TV-SERIE | Terra Nova

Hoi allemaal! Tv-serie freak hier! In de meivakantie had ik eindelijk eens tijd om ook het laatste seizoen van Dawson’s Creek te kijken en werd het daarna tijd voor een nieuwe serie. Nou ja, nieuw? Terra Nova komt uit 2011 en is ook niet verder gekomen dan dat jaar. Niet omdat het een slechte serie was. Integendeel. De productiekosten waren te hoog. En dat is wel echt héél balen, want die serie was vet gaaf! Nou ja, ik ga je er hier natuurlijk meer over vertellen. 

Het is het jaar 2149. Het is het jaar waarin de Aarde volledig is overbevolkt en uitgeput. De mensheid staat aan de rand van uitroeiing. Slechts een aantal krijgen het geluk om te ontsnappen. Zij mogen 85 miljoen jaar terug in de tijd reizen naar een wereld genaamd Terra Nova.
Voor de Shannon familie is het de enige kans om met elkaar te herenigen en opnieuw te beginnen. Wanneer ze in het beloofde land aankomen zijn ze vol enthousiasme en hoop, maar dan worden ze al gauw geconfronteerd met vleesetende dinosaurussen en de Sixers, een groep pelgrims die zich van de Terra Nova leider Nathaniel Taylor heeft afgescheiden met als doel het hele experiment te vernietigen. Zal Terra Nova worden gered van de ondergang?

In 2012 werd de serie in Nederland uitgezonden. Ik heb toen een aantal afleveringen gezien. Maar in de tussentijd ging ik verhuizen, waardoor ik nooit alle afleveringen gezien had. Toen ik laatst in de stad de DVD tegen kwam, moest ik deze natuurlijk gewoon hebben. Het viel me op dat Steven Spielberg een uitvoerend producent was van deze serie. Didn’t know that!

De serie is spannend van begin tot eind. Zoals ik al vertelde, begon ik in de meivakantie aan deze serie. Ik keek hem in 1 dag af… #Oepsie!
De serie bestaat uit 1 seizoen van 13 afleveringen. Dus ja, dat is wel goed te doen. Ik kon gewoon niet stoppen met kijken. Het verhaal boeit enorm en blijft enorm spannend.

Wie zijn nu eigenlijk de goeie en wie zijn nu de kwade? Wat zijn de bedoelingen? De serie is enorm goed opgebouwd en lijkt eigenlijk gewoon op een hele lange film. Maar dan een van zo’n 585 minuten….

De special effects zien er goed uit. Vaak zijn deze bij tv series een stuk minder overtuigend. Maar voor Terra Nova hebben ze veel uit de kast getrokken. En dat is ook precies de reden dat er geen tweede seizoen is gekomen. De eerste aflevering alleen al kostte zo’n slordige 14 miljoen dollar! Wel een bummer, want hoewel de laatste aflevering goed is afgesloten, liep er een verhaallijn waarop doorgegaan kon worden. Netflix had interesse om de serie over te nemen, maar is omwille van het kostenplaatje toch maar afgehaakt. Echt. Heel. Jammer.

Al bij al vond ik dit echt een enorm goede serie. Iedereen die van een beetje SciFi houdt, raad ik aan deze te kijken. Je hebt er maar zo’n 585 minuten voor nodig… Dat is ‘maar’ 10 uur en een beetje.

Welke series kijk jij graag?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close