TV

RECAP | Expeditie Robinson #3

Nee, er is inderdaad geen #1 en #2. En dat zit zo: zo’n paar dagen na de eerste aflevering bedacht ik me dat het leuk zou zijn om een recap serie bij te houden van Expeditie Robinson. Ik ben helemaal fan van dit programma – altijd al geweest – en daarom past het natuurlijk prima op mijn blog. Maar ik ben zo’n persoon die zoiets laat kan bedenken. In dit geval dus twee dagen. En dus wilde ik vorige week bij aflevering 2 al beginnen (ook al was dat natuurlijk ook al één aflevering te laat, haha!) maar was ik helemaal een afspraak vergeten die ik die avond had. En om nou 3 dagen laat een recap online te gooien… Nee. Ik vind dat het meteen de volgende dag online moet. En daarom beginnen we maar op aflevering 3. Hoewel ik graag eerst nog een paar quotes uit de eerste twee afleveringen met jullie deel. Lees gauw verder!

BESTE QUOTES AFLEVERING #1

 • “Ik was liever een Tarzan genoemd dan een groenteboer.” – Kees van der Spek
 • “Ik kan geen kampvuur maken en ik heb nog nooit een vis gevangen in m’n leven. En ik ben superslap, kijk naar m’n armen.” – Ronnie Flex
 • “En ik ben ook actrice tegenwoordig. Niet zo’n hele goeie, maar wel grappig.” – Elle Bandita
 • “Er komt weer een zooitje mensen.”- Anna Speller
 • “Dat gedoe met die andere mensen, daar zie ik het meest tegenop.” – Marian Mudder
 • “Ik dacht: een beetje vingeren in de bosjes, maar je hoeft niet mee hoor.” – Elle Bandita nadat Sharon Doorson vraagt wat ze gaan doen.
 • “De bergen zien eruit alsof het de verpakking van een homeopathisch hoestdrankje is. Maar het bestaat echt, niet alleen als je hoest hebt.” – Elle Bandita

BESTE QUOTES AFLEVERING #2

 •  “Het lijkt wel de finaleproef.” – Wietze de Jager
 • “Dan spuit de testosteron alle kanten op.” – Sander Janson
 • “Jezus, ik zit gewoon op een loser-eiland.” – Marian Mudder
 • “Er gelden nu regels die normaal na de samensmelting pas gelden. Ze stemmen op de sterkste, of nou ja, misschien vinden ze me gewoon wel een zak. Dus ik was er wel bang voor.” – Kees van der Spek

RECAP AFLEVERING #3

01

Tijd voor dag 3 op Mantapayas: het eiland waar Expeditie Robinson gespeeld wordt. Op het eiland is een casave veldje. Daar bespreken de mannelijke winnaars van de vorige proef de afgelopen gebeurtenis en hoe dan verder. “Het maakt mij ook beangstigend,” zegt Tim die inziet dat de sterkste eruit stemmen misschien niet zo’n strak plan was. Want tja, hem kan het ook gebeuren. Hij vervolgt: “Het is meteen al zo hard.” Wietze, Oscar en Tim hebben met Sander en Klaas al een pact gesloten. Zij zullen niet op elkaar stemmen, ook niet als ze in andere teams zitten.
Danny bespreekt ondertussen met Amara dat het tijd is om hen terug te pakken, want “ze weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn.”

03

Ondertussen zit Marian nog steeds alleen op Tayak. “Zo gefokt als ik gisteren was, zo ontspannen ben ik vandaag.” Ze probeert toch maar te genieten en beseft dat er al snel iemand anders bij gaat komen. “Dat verandert alles”.

04

Elle vind een bril en zet hem op en rent als een kind zo blij terug. “Ben je jaloers?” Vraagt ze aan Wietze. Maar Wietze is meer een hoedenman. Ryanne houdt de bril lekker lang op.
Klaas vormt met Ryanne en Oscar een visgroepje. Maar nog voordat ze kunnen vissen, vinden ze een brief. Amara leest hem voor. Ai, ai, ai. De groep moet zich weer in tweeën splitsen. En wéér moet één iemand naar een ander eiland. Klaas beslist te gaan. “Ik ga gewoon alleen op dat eiland zitten. ” Oei, dat gaat hem tegenvallen 😉

05

Ryane stelt voor dat Klaas twee mensen aanwijst uit de vorige winnaarsgroep die teams maken. “Winnaars vinden dat niks, wij losers natuurlijk wel. ” Aldus Ryanne tegen ons.
En dus kiest Klaas de – volgens hem – twee sterkste mannen van de groep: Tim en Sander mogen groepjes kiezen.
“Het was eigenlijk een eerlijke verdeling,” zegt Kim. “Lekker gevoel dat alles uit elkaar gerukt is,” vind Sander. En Ryanne vind het vooral een mooie verdeling van beauty en brains.

