8 dingen om te doen als je ziek bent

De beste remedie als je ziek bent is rustig aan doen en vooral in je bed blijven liggen. Toch? Toch merk ik dat wanneer ik ziek ben, ik dit niet kan. Ik krijg last van mijn rug en verveel me dan ook nog eens dood. Nee, de hele dag in bed liggen is niet aan mij besteed. Zelfs niet als ik ziek ben. Vandaag een lijstje met 8 dingen om te doen als je ziek bent.

 1. SLAPEN
  Je moet het maar kunnen: de hele dag slapen. Ik kan het niet en als het me al lukt, dan kan ik die nacht niet slapen. Toch staat ook slapen op dit lijstje omdat ik dan voor heel even het zieke gevoel kwijt ben. Ook heerlijk toch? En wat voor mij niet werkt, wil niet zeggen dat het voor jou ook niet werkt natuurlijk.
 2. LEZEN
  De beste rust die je wat mij betreft kunt hebben is het lezen van een boek of tijdschrift. Je raakt even afgeleid en maakt je niet druk. Hierdoor vergeet ik vaak even dat ik me eigenlijk niet goed voel. Totdat ik naar de wc moet rennen natuurlijk…
 3. FILM OF SERIE KIJKEN
  In bed onder een dikke deken of met dikke dekens en een kruik op de bank. Hoe dan ook, even een film of een serie kijken werkt goed tegen de verveling van het ziek zijn. Overigens niet te lang, want ik krijg dan vaak hoofdpijn van het licht.
 4. IN EEN HEET BAD
  Totale onspanning. Overigens wel zo slim om een emmertje naast het bad te zetten. Je weet maar nooit…
 5. OF EEN HETE DOUCHE
  Ikzelf heb geen bad en ik ben ongetwijfeld niet de enige. Een hete douche is dus een goede optie. Al vind ik dit minder ontspannend omdat je dan toch moet staan…
 6. ONTSPANNINGSOEFENINGEN
  Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ontspanningsoefeningen kunnen je aandacht goed afleiden van het ziek zijn. Je ontspant en je kunt je daardoor toch iets beter voelen. Deze 5 ontspanningsoefeningen kun je bijvoorbeeld eens proberen.
 7. TEKENEN/DOODLEN
  Voor mij werkt het ook heel goed om even te doodlen. Je weet wel: kleine krabbeltjes maken op papier. Het maakt mijn hoofd even leeg en is voor mij dus een goede manier om even tot rust te komen en te ontspannen.
 8. MUZIEK LUISTEREN
  Muziek doet wonderen. Of je nu gaat slapen, of je ligt gewoon op bed of op de bank. Muziek luisteren is heerlijk ontspannend.

Als ik ziek ben is het niet zo dat ik dan helemaal niet slaap. Ik doe een van de bovenstaande dingen om vervolgens weer heerlijk onder de wol te kruipen en zonder enige afleiding tot rust te komen.

Wat doe jij als je ziek bent?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close