zeven maanden zwanger

BABY #2 | Zeven maanden zwanger

Hoewel ik vorige maand al aan het aftellen begon (want hé, het nieuwe schooljaar begon en dus werken tot aan de herfstvakantie) is dat nu natuurlijk helemaal! De volgende update kan ik schrijven in mijn verlof! Whoohooooo! Maar voor nu gaan we het hebben over de afgelopen maand, want ondertussen ben ik alweer zeven maanden zwanger!

Het wordt zwaarder

Niet heel gek met een groeiende buik, maar het wordt écht zwaarder. Ik ben na ieder klusje sneller vermoeid. Kan minder ver lopen. Alles kost gewoonweg meer energie. Het hoort erbij, maar ik kan niet zeggen dat dit mijn favoriete stukje is van een zwangerschap. Helemaal niet zelfs. Ik ben continue op mezelf aan het letten en aan het denken of iets wel of niet handig is en of ik het nog wel of niet kan. En soms vergis ik me er in. Dat is iedere keer opnieuw een tegenvaller.

Bekkenpijn

Hoewel ik afgelopen maand al zo nu en dan bekkenpijn ervaarde, was het vaak maar een dagje of twee. Tot ik niet afgelopen zaterdag, maar die zaterdag daarvoor dacht dat ik nog wel kon stofzuigen. Dus niet. De hele dag niks meer kunnen doen en sindsdien blijft de bekkenpijn in meer of mindere mate aan. Ook met slapen merk ik (vooral tijdens het draaien) dat ik er écht last van heb. Vandaag kan ik gelukkig bij de fysio terecht en hoop ik er weer vanaf te komen of in ieder geval het te beperken.

Echt een zoontje

We hebben ook voor baby #2 een gender reveal gehouden, maar toch blijft het onzeker totdat je het ook daadwerkelijk zelf gezien hebt. Tenminste, je hoort van die verhalen dat het bij de geboorte dan toch ineens het andere geslacht bleek te zijn. Nou jongens, ik kan jullie vertellen (en jullie konden dat in deze vlog ook zien) dat het écht een jongetje wordt! Het was écht overduidelijk! Nu nog steeds de naam…

Nog even terug komen op de bevalling

Ik schreef er vorige maand nog over: ik kreeg ineens angst voor een vaginale bevalling. Ondertussen ben ik bij de gynaecoloog op gesprek geweest en hebben we het een en ander besproken en heb ik een pakketje meegekregen met alle percentages tussen vaginaal bevallen en een keizersnede n.a.v. een eerdere keizersnee. Ik ben er nu uit. Ik wil toch gaan proberen om vaginaal te bevallen. Het is alleen zo dat we niet tot het uiterste gaan. Helemaal niet zelfs. Mocht ik ingeleid moeten worden of weeën opwekkers moeten krijgen, dan wordt het een keizersnee. Dat heeft alles te maken met hoe slecht die twee zijn na een eerdere keizersnede. Dus voor nu is het vooral afwachten hoe de bevalling gaat lopen. Maar uiteraard kunnen jullie dat gaan lezen in mijn bevallingsverhaal.

En dat was het voor deze maand! Ik ben zeven maanden zwanger! Nog twee maanden te gaan! Over 4 weken heb ik verlof (hopelijk hou ik het nog zo lang vol!) en kunnen we écht gaan wachten op de kleine spruit. Ik ben benieuwd!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close