Wat zit er in mijn vluchttas?

Bij 37 weken zwangerschap zou hij volgens het internet pas officieel helemaal klaar hoeven te staan, maar ik met mijn 32+4 laat het me niet gebeuren dat er halsoverkop nog een vluchttas of -koffer ingepakt moet gaan worden. Vooral nu ik zeker weet dat ik in het ziekenhuis ga bevallen, wil ik dit toch echt op tijd goed ingepakt hebben. Vandaag laat ik jullie zien wat er (tot nu toe) in zit.

PERSOONLIJKE HYGIËNE

Omdat je niet van te voren weet wanneer de weeën beginnen, vond ik het belangrijk om rekening te houden met verschillende situaties. Als ik overdag al naar het ziekenhuis zou moeten, zit de kans er dik in dat ik mijn lenzen nog in heb. Belangrijk dus om lenzenvloeistof en het lenzendoosje in te pakken. Maar om dat het ook zomaar kan zijn dat ik mijn bril op heb, is het ook belangrijk dit brillendoosje in te pakken. Het doosje leg ik nu bovenop de koffer, zodat ik mijn bril niet vergeet mee te nemen (die leg ik meestal los op de badkamer neer).

Misschien heb ik nog wel make-up op. Dan is het best fijn als ik dat eraf kan halen met gewoon simpel en snel gezichtsreinigingsdoekjes.

Daarnaast heb ik begrepen dat deodorant echt niet mag ontbreken. Daar kan ik me zeker iets bij voorstellen. Mijn favoriete Rexona gaat daarom ook mee.

Neussnuiten omdat je nou verkouden bent of gewoon van alle emoties? Zakdoekjes mogen wat mij betreft niet ontbreken.

En dan heb ik nog een klein toilettasje met een tandenborstel, tandpasta, lippenbalsem, paracetamol, tandenstokers en flosdraad. Dit toilettasje heb ik normaal gesproken altijd in mijn grote handtas zitten. Altijd fijn om bij me te hebben en gezien mijn brug moet ik deze ook meerdere keren per dag goed verzorgen. Dus tandenstokers en flosdraad hoef jij vast niet mee te nemen, maar voor mij is dat nog wel een belangrijk onderdeel, haha!

KLEDING VOOR MEZELF

Lastig! Ik heb geen idee wat je nou daadwerkelijk nodig hebt. Tijdens de bevalling zelf wil ik mijn Minion nachthemd aan. Die is gewoon lekker groot en is toch al oud. Hij mag dus vies worden. Daarnaast kan hij nog een beetje over mijn billen voor als ik moet gaan plassen. Ook geen idee of dit dan kan, maar we zullen het zien, haha! Je kunt natuurlijk ook een groot shirt aantrekken wat vies mag worden.

Dan heb ik nog twee pyjama’s meegenomen, voor het geval ik wat langer moet blijven en/of de ene pyjama vies wordt.

Ik heb begrepen dat je best last kunt krijgen van koude voeten (zowel tijdens de bevalling als ook er na). En dus heb ik mijn slofsokken en een paar gewone sokken in mijn koffer zitten. En mocht ik even uit bed mogen, dan is een paar sloffen ook wel fijn.

Dan mis je nog een aantal dingen op de foto. Dat zijn dingen die ik op het laatste moment wil pakken en/of nog moet kopen. Denk hierbij aan mijn joggingsbroek en een shirt voor als ik naar huis mag. Maar ook onderbroeken waar kraamverband in kan en voedingsbh’s.

VOOR DE KLEINE

Voor de kleine moet ik nog een geboortepakje (of twee) kopen. Die staat dus nog niet op de foto. Daarnaast heb ik 2 rompertjes en 3 mutsjes in de vluchtkoffer gedaan. Bij de oudste van mijn zus paste het mutsje niet, dus daarom heb ik gewoon alle mutsjes in de koffer gedaan die we hebben. Ook heb ik 2 paar sokjes ingepakt en een wikkeldoek.

We willen eigenlijk zo min mogelijk een speen gebruiken, maar ik heb hem toch maar ingepakt. Je weet maar nooit of je hem nodig gaat hebben.

