nachtkapers

EVENT | NachtKapers

Hoe leuk zou het zijn als verschillende groepen zoals theatermakers, muzikanten, inwoners, bedrijven en andere instellingen de stad waar je woont over zouden nemen. Gewoon voor één nacht? In de nacht van 13 op 14 juni 2015 gebeurt dit écht! In Hoorn. Het is dan 400 jaar geleden dat Kaap Hoorn (huidige Chili) werd ontdekt en gerond door Nederlandse ontdekkingsreizigers uit… Je raadt het al: Hoorn. NachtKapers is het event ter ere van deze ontdekking die je meeneemt langs een prachtige geschiedenis. En niet saai uit een boekje. Nee, Hoorn pakt het op een hele leuke manier aan!

Historische personages, oude en nieuwe verhalen, theater, dans, kunst, musea, restaurants. Op vele manieren kun je deze avond en nacht genieten. NachtKapers is een totaalbeleving voor het hele gezin waarin de geschiedenis op een hele bijzondere manier te beleven valt.

Oostereiland bij nacht

Op zaterdag 13 juni vanaf 19.30 uur openen ruim 20 locaties door heel Hoorn gratis hun deuren met een verrassende programmering. Denk aan virtueel de Kaap Ronden, genieten van de heerlijkste smoothies en Street Food – yum! – een fashion-show van de fantastische ontwerper Sepehr Maghsoudi en dansen in de Oosterkerk. Kinderen kunnen zelf op een tram rijden in Museum Stoomtram en ze kunnen luisteren naar verhalen over andere tijden. Tijden die de kinderen zich niet eens voor zouden kunnen stellen. Er is ook een DIY recycling workshop (vanaf 8 jaar) en kinderen kunnen met de stadsjutter op zoek gaan naar schatten van de stad. Ik zou als ik nog kind was razend enthousiast worden van dit programma!

Verschillende restaurants in Hoorn bieden een speciaal NachtKapers of Kaap Hoorn menu aan. Chef-kok Lucas Rive zal een proeverij organiseren met de zilte smaken uit de zee. En er is speciaal Kaap Hoorn 400 bier. Nou, wat wil je nog meer?

Om precies middernacht eindigt NachtKapers met een spannend spektakel in de haven. Vanaf Oostereiland of het Julianapark kun je op een moderne manier nogmaals de uittocht van de expeditie beleven, geregisseerd door Wouter Hakhoff.

Kinderen vinden bijzondere brief in fles

Voor mijzelf is dit een eindje rijden en moet ik nog kijken of ik er zelf heen kan. Van der Valk Hoorn biedt in ieder geval deze zomer de speciale Kaap Hoorn of Nachtkapers-arrangementen aan voor een aantrekkelijke prijs. Dit zou voor mijzelf (en misschien ook voor jou!) een goede oplossing zijn. NachtKapers is het grootste evenement rondom Kaap Hoorn 400, maar de hele zomer door zijn er verschillende activiteiten en culturele mogelijkheden. Dus als je nog niks gepland hebt de komende tijd, zal een bezoekje aan Hoorn zeker de moeite waard zijn.

Wil je meer weten over NachtKapers of Kaap Hoorn? Kijk dan op www.kaaphoorn400.nl of op www.nachtkapers.nl.

En als laatste deel ik dit filmpje over NachtKapers met jullie:

Zou jij het leuk vinden om naar zo’n cultureel evenement te gaan?

Deze blogpost is gesponsord. Klik hier voor mijn disclaimer en meer uitleg.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close