06

Klaas krijgt casave mee van zijn “foute” vrienden, zoals hij dat zelf zegt. Wietze benadrukt in zijn groepje nog even: “Wij willen de macht houden als groep.” “En toch denk ik dat er ergens nog een adertje zit,” zegt Sander. En dat ze daar geen controle over hebben, beseffen ze maar al te goed.
Ryanne heeft in de gaten dat de jongens van de ‘andere groep’ samen werken, want ze hebben Klaas apart genomen. “Dat is gevaarlijk,” is haar conclusie. Daarna neemt Klaas afscheid van de hele groep, want zij gaan naar de imuniteits proef.

001

Team 1: Sandra, amara sander danny oscar teske en rianne
Team 2: Tim Wietze Kim Jaap Ronnie Sharon en Anna

De tweede proef van dit Expeditie Robinson seizoen gaat over concentratie en teamwork. De teams bespreken hun tactieken maar komen er al snel achter dat ze hier niet zo veel tijd voor hebben.
De tactiek van team 2 is om in een treintje achter elkaar te blijven, zodat ze elkaar kunnen helpen. De tactiek van team 1 is nog niet echt duidelijk.

Team 2 begint snel en ligt al snel voor.
“Het leek wel een militarie operatie!” Vind Jaap. En Ronnie vind zichzelf “echt de grootste klungel.” Maar geeft aan dat er gelukkig wel team work is. “En al die blanken mensen die gingen zeilen met hun familie… Dit kan niet fout gaan.” Hij is overtuigd van de winst.

Ondertussen is team 2 bij het laatste stukje om deze proef te winnen: 7 ringen moeten aan de houten balken komen te hangen door ze erom heen te gooien. “Dit doen we gewoon. Whoop zo er op.” Denkt Wietze. Maar hij mist en zijn ring zit vast tussen de paaltjes. Het valt zwaar tegen. De een na de ander gooit mis. Geen een ring gooien ze raak en als een malle rennen ze terug het water in om zeven nieuwe ringen te halen.

Ondertussen is team 1 er. “Rustig rustig, ze hebben nog niks,” zegt Amara.
Danny, Ryanne, Sandra en Oscar gooien raak en vrolijk rennen ze daarna terug het water in om nieuwe ringen te halen.

“Het gaat nu smoother. We gaan lekker snel.” Aldus Anna voor team 2. Al snel zijn ze dan weer terug bij het ringen werpen. Kim mist. Jaap gooit raak. Ronnie mist. Sharon mist. En Anna… Tja, die van haar ging zelfs buiten beeld. “Dit voelt heel dom!” Zegt ze zelf. Wietze gooit weer in het midden en Tim mist ook. Tim beseft zich op dat moment dat het toch wel heel moeilijk gaat worden.

Terwijl team 2 weer terug in het water is, is team 1 ook weer terug bij het ringenwerpen. Danny raakt. Oscar gooit raak. En dan is Ryanne: “Als ik deze mis ben ik de lul.” De spanning wordt opgebouwd met spannende muziek en slomotion beelden van beide teams. En dan… Ryanne gooit raak! Blije beelden met Lord of the Rings muziek op de achtergond. Tadadadaaaaaa!

16
Danny is helemaal blij met zijn ketting: “Dat smaakt naar meer! De jongens die Kees weg hebben gestemd zullen nu misschien wel denken: ‘shit, dat was niet slim!'”

Als ze terug zijn op het eiland staan de verliezers bij elkaar. Ze zijn het er over eens dat ze even moeten laten bezinken hoe ze gaan stemmen. “Daar gaan we weer. We moeten weer afwachten wat het andere team doet.” Jaap is bang. Hij beseft wel dat er geen eensgezindheid is. “In beide kampen niet.”

