Review ♥ Tea Tree Flawless BB Cream – The Body Shop

Al een tijdje gebruik ik in mijn looks de Tea Tree Flawless BB Cream van The Body Shop. Maar nog niet eerder had ik deze gereviewd en daarom leek het me leuk om dit alsnog te doen.

De verpakking

De verpakking ziet er prima uit. De dop in de kleur van de BB Cream, het groene wat verwijst naar de tea trea en witte letters die makkelijk leesbaar zijn.

In de verpakking zit 40 ml. Groot is de verpakking dan ook niet, maar ik kan je verklappen dat je ook niet zo veel nodig hebt om je hele gezicht te bedekken.

Onderstaand de beschrijving van The Body Shop:

Deze Tea Tree Flawless BB Cream heeft een dubbele werking; het zorgt voor een egaal uitziende teint en helpt daarnaast de huid te zuiveren. De crème is verkrijgbaar in drie kleuren en is ideaal voor vette huid. De Tea Tree Flawless BB Cream heeft een lichte, niet vette textuur en verstopt de poriën niet.

  • Verkrijgbaar in drie kleuren
  • Bevat Community Fair Trade-Tea Tree Oil
  • Lichte textuur

De Tea Tree Flawless BB Cream is in 3 kleuren verkrijgbaar:
– light (een lichte kleur met roze ondertoon)
– medium (een iets donkerder kleur met een beige ondertoon)
– dark (een donkere kleur)

Wie bekend is met Tea Tree weet dat dit erom bekend staat goed te zijn tegen onzuiverheden. Dus wie hier (veel) last van heeft en daarom liever geen foundation (of dus BB cream) draagt, zou deze BB cream eens moeten proberen.

De dop is makkelijk te openen en je hebt een prima gaatje waar de Tea Tree Flawless BB cream uit komt. Je hoeft maar zachtjes in de tube te knijpen. Knijp je te hard, dan komt er natuurlijk te veel uit.

Achterop de tube zit een soort van boekje. Je kunt de bladzijden omslaan om te lezen wat er allemaal instaat. Voornamelijk staat alles er in verschillende talen in. Wat het product is en natuurlijk de ingrediënten:

TEA TREE BB CREAM MEDIUM (02): Aqua/Water (Solvent/Diluent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Alcohol Denat. (Solvent), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Olivate (Skin Conditioning Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Sorbitan Olivate (Emulsifying Agent), Myristyl Myristate (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Polysorbate 60 (Surfactant), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil (Natural Additive), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Sodium Glycerophosphate (Oral Care Agent), Disodium EDTA (Chelating Agent), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Stearyl Alcohol (Emollient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Citronellol (Fragrance Ingredient), Leptospermum Petersonii Oil (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 77492/Iron Oxides (Colorant), CI 77491/Iron Oxides (Colorant), CI 77499/Iron Oxides (Colour).

Swatches

De linkerkant is zonder flits en gemaakt in natuurlijk daglicht, de rechter is gemaakt met flits. Ik heb de kleur medium en zoals je kunt zien is deze niet zo donker als je zou verwachten. Daarnaast vind ik het wel prettig dat deze kleur een beige ondertoon heeft. Bij mij ziet roze er meteen – uhh tja… – roze uit.

Ik heb – toen ik deze foto’s maakte – geen nieuwe foto’s gemaakt van mijn gezicht met het product. En dus ging ik op zoek naar al die blogposten waar ik de Tea Tree Flawless BB Cream draag.

Ik gebruik de foto’s van de blogpost over Natural Makeup.

Voor

Na

Het zijn misschien niet de beste voor en na foto’s, maar vooral op mijn voorhoofd kun je het verschil zien.
Daarnaast draag ik de Tea Tree Flawless BB Cream ook in de volgende blogposts:

Blue Ocean look
Smokey Eyes & Red lips (LOTD)
Sheer Purple look

Tea Tree Flawless BB Cream – The Body Shop ♥ €8,-

Ik vind de Tea Tree Flawless BB Cream een fijne koop. De kleur die ik kocht is wel alleen geschikt voor de zomer, gezien mijn gezicht in de winter meestal lichter is. Maar dat vind ik niet erg. Een BB Cream vind ik toch fijner in de zomer dan bijvoorbeeld een foundation.

Daarnaast vind ik het een enorm pluspunt dat hij echt heerlijk ruikt. Hij heeft de typische tee tree geur. Ik heb toch liever een lekker ruikende crème op mijn gezicht dan eentje die stinkt.

De prijs is verder ook prima i.c.m. de prijs en het aantal product.

Heb ik echt iets negatiefs te vertellen over de Tea Tree Flawless BB Cream? Nee. Ik ben enthousiast over deze BB Cream.

Wat is jouw favoriete BB Cream?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close