zwanger maand 5

BABY #2 | Vijf maanden zwanger

Poeh hé! We hebben de vijf maanden zwanger zijn ondertussen aangetikt! Het gaat enorm snel. Over zo’n vier maanden zullen we onze kleinste aanwinst gaan ontmoeten! Nu al zoveel zin in. Maar tot die tijd geniet ik nog lekker van de kleine in mijn buik. Tijd om jullie weer bij te kletsen over hoe het met deze zwangerschap gaat. Spoiler: al beter dan de vorige keren én beter dan toen bij Isabelle!

 

Dag kwaaltjes

Wat had ik het de afgelopen periode zwaar! Het einde van het schooljaar is altijd een drukke periode en dat vond mijn lijf écht niet tof. Al bijna vanaf het begin van deze zwangerschap heb ik enorm veel last van bandenpijn en ik was dan ook enorm bang dat ik die tot het einde van de zwangerschap zou hebben. Maar niets lijkt minder waar. Nu ik al zo’n ruime anderhalve week vakantie heb, merk ik weer rust in mijn lijf. Vooral de laatste schoolweek was gewoon te veel en te druk. Vanaf het moment dat ik vakantie had, heb ik zo’n ruime vijf dagen echt tot half tien kunnen uitslapen. Ik werd niet eens wakker van Isabelle! Gelukkig was Roy ook gewoon thuis om haar op te vangen, want ik werd echt niet wakker van alle geluiden die ze op haar kamer produceerde. 

Het feit dat ik zo lang kon slapen en nu eigenlijk geen bandenpijn meer ervaar – tenzij ik eigenwijs ben en toch weer te veel doe – geeft ook echt aan hoe mijn lijf reageert op alle drukte en wat mijn lijf mij probeert te vertellen. Goed luisteren naar mijn lichaam dus! 

Drukke baby

In de vorige update konden jullie al lezen dat ik Mini al kon voelen. Nou, ik kan de kleine héél goed voelen. Hij is nogal druk. Gelukkig niet als ik slaap. Of laten we maar aannemen dat ik er anders niet wakker van word. Hoe dan ook, is deze kleine goed aanwezig. Mega fijn, want zo weet ik dat alles (zover als ik weet) goed is. Roy heeft Mini ook al een paar keer kunnen voelen. Het zijn nog maar hele kleine schopjes die hij voelt, maar hé, ook Roy kan nu meegenieten van de zwangerschap!

20 weken echo

Twee weken geleden hadden we de 20-weken echo. Altijd een spannende echo, omdat we kunnen zien of de kleine goed groeit en of er (zover als je kunt zien) niets mis is. Alles was helemaal goed! We hebben een mooi kloppend hartje gezien, 10 vingertjes en teentjes. Een mooi ruggengraatje, mooi koppie, goede hersentjes. Alles zat er op en er aan. Dat blijft zo bijzonder om te zien! Bij de geslachtsbepaling keken we even weg, zodat we dat een aantal dagen later met familie en vrienden erbij konden ontdekken. En we krijgen één…. jongen! 

Betere zwangerschap dan bij Isabelle

Gisteren had ik weer een controle afspraak bij de verloskundige. We zijn ondertussen verder qua afspraken en zwangerschap, dan ik bij Isabelle ben gekomen zonder problemen. Bij Isabelle kreeg ik bloedverlies halverwege de zwangerschap. Sindsdien ben ik héél vaak in het ziekenhuis geweest. Tot nu toe heb ik dat gelukkig niet en daarmee ben ik al verder met een voorspoedige zwangerschap dan twee jaar geleden. Vanaf het begin van deze zwangerschap controleer ik alles ook extra goed bij een toiletbezoek. De angst zit er toch wel een beetje in. Maar we houden hoop dat het nu gewoon goed blijft gaan en geniet ik van het feit dat ik vijf maanden zwanger ben. Op naar de zes maanden!

Ik ben helemaal blij! Hoe gaat het met jullie? Klets gezellig hieronder bij de comments of op sociale media mee!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close