Zwangerschap maand 3

BABY #2 | Drie maanden zwanger

Het is vandaag 18 mei 2019 en dat betekent dat ik vandaag precies drie maanden zwanger ben. Toch? Toch?!  Maar terwijl ik dit typ, bedenk ik me dat dit helemaal niet klopt! Gisteren was ik precies drie maanden zwanger! Ja, dat moet wel zo zijn, want de uitgerekende datum is 17 november. Oh, ja hoor. Natasja laat meteen een van haar opkomende kwaaltjes uit maand drie zien. *emoji van dat aapje met zijn handen voor zijn ogen* Nou ja. Dat dus en nog veel meer andere dingen die zich kenmerkte in mijn derde zwangerschapsmaand lees je hieronder.

Bandenpijn

Deze maand begon met een weekendfeestje op het leukste festival van Nederland: Paaspop. Toen ik zwanger was van Isabelle lukte mij dit ook prima, al haalde ik niet altijd het einde. Deze keer – terwijl ik toch echt minder lang zwanger was dan toen van Isabelle – merkte ik dat ik écht mijn rust tussendoor moest pakken. Gelukkig hadden ze hangmatten om in te chillen en heb ik daar vaak goed gebruik van gemaakt. Waaraan ik vooral merkte dat ik de rust moest pakken, was dat ik al last kreeg van bandenpijn. Hoewel ik dat erg vroeg vond in de zwangerschap, vond ik het ook niet heel gek. Die banden zijn al wat uitgerekt geweest en zo. Toen ik dat vroeg aan de verloskundige, gaf zij ook aan dat het helemaal niet zo gek was.

Bandenpijn is op dit moment één van de signalen die mijn lichaam afgeeft als ik teveel doe. Fijn dat het zo’n duidelijk signaal is, maar prettig is anders. Hierdoor – en deels door ervaring – heb ik ook besloten nu al niet meer te tillen (behalve Isabelle waar nodig). Mijn lichaam moet nog zo lang en krijgt gedurende de zwangerschap alleen maar meer ongemak, dus daar moet ik goed voor zorgen.

geuren in zwangerschap maand 3

Geuren en poep

In de zwangerschap van Isabelle had ik maar een bepaald aantal geuren (vooral richting het einde) die ik niet helemaal meer goed trok. In deze zwangerschap heb ik dat nu al. Ik heb – zoals Roy en ik dat noemen – de super sniff. Ik kan Isabelles poep op 3 meter afstand al ruiken (als het niet een nog grotere afstand is) en ik word er ook meteen misselijk door. Verschonen van een poepluier doe ik dan ook (liever) niet als er iemand bij is die haar ook kan verschonen, want ik ben dan echt over mijn nek aan het gaan. Ik moet dan de hele tijd kokhalzen en krijg flinke tranen in mijn ogen. Dus poepluiers trek ik héél slecht.

Verder ruik ik andere geuren ook sterk en dat is echt wel een groot nadeel. Gelukkig word ik niet van iedere geur misselijk, maar het feit dat je alles ruikt en er wél misselijk van kunt worden is écht niet fijn. Gelukkig overleven we het wel, zoals ze dat zo mooi zeggen haha!

Zwangerschapsdementie

Zwangerschapsdementie is een ding. En ik heb het. Dat bleek al uit het eerste stuk uit deze blog. En nee, dat is niet gefaket ofzo. Ik was er echt van overtuigd dat dit artikel voor vandaag bedoelt was en dus dat ik vandaag drie maanden zwanger was. Om eerlijk te zijn dacht ik zelfs al vier maanden zwanger te zijn. Ik snapte al niet hoe dat zou kunnen, want als ik nu op zo’n 33% van de zwangerschap zit, moet ik echt nog een half jaar en je bent géén tien maanden zwanger. Dus ik zat zo te denken en uiteindelijk besloot ik – ja, zo gaat dat in mijn hoofd – dat ik toch echt drie maanden zwanger ben. Goed. Fijn dat ik tot die conclusie ben gekomen, haha!

Verder moet ik echt wekkers zetten voor alles, want ik vergeet écht een hoop. Niet alleen woorden waar je niet op komt, maar dus ook afspraken (maar goed dat ik een agenda heb en dan nog…), boodschappen en dingen die ik van plan ben te doen of net van plan ben op te schrijven. Irritant is het in ieder geval wel.

Hormonen

Hier hoef ik niet zo’n lang stuk over te schrijven want dat deed ik laats al in het Grrr… Welkom terug hormonen artikel. Dus kort samengevat: de krengen zijn terug en niet al te zuinig. Dus kijk maar uit als je in mijn buurt bent…

hocola en cravings zwanger

Huh?! Ik en chocola?

Elke vrouw heeft in haar zwangerschap last van cravings. Wat je er mee doet, is aan jou. Bij Isabelle had ik vooral heel veel zin in vet, zoals pizza, chips en friettent. Deze keer heb ik juist hele andere cravings.

Zo heb ik veel zin in appelmoes, olijven (maar niet de zoete, want die vind ik nu niet te pruimen), augurken, fruit zoals aardbeien en druiven en soepstengels. Dus dat is best oké toch?

Maar… ook chocola. En nu zal je misschien denken: ‘Maar wat is daar nou bijzonder aan? Iedere vrouw houdt toch van chocola?’ Nou, deze vrouw niet. Het is zelfs zo dat ik alleen maar puur, melk en wit lust en dat ik daar écht nooit zin in heb. Ik eet misschien twee keer per jaar chocola.

Maar nu….? Ik. HOU. Ervan! En dat is toch wel een tikkie vreemd. Bij Isabelle had ik geen cravings naar dingen die ik eerst niet lekker vond en toen ineens wel. Maar nu dus wel. En écht, dat voelt heel vreemd, maar wel lekker 😉

Wat weet jij nog van jouw derde maand zwangerschap? Had jij ineens last van vreemde cravings? Laat je het me hieronder bij de reacties weten?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

 • Robin

  18 mei 2019 at 10:15

  Wie houdt er niet van chocola? Daar kan ik me niks van voorstellen. Chocola was erg lekker tijdens de zwangerschap en ik at juist ineens augurk met mayonaise…

  Beantwoorden
 • Anouk

  18 mei 2019 at 12:00

  De geur van gebakken uien kan ik echt niet handelen nu zo enorm goor kan dan gelijk de wc bezoeken. Eerst kon ik niet zo goed tegen melk producten en nu melk en karnemelk is niet aan te slepen in huis daar kan ik echt een craving naar hebben nu terwijl ik het normaal ook niet lust. Voor de rest is alles nog gewoon kwa eten en drinken. Dinsdag alweer 21 weken zwanger

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close