blijven en de ander kon nog voor twee dagen komen werken. Ik werd uiteindelijk degene die voor twee dagen kon blijven. Ik was daar uiteraard niet blij mee. Ik accepteerde het onder de voorwaarde dat zodra ik een andere baan zou hebben, ik weg zou gaan.

Om de andere dagen op te vullen solliciteerde ik bij de bioscoop. Daar werd ik aangenomen. Ondertussen had ik op het internet een lijst gevonden met alle scholen in en rondom Den Bosch. Over iedere school zocht ik kort informatie en van daaruit belde ik. Tot dat ik één school op de lijst zag staan, waarover ik op mijn MBO opleiding een werkstuk had gemaakt. Die belde ik meteen op om te vragen of ze toevallig mensen zochten. Als ik op de website had gekeken, had ik geweten dat dit zo was. Hoe dan ook werd ik uitgenodigd om een dagje mee te kijken omdat het schoolsysteem er totaal anders was dan op andere scholen.

Op de maandag na de meivakantie mocht ik een dagje komen kijken, op woensdag had ik mijn sollicitatiegesprek en werd ik aangenomen. Ik mocht al de volgende dag beginnen, maar ik vond het toch wel netjes om afscheid te nemen van mijn klasjes op het speciaal onderwijs. Uiteindelijk heb ik dus ook nooit meer bij de bioscoop gewerkt.

Voor het eerst gingen Roy en ik samen op vakantie. We gingen in de herfstvakantie naar Turkije. Wat hebben we er genoten!

Oh en ergens in dit jaar kocht ik mijn eigen eerste autootje! Een rode Opel Astra. Ik weet niet meer uit welk jaar hij kwam….

2010

Roy en ik konden geen een foto meer uit 2010 vinden! Echt heel raar!! Maar nu snel door met dat jaar.

Dit was het jaar dat ik besloot op mezelf te gaan wonen. Roy woonde nog wel prima thuis en had er nog geen behoefte aan, maar ik wilde wel graag zelfstandig zijn. Omdat ik nog niet lang genoeg ingeschreven stond voor een sociale huurwoning, zocht ik particulier. Zo kwam ik uiteindelijk bij een leuk appartementje in Oss terecht. Ik woonde er heerlijk en denk nog met regelmaat met plezier eraan terug. Het was klein. Groot genoeg voor één misschien twee personen. Boven mij woonden ze dan ook op beide verdiepingen met zijn tweeën. Toch zeiden Roy en ik tegen elkaar wel dat het toch wel erg klein was voor twee personen.

Ik vond het heerlijk om op mezelf te wonen. Doen waar ik zin in had, koken waar ik zin in had, slapen wanneer ik er zin in had. Heerlijk zo’n eigen plekje! Ik vond dan ook dat ik het er gezellig had ingericht.

2011

Hoewel ik Facebook heb sinds 2007, begon ik hem in 2011 pas actief te gebruiken. Toen werd Facebook in Nederland ook pas echt een dingetje. Hoe ik dit weet? Omdat ik voor dit artikel natuurlijk wel wat terug moest zoeken. Die dertigjarige hersenen van mij werken niet meer even goed mee… 😉

In dit jaar ging ik voor het eerst naar een Dance feest. Met vrienden ging ik naar Sensation White en dat was echt super tof!

Roy en ik vonden het wel weer eens tijd om op vakantie te gaan. De bestemming werd Egypte! Wat een prachtig land met prachtige cultuur!

Terug in Nederland had ik autopech (nog vele zouden volgen, jammer genoeg). Blijkbaar zat er ineens een mega groot gat in mijn motor… Die auto viel niet meer te redden… En dus moest ik op zoek naar een nieuwe auto. Het werd een zwarte Opel Corsa, volgens mij uit 1998. Dat ding reed retelekker!

En voor het allereerste zag ik mijn idool Britney Spears optreden – guilty pleasure – in Ahoy. Ik had dit gekregen als verjaardagscadeau van mijn zus. Zo vet!

2012

 

Mama nam mij en mijn zus mee op rondreis door Cappadocië in Turkije. Wat een mooie reis was dat! Zo hebben mijn zus en ik o.a. in een luchtballon gezeten. Echt heel gaaf!

Ik liet dit jaar ook mijn tweede tattoeage zetten. Een grote op mijn rug speciaal voor mijn beste vriendin die in 2005 is verongelukt. Omdat hij zo groot was, moest hij in twee keer gezet worden. Nog iedere dag ben ik heel blij met deze tattoeage. Hij is ook gewoon echt heel mooi.

Net voor de zomervakantie kreeg ik een brief van de woningbouw dat Roy en ik uitgenodigd waren om een huis te bekijken waar ik op gereageerd had. We waren 12e, maar de eerste 10 hadden het huis al afgewezen. Tijdens de rondleiding waren ook de nummers 13 en 14. Of nummer 11 nog later is komen opdagen of helemaal niet, weten we niet, maar wij wilden het huisje wel en kregen het ook toegewezen! En dus gingen we na 2 weken intensief klussen (ik had natuurlijk mijn eigen huisje die ik moest verlaten) samenwonen.

