Een ode aan alle mannen

Feministisch als wij vrouwen zijn, willen we nog wel eens vergeten dat we onze mannen toch echt wel nodig hebben. Ja, we kunnen heus wel een spijker in de muur slaan en we kunnen zelfs de lamp vervangen. Maar een leven met alleen maar vrouwen…. Nee, ik ben wel blij met een nuchtere man in mijn leven. Een man die soms heerlijk – en soms zo irritant als maar zijn kan – komt met simpele oplossingen en gedachtegangen. Dat hij nog niet met mij wil trouwen vergeten we maar even en ook het feit dat mijn eierstokken rammelen en hem dat niks zegt zien we nog maar – even! – door de vingers. Deze blogpost is een ode aan alle mannen in de wereld. Maar vooral een ode aan die van mij…!

 1. Je luistert als ik loop te klagen, te zeuren en te chagrijnen. Of je doet in ieder geval alsof je luistert. Hoe dan ook, ik kan mijn verhaal kwijt.
 2. Je doet een hoop karweitjes in huis. Tenminste als ik een briefje achterlaat. Ach… zolang het maar gewoon gebeurt hoor je mij niet klagen. En anders komen we bij punt 1.
 3. En soms doe je dingen uit jezelf! Jeehj! *Zou hij het dan eindelijk geleerd hebben?*
 4. Je geeft heerlijk simpele adviezen wanneer ik ergens een ei over kwijt moet. Hé, zie je wel dat je écht geluisterd hebt?!
 5. Je kunt beter kleding voor mij kiezen dan ikzelf. Yes, mijn eigen personal shopper!
 6. Je geeft je eerlijke mening over wat ik draag. Jep, zonder altijd maar te zeggen dat ik er leuk uit zie. Bedankt lief dat je mij niet voorschut laat lopen.
 7. Je stoort je aan de bende die ik maak, maar laat me toch mijn gang gaan. Don’t change the girl! Of heb je dat opgegeven?
 8. Je houdt me warm als ik het koud heb. Zelfs als jij het daar nog warmer door krijgt. Lief!
 9. Meestal staat het eten klaar als ik thuis kom van het werk. Omgekeerde wereld? Love it! Alhoewel ik meestal wel al van te voren heb bepaald wat we eten… 😉
 10. Je steunt me in alles wat ik doe. Zelfs als je het idee een beetje dom vindt.
 11. Je gaat mee naar vrouwenfilms zoals Twilight en 50 shades. Puur om mij gelukkig te maken.
 12. Je support mijn zoveelste poging tot een gezonde lifestyle. Even los van de zak chips die je voor jezelf in het winkelwagentje gooit.

Voor nu heb ik je genoeg de hemel in geprezen. Schatje, ik hou van jou. En voor alle andere mannen die deze blogpost lezen: ondanks dat wij vrouwen over jullie mannen klagen, waarderen we jullie heus wel. Al houden wij gewoon meer van klagen… 😉

Vrouwen: wat zijn jullie aanvullingen voor de ode aan de man?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close