aladdin godzilla rocketman

MOVIES | Aladdin, Godzilla: King of the Monsters & Rocketman

Afgelopen vrijdag konden we EIN-DE-LIJK weer eens naar de bioscoop. Omdat er momenteel een hoop films draaien die we willen zien, hebben we meteen drie films achter elkaar gepakt. Het kwam precies zo uit dat tussen de eerste en tweede film 5 minuutjes zaten en de tweede en derde 10 minuutjes. Hoe dan ook, we hebben Aladdin, Godzilla 2: King of the Monsters & Rocketman. Tijd dus om met jullie te delen wat ik van deze drie films vond.

Aladdin

Aladdin is het spannende bekende verhaal van Disney over de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de fictieve stad Agrabah.

Regisseur: Guy Ritchie
Acteurs: Will Smith, Naomi Scott, Mena Massoud en Marwan Kenzari
Genre: Familiefilm / Live action
Speelduur: 128 minuten
Te zien vanaf: 22 mei 2019

As you may know, ben ik helemaal gek op Disney films. Deze MOEST ik dus écht zien. Daarnaast is Aladdin qua tekenfilm één van mijn Disney favorieten. Of ik daardoor bevooroordeeld was? Nee, dat denk ik niet.

Als eerst even over Will Smith. Wat is dat toch iedere keer opnieuw een fantastische acteur! Ook in zijn rol als ‘genie’ of in het Nederlands ‘geest’ speelt hij de rol uitmuntend. Hij heeft de rol in de Aladdin stijl gelaten, maar toch zijn eigen karakter en skills aan toegevoegd. Van te voren had ik niet kunnen bedenken dat hij deze rol zó goed zou kunnen vervullen. Well done dus!

Als we het toch al over de acteurs hebben, dan kan ik daar net zo goed op door gaan. De rol van Mena Massoud die Aladdin speelt. Ik ben weg van die man. Wel een iets te perfect gebit voor een ‘straatrat’, maar hé, het kijkt lekker. Verder kon ik in hem ook echt wel een Aladdin zien. Dus goed gecast.

En dan Naomi Scott als Yasmine. Wat is dát een knappe vrouw! Ik kan niet anders zeggen dan perfect voor de rol. Én een hele mooie stem! Zo heeft zij een extra liedje gekregen dat niet in de tekenfilm zit. Ik vind dat liedje zó mooi!

En natuurlijk mogen we Marwan Kenzari niet vergeten. Deze van origine Nederlandse man speelt Jafar. Qua performance doet hij het echt goed. Qua stemvolume vind ik het niet persé de slechterik. Hij klinkt iets te lief. Dus ondanks dat zijn acteerwerk echt heel erg goed was en passend in de rol, vraag ik me niet toch af of er niemand was die de rol van Jafar beter had kunnen spelen.

Dan de film zelf. Grotendeels is uiteraard het oorspronkelijk Disney verhaal aangehouden. Het begin is wat anders, maar wel mooi en passend in het verhaal. Datzelfde geldt ook voor het einde. Ook de liedjes zijn het zelfde, al zijn de nummers van Will Smith toch net iets meer richting zijn stijl gegaan. Zo is ‘A Friend Like Me’ hetzelfde, maar is daar ook een hiphop en rap sound aan toegevoegd. Overigens niet vervelend, maar wel meer modern.

Ik kan zeggen dat ik écht genoten heb van deze film en niet kan wachten tot ik hem op Blu-ray zelf mag bemachtigen. En met een beetje tijd wil ik hem nog een keer in de bioscoop zien. Deze film krijgt van mij dan ook 4,5 van de 5 sterren.

Godzilla 2: King of the Monsters

Het nieuwe verhaal over Godzilla volgt de heldhaftige daden van het cryptozoölogische instituut ‘Monarch’. De leden nemen het op tegen immens grote monsters, waaronder de machtige Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en zijn grootste aartsvijand: de driekoppige koning Ghidorah. Wanneer deze eeuwenoude monsters – waarvan werd gedacht dat het enkel mytische wezens waren – weer opstaan, strijden ze allemaal om de macht, waardoor het bestaan van de mensheid in gevaar komt.

