droomhuis

Zo zou mijn droomhuis eruit zien

Wij zijn aan het kijken voor een nieuw huis, omdat in dit huis verdere gezinsuitbreiding niet echt mogelijk is. Om die reden vind ik het leuk om bijvoorbeeld Pinterest af te struinen naar mooie inrichting van huizen. Niet alleen qua meubilair maar ook qua vloeren, muren, behang en verf. Niet dat ik alles nieuw zou doen en daarbij kan ook speciale verf en dergelijk enorm duur zijn. Maar fantaseren mogen we. Vandaag neem ik jullie dan ook mij in hoe mijn droomhuis eruit zou zien. 

Soort huis

Ik kan hier een uit de kluiten gewassen huis beschrijven, maar laten we het maar wat bescheiden houden. Meer een huis dat wat meer in het kostenplaatje zou passen. Helaas dus niet een huis zoals hierboven. Een gewone rijtjeswoning it is. Eentje met 3 slaapkamers en misschien zelfs wel een extra kamer. Maar dat mag ook d.m.v. een vaste trap naar zolder waar genoeg ruimte is om een kamer van te maken. Beneden heb ik altijd al een open keuken gewild. Dan oogt de huiskamer toch net wat groter en lijkt me wat gezelliger als één van ons aan het koken is. Een bad in de badkamer zou ik ook wel fijn vinden voor Isabelle. Oké, oké. Ook voor mezelf. En de tuin? Tja, wij zijn niet echt tuin mensen, maar een tuin waarin Isabelle en Odin fijn kunnen spelen is wel belangrijk.

Muren

Ik vind verf op de muren mooier dan behang. Toch heb je dat niet helemaal voor het zeggen. Als het even kan, zou ik beneden dan toch gewoon voor gestucte muren gaan. Wat mij heel mooi lijkt, is om één muur een kleurtje te geven. Ik vind een zacht turquoise kleur heel mooi. Een grijstint kan dan weer chique zijn, maar die lijkt me in de wintermaanden wat meer kil ogen. Ja, ik zou denk ik gaan voor dus een zacht turquoise kleurtje. Op de site van Flexa kun je precies kijken naar alle kleuren en ze ook bestellen.

Boven zou ik het minder erg vinden om te gaan voor behang. Wat mij betreft geen druk behang met allerlei tierelantijntjes, maar meer aardse kleuren. Ook hier mogen één of twee muren een andere kleur hebben om de ruimte wat te doorbreken.

Vloeren

Qua vloer vind ik het altijd een beetje lastig. Aan de ene kant kan een stenen vloer heel mooi zijn, maar ook laminaat of parket kan heel mooi zijn. Zeker ook met onder de salontafel een mooi vloerkleedje. Maar die is dan met Odin weer minder praktisch; al zijn haren blijven er dan aanhangen. Laatst las ik iets over PVC vloeren en dat heeft ook echt mijn aandacht getrokken. Het schijnt een soort laminaat te zijn, maar ziet er bijna net zo mooi uit als echt hout. Daarnaast is hij waterafstotend en als ik dan kijk naar hoe Odin zijn water drinkt – waterballet all over – dan is dat een hele prettige optie. Daarnaast vind ik het ook wel prettig dat een PVC vloer net zo snel gelegd kan worden als laminaat en er nog mooier uitziet. Het oog wil ook wat.

Boven zou ik tapijt sowieso wel fijn vinden op de slaapkamers. Lekker warm voor de voeten als je in de winter uit bed stapt, haha! Maar ook fijn op Isabelles kamer om op te spelen. Of een combinatie van zo’n PVC vloer met een kleedje.

Meubilair

Momenteel hebben we een hoekbank. Voor ons tweeën is hij super fijn. Ik merk echter wel dat het met visite altijd net wat onhandiger is. Niemand die dan in die hoek gaat zitten, haha! Toch zou ik niet zo snel voor een andere bank kijken. Voor die paar keer dat er visite is, is het zo prima.

De keukentafel is dan weer een ander verhaal. Wij hebben een ruime 6-persoons tafel. Het achterste deel ligt altijd helemaal vol met papieren en anderen dingen. Een kleinere tafel waar je ruim met 4 personen aan kunt zitten (want voor meerdere personen gebruiken we hem eigenlijk toch nooit) lijkt me dan fijner. Dat scheelt dan ook weer in de ruimte. Ik zeg win-win.

In de keuken zou ik eigenlijk heel graag een mooie oven willen en zo’n koel-diepvries combinatie. Ook een kookeiland lijkt me heel mooi! Maar dat is meer een luxe probleem, haha! Wel zouden we meer ruimte willen om te kunnen koken. Nu hebben we naast de wasbak aan beide kanten wat ruimte, maar dat is vaak toch net te klein.

Tuin

Al een 5-jaar lange droom is om de trampoline in te graven. Dat zou dus wel iets zijn voor een nieuw huis. Daarnaast wil ik buiten ook een fijne plek voor Isabelle. Denk aan een schommel, glijbaan, zandbank en speelhuisje. Wij willen zoveel mogelijk een onderhoudsvrije tuin. Zoals ik eerder al zei, zijn wij geen tuinmensen. Vooral niet als het komt op onderhouden er van, haha!

Nu nog op zoek naar een mooi huis en dan eens kijken wat we waar kunnen maken. Hoe ziet jouw (droom)huis er uit?

Dit artikel bevat een samenwerking met CarpetrightDisclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close