TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #10

Er blijven steeds minder mensen over op het eiland van Expeditie Robinson. Spannend, spannend! Vorige week zagen we hoe graag Gaby weggestemd wilde worden, maar uiteindelijk Dave moest vertrekken. De keuze van Dave om naar afvallerseiland te gaan hebben we nog niet gezien, maar gezien zijn strijdlust ga ik er toch wel vanuit dat hij gaat. Gaby besloot toch naar huis te gaan. Lex moest ook echt naar huis, nadat hij een proef tegen JayJay verloor. Ik ben benieuwd hoe het verraad rondom Gaby effect zal hebben op het eiland en wie er deze keer afvallerseiland moet gaan verlaten…

Wat!!! Dave kiest ervoor om naar huis te gaan. “Het voelt alsof je knock-out geslagen wordt en dan weer terug in de ring mag. Je hebt al verloren.” Noooooo…..! Dat is de eerste die niet kiest voor afvallerseiland.

DAG 19

Dio geeft aan klaar te zijn met Jalou. Ze heeft een andere kant laten zien volgens hem. “Eerst beschuldigd ze Dave van vanalles, om het zelf vervolgens 3x zo hard zelf te doen.”

Anna is laaiend. Tegen Koos zegt ze dan ook: “Een gentlemen agreement is een gentlemen agreement.” Ze zag dit dan ook niet aankomen.

Op afvallerseiland is Bertie verrast dat er niemand gekomen is. “Je zit er toch wel een beetje mee in je dagplanning. Je rekent ergens op. Je zit hier wel op een eiland en je weet van niks.”

Dio gooit ook zijn boosheid in de groep. “Er is gewoon best wel sluw gespeeld.” Thomas en Anna vullen het statement ook aan. Thomas geeft aan dat Dave nog nooit een complotje gesmeed heeft. Koos dacht dat hij het wel een plan was. “Als ik dit niet gehoord had, dat ze het op mij gemunt hadden, dan had ik het nooit gedaan.”
De puzzelstukjes vallen in elkaar als iedereen zijn verhaal vertelt. Ze komen er achter dat Gaby de speler was, die hiervoor uiteindelijk gezorgd heeft.
Suzanne vindt het naar dat zij, Koos en Jalou afgeschilderd worden als snitches. Dio geeft aan dat het persoonlijk is van hem naar Jalou, ook al geeft Jalou aan dat zij het met zijn 3e gedaan hebben.

Jessie, Anna en Dio hebben het over de volgende proef. Ze vinden dat Dio of Thomas hem moeten winnen. “Het wordt nu makkelijker. Ik heb nu een lijstje die ik op volgorde af wil gaan. Het is gewoon mijn persoonlijk doel geworden om Jalou weg te spelen.” Aldus Dio.
Ze bespreken ook dat ze zich vergist hebben in Gaby. Ze zijn eigenlijk nu wel blij dat ze weg is.

Koos denkt dat ze nu veel stemmen kunnen verwachten. Jalou denkt dat het een “narige” smaak achterlaat. “Ik ben wel target.” Suzanne stelt voor dat ze dus alle proeven moet winnen. “En dat kun je.”

JayJay en Bertie hebben een persoonlijk gesprek over hoe zij vroeger gepest zijn. Bertie werd “Ethiopiër” genoemd omdat ze zo dun was en er was geen geloof in JayJay dat hij prof rugbyer kon worden. Ze hebben het zo best gezellig, lijkt wel.

DAG 20

Jalou zit er erg mee dat iedereen zich tegen haar keert. “Het is gewoon heel pijnlijk.” Vooral dat ze met Dio niet meer door een deur kan. “We hadden toch best wel een klik.”
Daarom gaat ze met hem praten. “Het ging wel om mijn vriend.” Dio kan haar moeilijk vergeven. “Ik had je gewoon anders ingeschat.” Ze spreken wel af om gewoon normaal tegen elkaar te blijven doen.

ELIMINATIEPROEF

Vanaf nu is er weer een winnaarseiland. Daar is voedsel en zijn andere luxe artikelen. De winnaar van deze proef krijgt 3 munten, de 2e 2 munten en 3e 1 munt. Wat je ermee kunt kopen wordt na de proef vertelt.

Deze proef gaat zenuwslopend worden. Je gaat een toren maken van 5 verdiepingen. Dat doe je op een platform, maar dat platform moet je in balans houden met een touw. Op het eerste platform liggen blokjes voor de muur, op een ander voor het plafond. De eerst verdieping krijgen ze cadeau. Valt het om, moet je het plafond eerst terug leggen, voordat je weer opnieuw mag bouwen. Wie als eerste de toren af heeft en heeft afgetikt wint. Degene die laatste wordt krijgt een zwarte stem.

