TV

RECAP | Expeditie Robinson #7

Op de avond dat Expeditie Robinson kans maakt op de Gouden Televizier Ring, kun je genieten van aflevering 7. Vorige week kon je zien (en hier lezen!) welke zwakte Danny heeft en dat Jaap eruit werd gestemd. Wéér was kamp Noord de pineut. Zou dat deze aflevering ook zo zijn? Je leest het hier in de recap.

DE WEG NAAR DE SAMENSMELTING

Op Tayak heeft Sander het moeilijk. Het eten raakt op en daar begint hij last van te krijgen. Ook Tim heeft het lastig. Niet vanwege het eten – nou ja, dat misschien ook wel – maar door een voet die open ligt door de vorige proef. Die begint te ontsteken en door het weer geneest hij niet snel. Hij vindt het lastig dat hij de groep niet kan helpen. Hij mag namelijk niet eens het water in om te vissen. Aaah, gossie…!

Ook op Mantapayaz gaat het niet over rozen. Ja, ze hebben genoeg eten, maar Sharon vindt het ook wel lastig. Ze mist haar vriend en haar vertrouwde omgeving. Dit vertelt ze aan Anna die weer eens een goed luisterend oor biedt. Anna is verbaasd als Sharon vertelt dat ze vroeger gepest werd. Ze vindt Sharon zo’n mooie vrouw.

Daarnaast hebben beide kampen het over de samensmelting. Op Tayak beseffen ze dat het spel vanaf dat moment opnieuw gaat beginnen. En daarom overdenken ze al een complot voor de mensen die de samensmelting gaan halen. Amara vindt Anna een bedreiging omdat zij de groep bij elkaar lijkt te houden. Maar ze beseffen ook dat ze eerst moeten kijken of ze de samensmelting halen.Op Mantapayaz zitten Ryanne, Oscar en Danny bij elkaar te praten over de samensmelting. Ze vinden dat ze de komende proef moeten winnen, want dan slaat bij het andere team de stress ook toe en lopen de kampen gelijk op. Danny denkt dat Tim hem naar huis zou willen stemmen na de samensmelting en daarom wil Danny dat Tim er als eerste uit gaat.

“ZE WAS NET EEN WANDELEND SKELET!”

Het is tijd voor de volgende proef. Een proef waarbij we gaan zien wie er bereidt is om de meeste pijn te lijden. In het water staan twee driehoeken met elk één touw. Van elk kamp moeten er twee mannen en twee vrouwen aan het touw van hun driehoek gaan hangen. Het kamp wat als eerste helemaal in het water valt is af. En uiteraard wint dan het andere team. De kampen mogen zelf beslissen wie er gaan strijden.

Kamp noord: Danny Anna Sharon Oscar
Kamp zuid: Tim, Kim, Sander, Sandra

En dan is het tijd. Bij kamp Noord hangt Oscar krom en beseft dat hij dat zo niet lang vol houdt. Gelukkig staat Anna onder hem. Zij herinnert zich het klimmen aan een wand en leerde daar dat je naar achteren moet hangen om je krachten te sparen. Dat zegt ze tegen Oscar, die daarop reageert met een “Oohhh, chill!”
Tim glijdt bij kamp Zuid de hele tijd weg. En Kim krijgt verzuring, maar geeft niet op. Sander vindt het een ongemakkelijke positie en probeert dit minder te maken door door zijn knieën te zakken. Maar ook dit houdt hij niet lang vol.
Doordat kamp Noord horen dat kamp Zuid het zwaar heeft, krijgen ze hoop. Tim glijdt nog altijd weg en ook Sandra gaat glijden. Zij valt in het water. Niet snel daarna valt ook Sander in het water. Daardoor staat kamp Zuid nog maar met 2 spelers, terwijl kamp Noord nog met alle spelers staan.
Tim blijft het zwaar houden. Hij kreunt en maakt oergeluiden. En Danny vindt dat prachtig om te horen. En dan… Tim valt en daardoor valt Kim ook. Ein-de-lijk wint kamp Noord een proef! “Ohja, zo moeten we winnen!”

