kind achterlaten

Waarom ik het niet lastig vind om mijn baby achter te laten

De titel klinkt misschien een beetje heftig, maar laat het me even uitleggen. Ten eerste bedoel ik niet dat ik Isabelle zomaar even ergens achter laat of iets degelijks en ten tweede ben ik heus geen gevoelloze moeder. Oké, dat was dus even de korte uitleg. Benieuwd naar de lange uitleg? Lees dan snel verder waarom ik het niet lastig vind om mijn baby achter te laten.

Met achterlaten bedoel ik uiteraard op het kinderdagverblijf, bij de opa en oma’s, tantes en ooms en oppas. Natuurlijk laat ik mijn kind niet slingeren bij Småland in de IKEA of in de ballenbak bij de McDonald’s, of waar dan ook. Dus slik alle opmerkingen nog maar even in.

Goed. Snel door naar het punt. Ik hou ontzettend veel van Isabelle en zou het liefste de hele dag om haar heen willen zijn. Dat kan natuurlijk niet. Niet alleen door werk, maar ook om zelf nog te kunnen ontwikkelen en te groeien op allerlei vlakken. Tijd met de hubby is super belangrijk als ook andere sociale contacten. Daarnaast heb ik ook nog hobby’s die ik graag wil blijven doen en dus is het soms nodig om mijn baby achter te laten.

Maar Natas, als je zoveel houdt van je kleintje dan is het toch lastig om haar achter te laten? Nee hoor. Ik laat mijn meisje alleen maar achter bij mensen waar ik vertrouwen in heb. Natuurlijk vind ik het onwijs jammer als ik mijn kleine baby ergens achter moet laten, maar ik geef haar mega veel kusjes en knuffels en denk alweer aan het moment dat ik haar weer mag ophalen of kan zien. Het maakt het makkelijker als ik zie dat Isabelle het naar haar zin heeft en zich op haar gemak voelt.

Ik hoor van veel moeders dat ze het lastig vinden om hun baby achter te laten bij wie er dan ook oppast. Ik snap het zeker wel. Wat ik me dan wel afvraag is of jezelf dan nog wel kunt genieten van hetgeen wat je gaat doen? Natuurlijk is mijn kind altijd in gedachten bij me. Maar als ik het niet los laat, kan ik mijn werk niet goed doen of kan ik niet ontspannen. Het is daarom ook belangrijk om het echt proberen los te laten.

Ik ben benieuwd hoe dat met jou zit. Kun jij je kindje makkelijk achter laten?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close