Naast het geboortepakje moet ik nog een jasje kopen voor als we naar huis mogen. Ze moet toch lekker warm blijven! Op het laatste moment moeten we ook de Maxi-Cosi niet vergeten. Die past uiteraard niet in de vluchtkoffer, maar is zeker wel super belangrijk om mee te nemen!

OVERIG

Dan zijn er nog een aantal dingen die ik nog moet kopen en/of pas op het laatste moment in kan pakken. Die heb ik opgeschreven en bovenop de koffer gelegd. Zo kan Roy mooi zorg dragen voor al deze spullen als ik de weeën aan het opvangen ben 😉 Ik heb er een pen bij gelegd zodat hij zelfs kan afstrepen welke spullen hij al gepakt heeft. Wat kan er nu nog mis gaan….

Belangrijk om dus ook mee te nemen: een munt voor in de rolstoel bij het ziekenhuis (informeer van te voren wat er in zo’n karretje gaat!), onze zorgpassen en paspoorten, mijn ziekenhuispas, de telefoons, videocamera en fototoestel mét alle opladers en SD kaarten(!) en niet te vergeten entertainment voor als het allemaal wat langer duurt. Voor mij is dat een boek, mijn 3DS en eventueel mijn laptop.

Dan zie je op het lijstje ook nog Dextro staan. Ik heb begrepen dat dit fijn is voor de extra energie. Maar het mag natuurlijk ook iets anders zijn van druivensuiker. En wat hier nog op het lijstje mag is wat te snacken. We zullen vast wel honger hebben, afhankelijk van hoe lang het allemaal gaat duren. Toch fijn als je het bij je hebt i.p.v. in de ziekenhuiswinkel het nog te moeten gaan halen.

Poeh. Volgens mij heb ik zo’n beetje wel alles.

Wat ben ik volgens jou écht vergeten in te pakken of op mijn lijstje te schrijven? En wat is volgens jou écht overbodig? Laat het me hieronder bij de reacties weten!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

18 Comments

 • Chantal

  13 augustus 2017 at 08:26

  Whahaha ga je er wonen? Laptop echt thuislaten, ga je echt niks mee doen. Je hebt als t goed is al een jasje (spijkerkleur en gevoerd) zou er nog geen kopen, pas als ze er is. Die van ons past altijd.
  Heb je de maxicosie en de bijbehorende voetenzak klaarstaan? Die mag je namelijk ECHT niet vergeten. Fles water ook niet.
  Als lippenbalsem vaseline, geen labello. Das tijdens de bevalling namelijk echt vies hahaha.

  Beantwoorden
  • Natasja

   13 augustus 2017 at 09:33

   Haha, wie weet. Ben nou toch al vaste klant in t ziekenhuis haha. Kan me het jasje niet herinneren… heb jij die in de kast gezien? Anders heb ik m niet… en ja we hebben macicosi. Voetenzak zat bij de kinderwagen volgens mij. Goed dat je het zegt! Moeten we nog ff checken! Hebben ze in het ziekenhuis geen water dan? ? En ik heb geen labello in mijn tas gedaan maar een ander merk. Maar kan zo’n potje vaseline ook halen. Komt toch wel goed, haha! Tnks sis! ?

   Beantwoorden
 • Tirza

  13 augustus 2017 at 10:51

  Vaseline voor je lippen is fijn om bij de hand te hebben! Maar dat heeft iemand al genoemd las ik 🙂 Verder vond ik het heel fijn om een doosje Smintjes bij me te hebben. Had erg last van een droge mond en dan is het wel fijn om zo’n verfrissend ‘snoepje’ bij je te hebben 😉
  Voor de partner is een schoon t-shirt en deo ook erg fijn!!
  Succes met de laatste weken!

  Beantwoorden
 • Nicole

  13 augustus 2017 at 11:05

  Je hebt meer bij dan ik had geloof ik haha! Denk dat je t belangrijkste wel bij hebt maar sokken heb ik zelf niet aan gehad.. Had t juist vooral te warm door alle weeen. En laptop had ik ook bij maar dat was omdat ik ingeleid werd anders heb je daar echt geen zin in verder haha. Ik dacht ook nog even filmpje te kijken maar kon me er al snel niet meer op concentreren toen t eenmaal begonnen was!

