Mamablogger Tag

Op de blog van Kelly Caresse kwam ik de Mamablogger Tag tegen. Deze tag heeft Kelly zelf gemaakt n.a.v. de Bloggerslife tag. Natuurlijk ben ik pas sinds dat we in verwachting wilden raken een mamablogger en daarom leek het me wel leuk om deze vragen te beantwoorden. De vragen gaan over het bloggen, maar ook over het bloggen als mama. Zoals Kelly dat ook schreef, blog ik nu ik mama ben anders dan voordat ik moeder werd. Ben je nieuwsgierig naar mijn antwoorden? Lees dan snel verder.

Hoelang blog je al en hoelang blog je al over het moederschap?

In juli 2013 ben ik begonnen met mijn beautyblog. Daarvoor heb ik nog een eendagsvlieg blog gehad; volgens mij ergens in 2010 en in de periode tussen 2002 – 2005 heb ik nog verschillende website-achtige pagina’s gehad. Dus mijn interesse voor het schrijven op het internet heb ik al héél lang. Zo als (de meeste) van jullie weten ben ik in 2015 overgestapt naar life & fun blogger.

Over het moederschap ben ik in 2016 begonnen met schrijven. Nou ja, toen nog over mommy-to-be onderwerpen. Pas in 2017 – na de geboorte van Isabelle – ben ik natuurlijk pas echt een mamablogger geworden. Hoewel ik ook nog altijd graag over andere onderwerpen schrijf, denk ik dat je wel kunt stellen dat ik voornamelijk een mamablogger geworden ben. Tja, een blog is natuurlijk super persoonlijk en groeit mee met de persoon die je bent.

Wat vind je het leukste aan het bloggen?

Ik vind héél veel aspecten van het bloggen leuk. Sowieso het schrijven. Het op het digitale papier zetten van mijn gedachtes. Daarnaast is het ook een soort online dagboek. Ik vind het ideaal om dingen terug te zoeken. Net als dat ik nu bijvoorbeeld iedere maand iets over Isabelle’s ontwikkeling schrijf. Zo fijn dat ik het snel terug kan vinden! Maar net zo goed ook andere onderwerpen. Hoe vaak Roy en ik het wel niet ergens over hebben en ik me – of Roy – dan bedenk dat ik er ooit over geschreven heb.

Daarnaast vind ik de interactie met jullie super leuk. Ik vind het dan ook erg jammer dat ik op Natasja Online minder reacties krijg dan dat ik eerder kreeg op BeautyFlameNatasja of op Another Chapter. Dus zie dit vooral als een uitnodiging om iets – hoe klein dan ook – achter te laten als je mijn blog gelezen hebt. Ik vind het dan ook altijd super leuk om te horen als mensen mijn blog lezen. Zo kom ik regelmatig mensen op feestjes e.d. tegen die dan vertellen mijn blog gelezen te hebben. Super leuk!

Ook vind ik het creatief bezig zijn heel fijn. Natuurlijk ben ik het ene moment meer creatief dan het andere moment, maar het feit is wel dat ik mezelf kan blijven uitdagen. Heerlijk vind ik dat!

Wat vind je het minst leuk aan bloggen?

Oe! Lastige vraag! Ik denk de druk van anderen. Waar je ‘vroeger’ lekker relaxt kon bloggen, lijkt er nu een hoop van je verwacht te worden. Ik heb dat ondertussen wel los kunnen laten, maar dat maakt het bloggen soms wel frustrerend.

Op welke momenten van de dag neem jij de tijd voor het bloggen en hoe combineer je dit met het moederschap?

Op dit moment heb ik vakantie en heb ik dus veel meer tijd. Hoewel ik ook moet bekennen héél veel mijn rust te pakken en gewoon lekker te genieten van de vakantie. Maar normaal gesproken probeer ik op mijn vrije dagen vooral vooruit te werken en als dat niet gelukt is, blog ik ‘s avonds als Isabelle op bed lig. Op een niet-werkdag (of vakantiedag zoals nu) blog ik ook als Isabelle slaapt of als Roy met Isabelle speelt.

Hoe oud wat je toen je voor het eerst mama werd?

Ik was 29 jaar toen ik mama werd van Isabelle.

Wat deel je graag over het moederschap en welke aspecten houd je liever buiten de ‘schermen’?

Ik vind het leuk om mijn ervaringen te delen rondom het moederschap. Waar loop ik tegen aan? Hoe ga ik ergens mee om? Wat vind ik fijne of juist geen fijne producten. Nou ja, eigenlijk blog ik dus graag over heel veel dingen rondom het moederschap. Wat ik buiten de ‘schermen’ houd, zijn de verhalen en foto’s waarvan ik denk dat Isabelle ze liever later niet terug leest. In ieder geval niet online, haha!

Hoe ziet je gezin er momenteel uit en hoeveel kinderen hoop je uiteindelijk te mogen krijgen?

Mijn gezin bestaat uit mijn man Roy, ons dochtertje Isabelle en onze Zwitserse witte herder Odin. Ik heb altijd geroepen dat ik graag twee kindjes zou willen. Soms denk ik er nu wel eens aan drie. Lekker druk en gezellig. Maar drie wil Roy sowieso niet en over een tweede is hij ook nog niet uit…

Wat is voor jou de ultieme activiteit om te ontspannen die je doet zonder kind/kinderen?

TV-series kijken, naar de bioscoop gaan, sporten en lezen. Daarnaast vind ik bloggen natuurlijk ook super leuk en is dat ook een fijne ontspanning.

Wie wil je taggen om deze Mamablogger Tag ook te laten doen?

Ik volg zelf een aantal dames en ben dan ook erg benieuwd naar hun antwoorden:

Wat vonden jullie van mijn antwoorden? En als je de Tag wilt overnemen, mag dat natuurlijk! Vergeet mij (en Kelly) dan niet even te taggen!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close