Hallo herfst

Het is alweer vijf dagen herfst. En wat is deze goed begonnen! Prachtig weer en niet te warm. Voor mij is dit nu echt heerlijk! Dat maakt het wachten op onze kleine meid toch ook een stuk aangenamer. Ik heb de herfst eigenlijk nooit zo echt gewaardeerd. De dagen worden donkerder, het wordt kouder én natter. Maar nu…. Dit weer is heerlijk! Dit vind ik wel fijn aan de herfst. En daarbij: ons meisje is dadelijk een herfstmeisje. Deze herfst is absoluut nu al een mooie herfst!

Het zullen de hormonen wel zijn, maar het feit dat het nu rond 8 uur al donker is irriteert me niet. Ik kijk er naar uit dat het vroeg donker is. Dadelijk lekker cocoonen met de kleine meid. Ik geniet er nu al van en dat terwijl ik haar nog niet eens in mijn armen kan houden.

Ik geniet van de zon die niet te warm is, maar waarbij de temperatuur toch nog heerlijk is. Misschien omdat ik deze herfstzon nu wel aangenamer vind dan die van de zomer door mijn zwangerschap. Of misschien omdat we gewoon een ontzettend slechte zomer gehad hebben en ik daarom extra geniet van de zon die we mogen krijgen.

De kleuren van de bladeren die langzaam veranderen en vallen van de bomen, wetend dat ze in de lente weer terug gaan komen. The circle of life. En het idee dat ik daar dadelijk van kan genieten met een wandelwagen en mijn prachtige dochter. Mits het nog mooi weer is uiteraard.

En mocht het dadelijk slechter weer worden dan is dat weer een extra reden om te cocoonen met de kleine meid. Met voor mij natuurlijk warme chocolademelk of thee – als ik deze dadelijk na mijn zwangerschap wél weer lust – en een trui en dikke sokken.

Met de blauwe lucht en een zonnetje – of het nou warm is of koud(er) – geniet ik extra van het huis. Vooral nu deze voor ons doen best opgeruimd is. Ik erger me nu sowieso sneller aan troep – hallo nesteldrang! – en vind het heerlijk om op mijn gemakje even op te ruimen of een doekje over de tafel te halen. Sowieso omdat de stof en rommel mij momenteel irriteert, maar ook omdat ik altijd meer zin heb om te poetsen en te ruimen met dit weer. Niet dat ik veel kan doen op een dag, maar hé, ik ben gelukkig met alle beetjes die ik wel kan.

En met het weer dat steeds kouder wordt, mogen we dadelijk weer stamppot eten! Yummie! Oh, en de mandarijnen zijn dadelijk weer heerlijk zoet en zonder pitten! Can’t wait for that!

Maar het mooiste van deze herfst: de kleine meid gaat hoe dan ook geboren worden! <3

Waarvan genieten jullie in de herfst?

Bron afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close