Roy wilde heel graag een hond. Omdat ik dat stiekem ook wel leuk vond, kreeg hij voor zijn verjaardag een hond. En zo werd Odin – onze Zwitserse witte herder – een onderdeel van ons gezin.

2013

Dit jaar trouwde mijn zus en mocht ik haar getuige zijn. Dat vond ik zó speciaal!

Daarnaast was dit op persoonlijk vlak een bewogen jaar. Ik wilde wat nieuws doen en zodoende werd ik beautyconsulent voor Oriflame. Helaas liep het niet zo goed als ik gehoopt had, maar ik leerde heel veel over make-up en dat vond ik erg leuk! Zodoende dat ik in de zomervakantie begon met mijn beautyblog. Deze twee activiteiten zorgde voor afleiding. Ik zat namelijk niet meer zo lekker in mijn vel op het werk.

Ik kwam dan ook in oktober thuis te zitten op advies van de huisarts omdat ik tegen overspannen aanliep. Ik moest mij gaan focussen op dingen die ik heel leuk vond en ik moest rust gaan creëren. Daarom stopte ik ook als beautyconsulent. Oriflame, bloggen en het werk… dat was te veel.

2014

Ik ging re-integreren door dans en drama lessen te geven op school. Dit vond ik écht mega leuk om te doen! Op die manier kon ik mijn vertrouwen in het werk weer terug winnen. Ik ben hier zoveel sterker uitgekomen! Soms heb je het denk ik gewoon ook nodig om alles op een rijtje te kunnen zetten.

Mijn blog liep best goed en ik kreeg steeds vaker spullen toegestuurd en werd uitgenodigd voor verschillende evenementen. Daarnaast ging ik voor het eerst echt vloggen. Ik maakte wel al video’s, maar nog niet de vlogs over mijn leven.

2015

Eind 2014 werd ik gevraagd of ik de vaste dans en drama juf wilde worden op mijn werk, nadat een collega gestopt was. Na de kerstvakantie van 2014 mocht ik dan ook hiermee beginnen. Zo leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan!

Daarnaast was alleen beauty niet meer mijn blogfocus, en om die reden startte ik dan ook met mijn lifestyle blog Another Chapter. Die bracht mij ook vele leuke dingen!

Ook werd in het begin van dit jaar mijn petekind geboren!

Mijn Opel Corsaatje wilde niet meer met mij verder en deze verruilde ik dan ook voor een zilveren Citroën C3. Mijn 3e auto in 6 jaar…

2016

Hoewel we al een aantal jaren in Schijndel woonden, gingen we dit jaar voor het eerst pas naar Paaspop. Echt, hoe dan?! Waarom zijn we niet eerder gegaan? Vooral omdat het zowat in onze achtertuin plaats vindt. Dit is nu ieder jaar ons feestje!

Dit was de zomer dat ik ging stoppen met de pil omdat we in verwachting wilde raken. Omdat ik dat allemaal wilde vast leggen, opende ik anoniem een mommy-to-be blog Mommies Life.

Ik liet mijn 3e tattoeage zetten. Een triquetra op mijn rechter onderarm.

2017

Dit was het allerbeste jaar EVER! In februari had ik een positieve zwangerschapstest in mijn hand. Mijn nichtje werd geboren. Ik maakte bekend dat ik al maandenlang anoniem op Mommies Life schreef en bundelden al mijn blogs samen in Natasja Online. Daarnaast tekenden Roy en ik een geregistreerd partnerschap én beviel ik van onze prachtige dochter Isabelle.

2018

Nog nooit was er een jaar waarin ik zó mezelf was en zó in balans was als dit (eerste half) jaar. Los van het feit dat ik alweer een nieuwe auto moest kopen (hallo, Chevrolet Aveo!). Ik zit momenteel zo goed in mijn vel en ik hoop dat ik mezelf nog lang zo mag blijven voelen.

Conclusie

Een aantal dingen omschrijven mijn twintiger jaren wel:

  • Ik ben 0 keer vrijgezel geweest; oftewel ik heb mijn hele twintiger jaren met Roy doorgebracht 😉
  • Ik heb – op een paar maanden na – mijn hele twintiger jaren gewerkt in het onderwijs
  • De helft van mijn twintiger jaren heb ik geblogd
  • En mijn eind twintiger jaren waren de gelukkigste van mijn leven (tot nu toe, maar dus wel van mijn twintiger jaren)

Ik heb hier volgens mij een redelijk goede samenvatting van mijn twintiger jaren weten te typen. Er is natuurlijk veel meer gebeurd, maar dit zijn wel de hoofdlijnen. Zaken als overlijden van verschillende belangrijke personen in mijn leven heb ik er uit gelaten.

Tja… Als je dit helemaal uitgelezen hebt: respect! We zijn ruim 1800 woorden verder namelijk! Ik vond het leuk om even terug te blikken en te denken: ohjaaaa….! Het is toch maar een mooie samenvatting!

Naar welk decennium kijk jij graag terug?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close