8 originele manieren om te vertellen dat jullie een kindje verwachten

Afgelopen week kreeg ik van R. een berichtje met de vraag of zij op dit blog haar verhalen mag delen. Zij is in juli gestopt met de pil en zit dus ongeveer in hetzelfde schuitje als ik. Ik vond het een heel leuk idee om zo nu en dan een gastblogger een artikel te laten schrijven. Na het lezen van ‘Dingen die je opvallen als je de beslissing hebt gemaakt om zwanger te willen worden‘ miste ze nog 1 punt: hoe vertel je straks – wanneer het gelukt is – aan vrienden en familie dat jullie zwanger zijn? Want tja, zelfs als je nog niet zwanger bent, ben je al bezig met dingen te bedenken voor als je wel zwanger bent. Vandaag dus het eerste gastblogje van R.

Je hebt 100.000 manieren om te vertellen dat je zwanger bent. Hoe je het ook vertelt, je naasten zullen altijd blij voor je zijn. Maar hoe geef je dit mooie nieuws een gouden randje? Hieronder 8 originele manieren om te vertellen dat jullie een kindje verwachten.

 1. Laat onderzetters maken met de echofoto
  Nodig je vrienden en familie uit en afwachten maar! Houdt er wel rekening mee dat je aan het einde van de avond niet veel onderzetters meer over zult hebben…
 2. Plan een fotoshoot met je familie of opper het idee om een keer een leuke groepsfoto te maken
  Vlak voor de je de foto maakt roep je snel: “Ik ben zwanger!” Wedden dat dit een plaatje om nooit te vergeten wordt?
 3. Laat een vakantieboek zien
  Mocht je recent op vakantie zijn geweest, laat er een mooi fotoboek van maken, op de allerlaatste bladzijde plaats je de echofoto. En nu maar afwachten totdat ze ein-de-lijk die laatste pagina omslaan.
 4. Stel een mooie vacature op voor de functie van oma
  Doe deze in een mooi lijstje en geef deze aan de toekomstige oma’s. Succes gegarandeerd!
 5. Piñata cake
  Maak een piñata cake, zoals bijvoorbeeld deze van Dr.Oetker. Je raadt hem vast al: in plaats van snoep vul je deze met roze/blauwe/witte muisjes. SUPRISE!!
 6. Laat een slabbetje drukken met een persoonlijke tekst
  Mijn schoonvader is bijvoorbeeld veel bij ons aan het klussen. Voor hem zouden we dus een slabbetje maken met de tekst: “Al jaren in de weer met de hamer, nu op naar het volgende project: de kinderkamer!” Zo is er natuurlijk voor iedereen iets persoonlijks te bedenken.
 7. Geef tampons weg
  Niet iedere vriendin zal deze kunnen waarderen, maar je beste vriendin vast en zeker. Pak een doosje tampons in en geef deze aan haar met de vermelding dat je deze de komende maanden toch niet nodig zult hebben… Laat haar maar even denken!
 8. Maak de aanstaande opa en oma lid van TROTS magazine
  Zorg dan wel dat je op bezoek bent op het moment dat de postbode langs komt. Zou toch zonde zijn als je de verrassende blik mist…

Hoe hebben jullie verteld dat je zwanger waren? Hoe waren de reacties?
Of heb je zelf nog originele ideeën? Plaats ze hieronder in een reactie.

Liefs,
-R

Bron afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

 • Leonie

  26 augustus 2016 at 12:31

  Wat een leuke originele ideeen! Mijn ouders heb ik ’t gewoon zo verteld.. Schoonouders hebben we een ingelijste ‘aankondigingsfoto’ ingepakt en met kerst gegeven… Heerlijk moment joh, om t te mogen vertellen!
  We hebben verder een Gender Reveal gehouden om t geslacht te onthullen met een zelfgemaakte taart.. En op t werk had ik Gender Reveal Cupcakes gemaakt:)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close