BEAUTY REVIEW | Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Vorig jaar was er een run op deze mascara nadat Redditgebruiker EllieDaisyLouise een foto plaatste op het online platform van haar normale wimpers en haar wimpers na gebruik van de Essence Lash Princess False Lash Effect mascara. Ik loop dus een ruim jaar achter met de hype van deze mascara. Maar goed. Vorig jaar had ik dan ook nog een mascara waar ik erg tevreden over was. Maar aan die mascara kan ik ondertussen niet meer zo gemakkelijk aankomen en dus zocht ik een nieuwe. En voor de prijs hoefde ik het niet te laten om mijn nieuwsgierigheid in bedwang te houden. Benieuwd? Lees dan snel verder.

 

Essence

Essence Lash Princess False Lash Effect mascara collage

Essence vind ik een super leuk budget merk. Hoewel het wel een beetje tienermeisjes-achtig aandoet, zitten er geregeld wel producten tussen die ook in mijn straatje passen. En heel eerlijk: een uiterlijk neemt het effect niet weg toch? Als het voor tienermeisjes werkt, waarom dan niet voor een volwassen vrouw? Daarnaast is Essence prijstechnisch gezien ook gewoon lekker. 

Dus heel eerlijk: als deze mascara niet zo’n hype geweest was, dan had ik hem waarschijnlijk in het schap laten liggen. 

Borsteltje

Essence Lash Princess borsteltje

Essence Lash Princess False Lash Effect mascara geeft je wimpers lengte en dramatisch veel volume. Hij heeft een kegelvormige borstelkop die zorgt voor een vals wimpers-effect.

Dit zijn de borsteltjes die ik nog altijd het fijnste vind! Ik heb ook mascara’s geprobeerd met een kammetje, maar dat is het – als je het mij vraagt – toch niet. Gewoon een ‘normaal’ borsteltje zoals deze vind ik heel fijn. Dat geldt dus ook voor deze mascara. Daarnaast vind ik het fijn dat hij kegelvormig is. Hij is aan de onderkant dus breder dan de bovenkant. 

Het dikste deel van dit borsteltje is gelukkig niet zo heel dik. Wat mij betreft heeft dit borsteltje de perfecte dikte.

Tijd voor de test

Wat een verschil met mijn eigen wimpers hè? Wat mij betreft geef hij echt het effect van natuurlijke nepwimpers. Hij klontert vrijwel niet en is goed ‘doorkambaar’. Hij maakt mijn wimpers lang en spreidt ze ook een beetje uit. 

Wat ik wel een nadeel vindt aan deze mascara is dat hij niet zo heel snel droogt. Dat merk ik wel vaker bij goedkopere mascara’s. Daardoor zitten er sneller ineens zwarte puntjes op het wenkbrauwbot zonder dat je het meteen door hebt. 

Conclusie

Al met al is deze mascara een aanrader die doet wat hij beloofd en dat voor een heel klein prijsje. Hij werkt fijn en snel, maar het drogen duurt ietsje langer, waardoor je kans hebt op zwarte puntjes.

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara is te koop voor €3,39 bij Kruidvat. 

Welke mascara vind jij fijn om te gebruiken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close