Review: Forever Living Products – Forever Bright Toothgel

Vandaag het tweede product wat ik getest heb van Forever Living Products. De Forever Bright Sparkling Aloë Vera Toothgel. Jaja, een hele mond vol! Of moet ik zeggen een hele tube vol?
Wat ik bijzonder aan deze tandpasta vind, is de gebruiksaanwijzing. Lees verder om er meer over te weten te komen!

Wat als eerste opvalt aan de tube is hoe groot deze is. Hij is groter dan de gemiddelde tandpasta tube. Er zit dan ook 130 gram in!
De verpakking is redelijk simpel. Uiteraard het logo van Forever en dan de ellelange naam. Je ziet de Aloë Vera plant, natuurlijk in de kleur groen – de achtergrond is wit. Daarnaast staat aan de voorkant aangegeven dat er geen fluoride in zit, maar wel aloë vera (zoals je natuurlijk al verwacht) en bijen propolis. Dit laatste heb ik echter even moeten googlen omdat ik er nog nooit van gehoord had. Jullie wel?
Quote van Wikipedia: Propolis is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit knoppen, sap van planen en bomen (meestal hars) en andere botanisch bronnen.
Nou, dat klinkt nog niet erg smakelijk verder. Na verder te lezen blijkt propolis ook gebruikt te worden als natuurlijk medicijn en wordt dan ook voor uiteenlopende kwalen gebruikt.
Goed, verder met de tandpasta. Naast het bovenstaande staat ook op de verpakking dat de tandpasta een natuurlijke mint smaak zou hebben.
Op de site van Forever kan ik vinden dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze tandpasta minstens net zo goed is als de meest verkochte tandpastas met fluoride, waardoor deze tandpasta ideaal zou zijn voor het hele gezin – omdat er dus geen fluoride in zit.

Op de achterkant staat het volgende over deze tandpasta:
Forever Bright is een tandpasta op basis van Aloë Vera (35,5%) en Propolis die speciaal ontwikkeld is om uw mondhygiëne op peil te houden. Forever Bright zorgt voor een behoud van stralende tanden en geeft u daarbij een uniek fris gevoel.
Eigenlijk een belofte zoals bijna elke andere tandpasta.
Op de ingrediëntenlijst kan ik zien dat de aloë vera er inderdaad het meeste inzit, gezien die als eerste genoemd word. Echter wordt de propolis pas als negende genoemd. Dat is overigens halverwege de ingrediënten lijst.
Op de productinformatie die ik bij het pakket gekregen heb kan ik lezen dat de tandpasta een unieke formule heeft met gestabiliseerde aloë vera gel en bijenpropolis die geen schurende bestanddelen bevat en het glazuur daardoor niet aantast. Dat is nou mooi meegenomen.

Door met de tandpasta zelf.
De tandpasta heeft een donkergroene kleur en ruikt naar kauwgumballen mint. Ik weet niet zo goed hoe ik het anders moet uitleggen. Ik vind hem in ieder geval fris ruiken.
Bij deze tandpasta zit een gebruiksaanwijzing. Ja, echt!
Wat je bij een normale tandpasta wel doet – en bij deze dus NIET – is het naspoelen. Je moet de tandpasta in je tandvlees laten trekken. Ik kan alleen niet vinden waarom dit dan beter is en dat vind ik erg jammer. Waarom zou je namelijk iets doen als je het doel niet kent?

En dan natuurlijk het gebruik. Ik doe maar een klein beetje op de tandenborstel, maar hij schuimt enorm. En dat vind ik wel heel fijn. Ik krijg daar altijd meer het idee bij dat hij dan beter werkt – klinkt onlogisch, maar toch! De smaak doet eer aan de geur en daar ben ik blij mee, want die vond ik lekker. Hij is niet super minty en dat hoeft van mij ook niet. Eigenlijk smaakt hij net als de verpakking zegt: natuurlijke mint smaak.
En dan moet je niet naspoelen. Dat is echt even raar – ik moet echt even wennen. Na vaker gebruik went het wel, maar ik merk dat ik het toch fijn vind om na te spoelen. Maar dat zou ook kunnen zijn door jarenlang gewoonte.

Net als de shampoo en de conditioner vind ik ook dit product prijzig: 9,68 euro.
Natuurlijk is hij goedkoper als je de 15% korting erbij hebt omdat je lid bent, maar dan kost de tandpasta nog 8,23 euro en dat vind ik nog steeds prijzig.
Maar, het is natuurlijk wel een grotere tube! Elmex kost bijvoorbeeld bij het Kruidvat 3 euro, maar dat is maar 75 ml. Oral-B kost 4 euro en ook daar zit maar 75 ml in. Dat betekend dat de tandpasta van FLP in vergelijking met Oral-B nog altijd duurder is, maar in verhouding scheelt het niet zo veel meer én je hebt echt maar een klein beetje nodig. Daarnaast is aangetoond door wetenschappelijk onderzoek dat deze tandpasta echt niet onderdoet voor reguliere tandpasta’s. Hij wordt zelfs steeds vaker aangeraden door tandartsen.

Dit product zou voor mij een “ja” kunnen zijn. Hij ruikt en smaakt lekker, je hebt niet veel nodig en het is een grote tube waar je dus lang mee kunt doen. De prijs is bij mij wel een twijfel geval, al gebruik ik zelf Oral-B, wat in vergelijking bijna net zo duur is.
En als je het gaat hebben over de belofte van tandpasta…. Die geloof ik nooit. Ik ga er in principe zelf van uit dat een tandpasta goed is voor je tanden en tandvlees. Maar dat hij je tanden ook stralender maakt… Dat geloof is bij geen een tandpasta aan mij besteed.

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

 • Annik

  28 mei 2014 at 13:10

  Hoi Natasja
  Voor mij zeker een ja. Ik gebruik zelf het product al enkele jaren. Na enkele maanden gebruik werden mijn tanden glanzender. Ook de vlekken op mijn tanden werden minder. Ik heb vele minder gaatjes in mijn tanden en mijn tandvlees bloeit minder.
  Voor mij een goei product.
  Groetjes

  Beantwoorden
   • Reynate

    3 november 2014 at 12:05

    Hoi Natasja,
    Mijn tandarts heb ik over deze tandpasta verteld en die raad hem aan nu bij mensen met tandvleesproblemen. De Aloe Vera Gel in de tandpasta dringt namelijk door naar de onderste huidlagen en geeft de nieuwe huidcellen extra voeding. Hij ondersteunt dus het natuurlijke herstel van de huid. Om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk van de tandpasta kan intrekken, hoef je niet je mond te spoelen na het uitspugen. Omdat de tandpasta erg schuimt, heb je voldoende aan de hoeveelheid ter grootte van een erwtje. Dus is hij ook nog eens zuinig in gebruik. De link naar het artikel werkt niet, maar ik heb wel een pfd van het artikel. Als je die wilt hebben, laat het maar weten. Die 15% korting kan trouwens alleen via iemand die al ingeschreven staat, die koppelt dan de nieuwe klant aan zijn account zodat deze direct bij de groothandel kan bestellen.
    Groetjes Reynate

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close