  Beantwoorden
  • Natasja

   13 augustus 2017 at 11:07

   Ik heb liever te veel dan te weinig bij me geloof ik hahaha! Laptop zal inderdaad minder zin hebben, maar was meer voor als we langer moeten blijven na de geboorte. Wat je niet gebruikt is niet erg toch? ?

   Beantwoorden
 • Anne

  13 augustus 2017 at 13:31

  Wat misschien leuk is ( je moet ervan houden) is om een hand spiegel mee te nemen dan kun je kijken terwijl je kindje geboren wordt. In het ziekenhuis hebben ze een hele grote wat niet echt handzaam is.

  Beantwoorden
 • wendy

  13 augustus 2017 at 13:37

  Haha, groot gelijk dat je je vluchtkoffer nu al klaar hebt staan! Dat deed ik bij allebei mijn zwangerschappen ook al op tijd hoor 🙂 De tweede deed ik thuis dus de koffer bleef toen onaangeroerd 😉 Ik zag de lippenbalsem er al bij staan bij de comments, die ben je echt nodig ja want je krijgt echt droge lippen van dat gepuf, haha. En vergeet het speentje niet uit te koken voordat je ‘m aan je kleintje geeft 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja

   13 augustus 2017 at 13:39

   Blijkbaar is lippenbalsem een must want hoor het nu van bijna iedereen hahaha! ? en die moet ik inderdaad even uitkoken! Ga ik meteen doen voordat ik dat weer vergeet haha!

   Beantwoorden
 • Sheila

  13 augustus 2017 at 15:31

  Slim om op tijd je tas in te pakken. Mijn vliezen braken met exact 37 weken en ik had nog geen koffer klaar. Gelukkig wist mijn man waar alles lag. Dus terwijl ik naar het ziekenhuis ging, pakte hij thuis in. Bij de tweede wilde ik dan ook met week 36 klaar zijn met de tas. Wist ik veel dat met exact 36 weken mijn vliezen zouden breken. Ik had nét mijn tas ingepakt.

  Verder zou ik altijd rekening houden met een langere opname. Ik had twee keizersnedes dus ging niet meteen naar huis. Bij de 1e wist ik dat en bij de 2e ging ik er vanuit dat het zo ging eindigen. Ik nam dus ook dingen te lezen mee en mijn notepad.

  Beantwoorden
 • Nicole

  14 augustus 2017 at 05:36

  Jeetje wat heb je veel mee! Meer dan mij in ieder geval! Wat ik nog wel in de tas heb zitten: haarelastiek om mijn haar mee op te binden (vorige keer heel veel klitten) een borstel, douche gel, shampoo en crème spoeling 🙂 Succes in ieder geval!

  Beantwoorden
   • Nicole

    14 augustus 2017 at 07:19

    Douchespullen zijn wel fijn (&slippers) je wilt wel douchen en dan zijn je eigen spullen heerlijk om mee te hebben. Ik zelf had bij mijn eerste weeën een shirtje en joggingbroek aangetrokken (die zwangerschapsbroek zat toch echt niet lekker meer op dat moment) en heb in het ziekenhuis alleen dat shirt nog aangelaten. Groot shirt zat mij in de weg bij mijn billen. In de tas aan kleding alleen een shirt om (eventueel) in te slapen en kleding voor naar huis. Sloffen en sokken ook niet mee, wel slofsokken, maar niet aangehad (nu wel weer ingepakt) Paracetamol en zakdoekjes hebben ze in het ziekenhuis, net als een broodje als je echt trek krijgt (meestal niet aangezien je lichaam alles op non actief zet omdat de energie nodig is bij het bevallen :)) Spullen voor vermaak had ik geen tijd voor en behoefte aan (telefoon was voldoende)
    Ik heb mijn tas in de maxicosy staan en een muntstuk met plakband op mijn tas geplakt. Weet je zeker dat je die spullen meehebt. Ook een handdoek en vuilniszak liggen onder de stoel van de auto (mochten je vliezen al zijn gebroken)
    Maar uiteindelijk gaat het erom dat je meeneemt wat voor jou goed voelt! Het is al spannend genoeg om te bevallen! Succes!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close