Regisseur: Michael Dougherty
Acteurs: O’Shea Jackson Jr., Charles Dance, Vera Farmiga, Ken Watanabe, Sally Hawkins, Thomas Middleditch, Kyle Chandler, Aisha Hinds, Zhang Ziyi, Millie Bobby Brown en Bradley Whitford
Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 132 minuten
Te zien vanaf: 30 mei 2019

Toen we in de bioscoop zaten, vroeg Roy zich af of ik überhaupt het eerste deel wel gezien had. Uhm, tja… Dat is een goede vraag. Ik dacht van wel en Roy dacht van niet. Hoe dan ook, toen de film begon had ik meteen in de gaten dat ik hem inderdaad niet gezien had. En maakte dat iets uit? Nee hoor, deze film is prima te volgen als je het eerste deel niet gezien hebt. Dat komt door de eerste scène(s), die als een terugblik in beeld gebracht worden.

Maar goed. Godzilla 2 is vooral een overkill aan monsters, rampen en gevechten. Niet dat ik persé iets anders zou verwachten, maar misschien hadden de makers wel iets meer nuance er in aan kunnen brengen. Desalniettemin is het een vermakelijke, verstand op nul film. Hij is vaak best voorspelbaar en dat wordt niet echt onder stoelen of banken geschoven.

Daarnaast gaat het vooral om 2 monsters en wordt de rest een beetje als figurant gebruikt. Ondanks dat het dus wel een overkill film is, vind ik het ook wel weer zonde dat de andere monsters niet iets meer aan bod zijn gekomen.

Het acteerwerk is prima. Daar heb ik niet zoveel op aan te merken en op zich zit er best wel wat spanning in de film. Maar of deze film nu echt een aanrader is? Nee. Hij krijgt daarom van mij 2 van de 5 sterren.

Rocketman

Rocketman is een musical-achtige fantasy film, gebaseerd op het bijzondere verhaal van de legendarische Elton John in het begin van zijn muziekcarrière. Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

Regisseur: Dexter Fletcher
Acteurs: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden en Bryce Dallas Howard
Genre: Musical / Fantasie
Speelduur: 121 minuten
Te zien vanaf: 24 mei 2019

Hoewel ik niet zoveel nummers dacht te kennen van Elton John, viel dat toch even mee. Onverhoopt kende ik er veel meer dan ik dacht. Hoe dan ook sprak de trailer mij al enorm aan om deze film te gaan zien.

Allereerst mijn lof over Taron Egerton. Wat is hij goed gecast! Ik vond hem – vooral na mate de film vorderde – écht steeds meer op Elton John lijken. Daarnaast kudo’s voor zijn zangkunsten. Ook dit heeft hij heel goed gedaan. In tegenstelling tot Bohemian Rhapsody waar Rami Malek niet zelf zong maar er geluidopnames van Freddy werden gebruikt of een voice look-a-like, zong Taron dus wel zelf. Ook hierin is hij goed getraind op zijn choreografie om echt Elton John te kunnen zijn.

Wat ik leuk vind aan deze film is dat je hem juist ziet vanuit alleen het perspectief van Elton. Dus op het moment dat hij het gevoel heeft te vliegen, dan vliegt hij dus ook. Ik vind dat heel tof gedaan en heel erg cool. Daarnaast was Elton John zelf ook een producer en met zijn rumoerige verleden vind ik het dan ook heel tof hoe zij zichzelf durft neer te zetten. Niet dat het onbekend was wat je te zien krijgt, maar toch vind ik dat wel respect.

Wat mij betreft is deze film een aanrader. Hij krijgt van mij dan ook 4 van de 5 sterren.

Welke van deze films wil jij ook graag zien of heb jij gezien? Laat het me hieronder bij de reacties weten.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close