De proef blijkt moeilijker te zijn dan dat hij eruit ziet. De focus moet goed zijn, want de tafel is erg wiebelig.
Dio heeft als eerste een plafond neer weten te zetten. Nog 4 te gaan.
Suzanne volgt snel. Bij Dio valt zijn gebouw om en moet dus opnieuw beginnen.
Jessie heeft ondertussen ook haar eerste verdieping af.

Zo gaat het bij iedereen door. Bouwen en vallen.
Koos heeft als eerste een derde verdieping. Jalou volgt ook snel met haar derde.
“Het is echt super frustrerend.”

Anna gaat als eerste voor de laatste verdieping. Maar ook Jalou gaat hiervoor. Dio heeft flashbacks naar de vorige proef, toen het Thomas tegen Jalou was en hoopt van harte dat Anna wint.
Jalou’s gebouw valt en probeert zo snel mogelijk haar gebouw op te bouwen. “Je weet nooit of haar gebouw ook nog gaat instorten.”
Wanneer Anna bij haar gebouw aan komt, valt er een blokje. Ze heeft haar gebouw af. Maar vergeet bijna dat ze terug naar achteren moet om af te tikken. Ze pakt haar focus terug. En Anna wint!

De rest moet zich blijven concentreren. Suzanne wordt 2e en Jalou wordt 3e. Koos is 4e. Thomas wordt 5e. Dio 6e. En daarmee wordt Jessie laatste en krijgt ze (weer) een zwarte stem.

Anna mag naar winnaarseiland en krijgt de 3 munten. Een halve kip is het duurste, maar is 9 munten en dus moet er nog even gespaard worden. Ze zou wel al thee, stroopwafel of pizzapunt kunnen kopen. Suzanne en Jalou krijgen ook hun munten.
Anna mag twee personen meenemen naar winnaarseiland. Ze kiest voor Jessie en Suzanne. “Omdat Suzanne toch tweede is geworden, vind ik het niet eerlijk als zij haar munt niet kan gebruiken.” Suzanne is verbaasd en denkt later ook dat Anna een fout gemaakt heeft. Want na een omhelzing krijgt ze geen contact meer met Anna.
Ze nemen een wokschotel mee en dat kost hen 4 munten.

Thomas is teleurgesteld. Hij had gehoopt/gedacht dat Anna hem wel mee zou nemen. Ze zitten al op een eiland vanaf dag 1. Maar misschien heeft Anna wel een plan…

Op winnaarseiland zijn er hangmatten en is er eten. “Tho’tje had hier wel moeten zijn.” En Suzanne voegt toe: “Ja, de volgende keer nemen we Tho’tje mee.” Waarschijnlijk een beetje sarcastisch.
Anna geeft later toe dat ze ook wel een beetje spijt had. Dat ze een soort brainfreeze had.

JayJay heeft een vis gevangen. “Het is gek hoe trots je kan zijn op zo iets kleins.”
Bertie vraagt zich af waarom JayJay eruit gestemd is.

Dio heeft er een nachtje over geslapen en vindt het misschien toch niet tactisch om alle stemmen in te zetten. Met Thomas bespreekt hij zijn idee.

Dio zegt samen met Thomas tegen Jalou en Koos dat ze op Jessie willen stemmen. Want zij heeft voor de tweede keer een zwarte stem gekregen. En zo houd je een ronde vrede. Koos denkt al het goeds van de deal. “Dio is heel transparant, dus ik ga nu geen mes in zijn rug stemmen.” Dat was eigenlijk wel het plan van Jalou, Suzanne en Koos. “Je mag mij in mijn gezicht slaan als ik op jou stem.” Aldus Jalou tegen Dio.

Jessie en Anna hebben het over de stemming. “Het plan was toch best wel steady?” “Dadelijk zet Dio ineens maar één stem in en dan ben je de sjaak.”

EILANDRAAD

We beginnen maar meteen met stemmen, want het voorpraatje is niet zo boeiend.

Jessie (zwarte stem), Jessie, Jessie, Dio, Jalou, Jalou, Jalou, Jessie, Jalou, Jalou, Jalou, Jalou.

“Dit komt rauw op mijn dak.” Ze vindt het heftig dat ze weg moet, terwijl Jessie 2 zwarte stemmen heeft gehad.

Jalou krijgt uiteraard ook het voorstel voor afvallerseiland en dat ze dan een duel aan moet gaan. Zij kiest er wel voor om naar afvallerseiland te gaan.

Robinson van deze aflevering: Anna
Guus Geluk Robinson: Jessie
Goedgelovige Robinson: Koos
Weg gestemde Robinson: Jalou
Einde Robinson:  Dave

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close