19

Ondertussen komt Klaas aan op het nieuwe eiland. “Prachtig strand. Dat is ieder geval mooi. Ik kan hier vissen.” Hij is ook benieuwd of Marian daar is. Jep, daar komt ze al aangelopen. Ze lijken beiden blij elkaar te zien. Al snel komt Klaas erachter dat er maar weinig te eten te vinden is en baalt hij toch wel een beetje. Marian laat het briefje zien dat zij gevonden had toen zij op het eiland aankwam.

20

Losers en winnaars zitten dwars door elkaar. Verliezers zijn aan het knijpen en Sharon houdt alles in de gaten. Ze ziet dat er overal gesprekken zijn en dat zij nergens bij betrokken wordt. Ze is bang dat er op haar gestemd gaat worden.
Ondertussen hebben Wietze en Tim het idee dat er geen anderen zijn die complotten bedacht hebben. Wietze heeft er vertouwen in: “We zijn gewoon aan het regeren!”

Al snel zijn we weer terug bij Klaas en Marian. Klaas is erg ondernemend en heel handig. Tja, makkelijk gezegd als je zelf geen vis kunt vangen en geen vuur kunt maken. “Hij is precies wat ik nodig had.” Duhhh!

22

Er heerst spanning op het eiland. Ryanne vertelt aan Danny dat Sharon bang is dat iedereen op haar gaat stemmen. Ze beseffen ook dat Wietze, Sander, Oscar en Tim een front vormen. “Ik wil gewoon dat dat groepje geblokkeerd word.” Danny vindt dat ze het subtiel moeten spelen. Ze moeten iedereen aan hun kant krijgen zonder dat het opvalt. Nou, succes daarmee Danny! Ryanne ziet dat Danny veel praat en waarschuwt hem. Hij valt op. Tegen ons zegt ze: “Ik denk dat als Danny in een schelp schijt, dan weet hij het nog wel te verkopen.” Wat ben ik toch elke keer weer blij met haar oneliners!

23

Ondertussen zijn we aangekomen op dag 4.
Klaas is in zijn hum dat hij kan vissen. In een uur tijd vangt hij 7 vissen en daardoor kan zijn dag niet meer stuk. Ze roosteren de vis en genieten. Marian is onder de indruk. Klaas voelt zich een echte Robinson nu.

Sander vertelt aan de camera dat hij spijt heeft van het verbond. Hij begint terug te krabbelen. “Hallo, ik kan wel zeggen ‘ik flikker die er uit’, maar dan verlies ik de volgende proef en dan lig ik er uit.” Ook Tim heeft zijn twijfels. “Klaas is weg dus op die stem kan je niet meer rekenen”  Hij vraagt zich af hoe sterk het verbond nog is.

24

Danny roept Kim en Amara mee naar het veldje om ze over te halen. Amara weet het wel en Kim gaat mee om haar hachje te redden. Danny weet het mooi te brengen. “Maar ik twijfel nog een beetje, bla bla bla.” Goede zin Danny. Valt totaal niet op! Ze roddelen nog over Wietze en gaan waarschijnlijk op hem stemmen. Kim heeft Danny in de gaten: “Jij bent ook een slimme speler. Kijk je ogen joh.” Oe, valt hij nu al door de mand…?

25

En dan is het tijd voor de eilandraad. Ryanne vertelt: “Meestal is het geluk niet aan mijn kant. Maar dit was wel heel leuk.” En Ronnie vertelt dat hij zichzelf herpakt heeft en dat het lekker gaat.
Wietze geeft aan enorm met het spel bezig te zijn. Hij is bang want hij denkt dat hij zich overschreeuwt heeft. Zou hij er uit moeten? Daar komen we natuurlijk nu achter.

002

Dennis Weening leest de briefjes voor: Ronnie. Kim. Wietze. Sharon. Wietze. Kim. Tim. Wietze. Wietze. Wietze. Wietze. (Ja, hier is het al einde verhaal!) Wietze. Wietze. Wietze.
“Zo heftig had ik het niet zien aankomen. Ik ben wel benieuwd, stemmers.” Kim geeft aan op Wietze gestemd te hebben om zichzelf te beschermen. Wietze vind het enorm balen. “Ik had echt tot de samensmelting willen blijven. Je leert jezelf even kennen. Ik had nooit verwacht dat ik kei hard weggestemd zou worden.

30

Robinson van deze aflevering: Ryanne
Einde Robinson: Wietze

Verbond sluiter: Danny
Vol vertrouwen: Wietze

Wat was volgens jou het mooiste moment van deze aflevering?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

13 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close