Wat ben je prachtig als je zwanger bent

Afgelopen week ontving ik van een lezeres een privé berichtje. Zij is zwanger van haar eerste kindje en heeft er enorm veel moeite mee dat ze aankomt en alles opzwelt. Ze voelt zich totaal niet mooi en dat terwijl ze wel op haar voeding heeft gelet. Toch is ze 20 kg aangekomen. Ze vroeg aan mij of ik dit ook lastig vind. 

Ik ben vooral heel trots op mijn lichaam. Dat daar een mensje in groeit vind ik zó bizar. Ik heb blauw/paarse striae all over en ben – tegen mijn eigen verwachting in – er juist super trots op. Mijn Mommy Stripes. Zij laten zien hoe wonderbaarlijk het vrouwelijk lichaam eigenlijk is. Zij zijn een – waarschijnlijk – blijvende herinnering aan hoe krachtig en wonderbaarlijk ons lichaam is. Zij zijn een herinnering straks aan de prestatie die ik geleverd heb. Het laten groeien en op de wereld zetten van mijn eigen kindje.

Dat gewaggel, mijn opgeblazen hoofd en vingers en dan die olifanten knieën en putjes in mijn benen. Nee, dat vind ik ook tien keer niks. Maar hé. We zijn zwanger, we stralen en er groeit iets in ons. Zwanger zijn is niet makkelijk. Het is een aanslag op ons lichaam en die reageert daar op. Besef dat de meeste dingen niet blijvend zijn. Dat het hoort bij je zwangerschap en dat het meeste weer verdwijnt (misschien niet direct, maar na een tijdje) zodra je kleintje geboren is.

En die kilo’s? Tja, daar wil ik me pas weken na de bevalling weer druk om maken. Ben blij met jezelf, want dit moment is zó bijzonder. Het is wonderbaarlijk. Het is zó puur. Jij creëert leven. Hoe magisch wil je het hebben?

Hoe voel(de) jij je tijdens je zwangerschap? 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

12 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close