MOVIE REVIEW | Dark Places

Wie mij al langer volgt zal het zeker niet ontgaan zijn hoe gek ik – en mijn vriend ook – ben op films. De afgelopen vakantie hebben we er dan ook meer dan genoeg gezien. Dark Places is een drama/thriller met in de hoofdrol Charlize Theron. Het gezin van Libby Day lijkt vermoord te zijn door haar broer. Maar is dat ook echt zo…? In deze review vertel ik je meer over de film en over wat ik er van vond. 

Libby Day (Charlize Theron) was zeven toen haar moeder en zusjes werden vermoord. Zij overleefde en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld voor de moorden en levenslang kreeg. Wanneer een groep misdaad enthousiastelingen genaamd ‘The Kill Club’, Libby vijfentwintig jaar later vinden, vragen zij haar om bewijzen en details die Ben zullen vrijpleiten. Stukje bij beetje komt de duistere waarheid naar boven…

Acteurs: Charlize Theron, Nicholas Hoult en Chloë Grace Moretz
Duur: 104 minuten
Genre: Drama/mysterie/thriller
Release: 6 augustus 2015

In het begin vond ik het een beetje een vage film. Dat komt omdat het lijkt dat je midden in de film instapt. Pas later realiseerde ik me waar het eerste stuk over ging. Al snel zie je flashbacks waardoor het verhaal steeds duidelijker wordt.
Ik zat – ondanks het begin – snel in de film. Hoewel ik in het begin weinig sympathie voelde voor Libby Day (Charilize Theron), leefde ik na mate de film duurde steeds meer met haar mee. Ik denk niet dat dat ligt aan het acteer werk van Theron, maar dat het ook zo bedoeld is door de filmmakers.
Het verhaal is erg aangrijpend. Meer durf ik over het verhaal niet te zeggen omdat ik bang ben voor spoilers.
Wel vind ik de film langdradig na mate je bij het einde komt. Hij duurt me net een tikkeltje te lang. Ik denk dat ze op sommige vlakken net te lang door zijn gegaan en dat is jammer. Verder vind ik het namelijk echt een goede film.

Het acteerwerk is uitstekend. Zowel van Charlize als ook het acteerwerk van Sterling Jerins die de jongere Libby speelt. Ook Nicholas Hoult en Chloë Grace Moretz doen niet onder voor Charlize. Alhoewel ik het personage van Chloë misschien net te ver gezocht vond. Net over de top.

Ik vond Dark Places een goede film met een sterke cast. Jammer dat het verhaal net te langdradig is op sommige vlakken en dat het wat onduidelijk begint. Hij zou van mij 3,5 van de 5 sterren krijgen.

Wat is jouw favoriete film genre?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

14 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close