Fun

SNOEP REVIEW | Jelly Belly Holiday Favorites

Jeeh! December komt er aan en dat betekent dat ik de kerstboom bijna mag zetten! Vorig jaar had ik hem rond deze tijd al staan – Sinterklaas is leuk voor de kids, maar ik ben echt een kerst-meisje! – maar door een ontsteking onder mijn knieschijf kan ik nu moeilijk lopen. En dat is balen, want anders had afgelopen weekend de kerstboom gestaan. En gezien ik deze in mijn eentje rond deze tijd moet opzetten, omdat Roy het gewoon weigert – die vind dat je dit wel pas na Sinterklaas mag – heb ik me er maar bij neer moeten leggen dat het dit weekend misschien wel pas gebeurt. Maar dat mag de kerstpret niet drukken. En zo eigenwijs als ik ben, ga ik daarom al heerlijk met kerst aan de slag! Vandaag review ik voor jullie – en mijn buik 😉 – deze Jelly Belly Holiday Favorites! Jelly beans + feestdagen = happyhappyjoyjoy! 

Jelly-Belly-Holiday-Favorites-03

Ik ben gek op snoepwinkels! Hoewel ik eigenlijk geen snoepkont ben, vind ik de sfeer in een snoepwinkel super fijn. Je voelt je toch weer een beetje een klein meisje. Vooral als het aankomt op nostalgie: “Oe, die snoepjes hadden wij vroeger thuis!” Maar tegenwoordig vind ik ze vooral leuk door de speciale dingen. Amerikaans en Japans snoep is hot. En ik ben er ook wel voor in om gekke dingen te proberen. Jelly beans zijn de laatste tijd toch wel favoriet geworden bij ons in huis. Dus toen ik bij een snoepwinkel was en deze speciale feestdagen editie zag liggen, moest ik hem gewoon meenemen. En dus review ik vandaag voor jullie de Jelly Belly Holiday Favorites!

Er zitten 5 smaken in deze speciale feestdagen editie: Hot Chocolate, Egg Nog, Pumpkin Pie, Candy Cane en Cranberry Sause.

Ze zitten allemaal in een apart bakje die de vorm heeft van een jelly bean. De gouden kleur plastic doet heel feestelijk aan! Ja, deze kan open op tafel! Dus tijd om ze te proeven!

HOT CHOCOLATE

Warme chocolademelk is echt wel mijn favoriete warme drankje in de winterperiode. Dus ik was heel benieuwd naar deze jelly bean.
Hij heeft de typische smaak van chocolademelk. Perse warme chocolademelk is het niet. Hij heeft ook wel een beetje dat romige dat warme chocolademelk kan hebben. Wat mij betreft is deze geslaagd!

EGG NOG

Egg Nog is eierpunch. Iets wat ik niet ken en volgens mij hier in Nederland ook niet bekend is. Ik kan dus niet vergelijken met de echte ‘eierpunch’, maar ik vind deze op zich wel lekker. Hij begint heel zoet, wat me doet denken aan de kauwgum van vroeger, waar snel de smaak van af ging. Die waren namelijk erg lekker en zoet in het begin. Dat heeft deze ook. De nasmaak vind ik iets minder lekker. Niet vies, maar het zoete is er snel van af.

PUMPKIN PIE

Pompoentaart heb ik nog nooit op en ook de smaak van pompoen is niet mijn favoriet. Maar toch ben ik reuze benieuwd!
De Pumpkin Pie jelly bean heeft wel iets kaneelachtig. Een warme smaak, die perfect pas bij de feestdagen. Als een echte pompoentaart zo smaakt, dan wil ik deze toch binnenkort eens maken. Of meer laten maken door Roy 😉

CANDY CANE

Zuurstokken zijn lekker! Wat mij betreft meer kermis dan kerstmis, maar dat is door onze kermis en kerst gewoontes in Nederland. In bijvoorbeeld Amerika hangen ze candy cane in de kerstbomen. Maar goed, tijd om ook deze te proeven!
Hij begint erg minty, maar al snel proef je de smaak van zo’n rood/witte zuurstok. Wel lekker, maar niet mijn favoriet.

CRANBERRY SAUCE

De laatste in het doosje is een cranberry saus. Een saus die in Amerika tijdens de Thanksgiving over de kalkoen geserveerd wordt en in Engeland tijdens de kerstdagen. Verder wordt deze saus bijna niet gebruikt. Een echte feestdagen saus dus.
Dit is absoluut mijn favoriet! Hij is zoet, maar niet te. Hij smaakt precies naar cranberry’s. Het doet mij denken aan de saus over de Zweedse gehaktballetjes van de Ikea. Niet heel feestelijk, maar dat is volgens mij ook een cranberry saus. Yummy!

Ja, een hele geslaagde doos wat mij betreft. De Cranberry Sauce vond ik het allerlekkerst, maar de Hot Chocolate en Pumkin Pie volgen snel. Het is een mooi doosje om te zien en perfect om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Het enige minpuntje van zo’n doosje is de prijs. Doordat hij én geïmporteerd is uit Amerika én een speciale editie is, is de prijs ook wat hoger. Hij kost namelijk €13,50. Dat is behoorlijk wat geld voor een beetje snoep. Ach, voor een keertje is het erg leuk én vooral lekker.

Wat is volgens jou een smaak die past bij de feestdagen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

14 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close