Cien hydro effect review

CIEN | Hydro Effect moisturizing gel en serum

Tijdens mijn zwangerschap en na mijn bevalling van Lucas had ik een vrij droge huid. Tijd dus om mijn huidverzorging aan te passen. Ik kocht bij de Lidl de Hydro Effect moisturizing gel en serum. Deze is speciaal voor de droge huid. Werkt deze budgetproof huidverzorging naar wens?

Cien

Cien hydro effect moisturizing

Cien is het make-up en huidverzorgingsmerk van de Lidl. Zoals jullie wellicht ook weten is het vooral een heel budgetproof merk. Eerder was ik al lyrisch over de Cien Vital Regeneretive dag- en nachtcrème. Ik heb dus hoge verwachtingen van de Cien Hydro Effect moisturizing gel en serum.

De werking

cien hydro effect serum

De Hydro Effect lijn zorgt voor een optimale hydratatie en een fris en stralend gevoel.

Verder was het niet per se mijn bedoeling om er een review over te schrijven en heb ik de verpakking al lang geleden weg gegooid. Deze keer dus helaas geen ingrediëntenlijst.

Mijn ervaring met de Cien Hydro Effect moisturizing gel

Cien hydro effect moisturizing gel potje

De Cien Hydro Effect moisturizing gel zit in een rond potje. De substantie in het potje is (zoals de naam al doet vermoeden) een gel. De kleur is blauw en dat kijkt toch wel even anders dan de wit-achtige crèmes die ik normaal gesproken gebruik.

Cien Hydro effect open potje
Cien hydro effect vingertopje moisturizing gel

De eerste keer dat ik de moisturizing gel gebruikte, pakte ik net zoveel als ik zou doen met een crème. Maar dat is niet nodig. Een klein vingertopje is genoeg voor het hele gezicht en de hals. Hij smeert heel fijn en makkelijk uit. Daarnaast is hij meteen verkoelend. Wanneer hij intrekt, voelt hij – als je aan je gezicht voelt – wat plakkerig aan. Bij de eerste keer dat ik deze gel gebruikte was ik dan ook bang dat het zo zou blijven. Dat was te snel geoordeeld, want binnen één minuut was hij helemaal ingetrokken en voelde mijn huid juist heel fijn verfrissend en zacht aan.

Mijn ervaring met het Cien Hydro Effect serum

Cien hydro effect serum

Het serum zit in een flesje met pomp, voelt licht aan en is witachtig van kleur. Eén pomp is voldoende voor je hele gezicht en hals. Al lijkt dat heel weinig. Ik was zo eigenwijs om daarom twee pompjes te gebruiken, maar dat was écht veel te veel. Eén is dus voldoende.

Cien hydro effect serum druppel

Het serum trekt snel in. Dat is op zich een voordeel, hoewel ik daardoor niet precies meer goed kon voelen welke delen van mijn gezicht ik wel en nog niet had gehad.

Ook na gebruik van het serum voelde mijn huid fris en zacht aan.

Conclusie

Cien hydro effect conclusie

De Cien Hydro Effect moisturizing gel en het serum wissel ik per dag af. De ene ochtend gebruik ik de gel en de andere het serum. Ik merk dat mijn huid hier voldoende aan heeft.

Mijn huid voelt de hele dag door fris en zacht aan en ik heb het idee dat mijn huid er ook echt beter uit ziet. Ik ben dus echt enthousiast. Niet voor niets dat hij ook te zien was in mijn Beauty Favorieten van april.

cien hydro effect ervaring

Mocht je deze moisturizing gel en serum ook willen proberen, dan zul je moeten wachten tot Lidl deze weer in het assortiment heeft. Wat ik zo terug kan vinden, is dat minimaal twee keer per jaar. Deze lijn vindt je dus niet vast in het assortiment. Zoals ik eerder al vertelde was het niet de bedoeling om een review te schrijven over de Cien Hydro Effect lijn. Ik heb dus geen idee wat ik er voor betaald heb, maar veel was het in ieder geval niet.

Heb jij ook al eens de huidverzorgingsproducten van Cien geprobeerd?

Pin deze review voor later!

cien hydro effect review
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

 • Els De Maertelaere

  26 januari 2021 at 11:22

  Ik heb de cleansing gel van hydro effect. Moet zeggen dat het de enige is die mijn huid niet uitdroogt. Hij is op en ik heb een andere gel gekocht in de Lidl en ongeacht hoeveel ik spoel, mijn huid blijft trekken. De gel die ik kocht is de aquarich mild face was. Gelukkig heb ik nog het cellular beauty serum en de hydro effect mosturising gel. Fantastische producten. Kan niet wachten tot ze terug in de winkel liggen. Ik koop een jaarvoorraadje denk ik haha. Ben nu 41 en neem in overweging de lijn voor de rijpere huid te testen. Heb je daar meningen over?

  Beantwoorden
  • Natasja

   26 januari 2021 at 11:25

   Ja hij is fijn he! Hopelijk komt hij weer snel in de schappen. Ik denk dat dat rond de lente/zomer weer zal zijn. Je moet je huidverzorging inderdaad aanpassen op je huid en leeftijd maar vooral kijken naar wat het nodig heeft. Daar kan ik niet over oordelen. Je kunt natuurlijk altijd een crème proberen en kijken of je het fijn vindt!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close