Klaas denkt dat het eten ervoor zorgt dat zij zwakker zijn dan kamp Noord. Zij leken opgewerkter dan hen. HIj ziet dat ze een team aan het worden zijn en dat maakt hen bang. Als even later Tim en Kim aan het vissen zijn, beseffen ze dat ze allemaal een beetje uit hun hum zijn. “Alleen Sandra nog niet,” merkt Kim op. Zij denkt dat je haar niet moet onderschatten en Tim is het daar wel mee eens. Ze zien Sandra nog ver komen.

Kamp Noord is erg opgelucht en maakt zich geen zorgen nu. En daardoor gaan ze vrolijk bananen plukken. Ze maken de krabben klaar die ze hebben gevangen. Ondertussen vertelt Ryanne vond dat team Zuid er dun uitzagen. “Amara was net echt een wandelend skelet.”

“ALS IK DE HELE DAG IN DE SCHADUW KAN LIGGEN, BEN IK ZOET!”

Marianne is bang dat zij naar huis gaat. Ze was benieuwd hoe moedig en hoe sterk ze zou zijn als mens, daarom doet ze mee. Vroeger vond Marianne kamperen ook niks. Maar ze vind haarzelf sterker dan ze dacht. “Ik heb geen moment in mijn bedje liggen huilen.”

Niemand van kamp Zuid maakt zich druk om de eiland raad. Klaas is vrolijk want hij vangt veel vissen. Sander is jaloers want die wil dat ook kunnen. Sandra zit ook dag in dag uit op een rots in haar eentje te vissen. Ze vindt het heerlijk. Ze wil niet terug zonder vis want ze is blij dat ze een bijdrage levert aan de maaltijd.

Marianne is het een beetje zat. Ze zou het niet erg vinden om eruit gestemd te worden. Ze zou het ook wel leuk vinden om de samensmelting te halen al is het alleen maar voor die maaltijd. “Verder heb ik nergens zin in. Als ik de hele dag in de schaduw kan liggen, ben ik zoet.” Ook Tim, Sander en Klaas zien dat Marianne het niet erg zou vinden als zij er uit gestemd moet.

“IK HEB EEN PLAN. BEST WEL GEMEEN”

Dag 15 is aangebroken als Tim besluit met de kijkers als allereerst zijn plan te delen. “Ik heb een plan. Best wel gemeen. Het is natuurlijk kei hard. Het is echt een hard plannetje. Sandra ziet het totaal niet aankomen. Dat weet ik wel zeker. Ik moet het er nog wel even ingooien in de groep. Kijken hoe ze reageren.” En dus loopt Tim naar de groep en vertelt zijn plan aan Kim, Amara, Marianne en Klaas. Als ze Sandra naar huis sturen, kan Marianne bij de samensmelting zeggen dat ze naar huis gaat. Ze zijn allemaal bang van Sandra. Marianne gaat niet op Sandra stemmen vertelt ze aan ons. Heeft ze dat ook aan de groep verteld?
Sander wordt ook ingelicht. Hij vindt het heel gemeen maar gaat wel mee in het plan.

DE EILANDRAAD

Dit is de eerste eilandraad van Marianne. Sander vindt het knap dat Marianne al zolang op Tayak zit. Hij zou het niet kunnen. Het vissen houdt Klaas op de been. Hij heeft er al 104 gevangen in Expeditie Robinson. Sandra vindt het vissen oprecht leuk. Kim is blij met Amara. Zij hebben steun aan elkaar. Tim heeft al heel vaak aan de samensmelting gedacht. Het is voor hem een doel dat hij perse wil halen. Na al deze chitchat is het tijd om te stemmen.

Tim, Marianne, Sandra, Sandra, Sandra, Sandra (daarmee is het klaar), Sandra.

“Ik voel me een beetje genaaid.” Tim legt uit dat ze haar een bedreiging vinden die er overal doorheen kan glippen en die de finale kan halen. Sandra is verbijsterd.

Anders dan anders gaat Sandra eerder weg dan de overige deelnemers. Klaas en Marianne moeten ook op het achterste bankje gaan zitten bij de rest van kamp Zuid. Maar dan….  En dat krijgen we niet te zien. Op naar volgende week dus!

Robinson van deze aflevering: Anna
Complot bedenkende Robinson: Tim
Einde Robinson: Sandra

Meer kon ik er deze aflevering niet bedenken. Maar heb je ideeën, dan gooi ze vooral hieronder neer!

Ik denk dat de samensmelting er onverwacht aan komt en dat kamp Noord ter tonele verschijnt. Wat denk jij?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close