UITSTAPJE | Legoland Discovery Centre

Ik was uitgenodigd om eens een kijkje te gaan nemen bij het Legoland Discovery Centre! Super gaaf! Want zowel ik als mijn vriend vinden Lego heel leuk. Niet dat we het in huis hebben, maar we staan ons wel altijd te verlekkeren in de speelgoedwinkel. We voelen ons misschien toch een beetje te oud om het in huis te hebben, haha! Maar mochten er ooit kinderen komen…. 😉 Anyway, het Legoland Discovery Centre kun je vinden in Oberhausen, Duitsland. Voor ons was het zo’n 1,5 uur rijden. Maar was het dat ook waard…?

Het Legoland Discovery Centre is goed bereikbaar. Je kunt parkeren bij een van de grootste winkelcentra van Europa (!) – ik zeg: bijkomend voordeel om hier dus eens een dagje naar toe te gaan. Wanneer je de auto geparkeerd hebt, doorkruis je het winkelcentrum en kom je vrij snel bij Legoland uit. Het is niet te missen, want er staan al grote lego bouwwerken voor de ingang.

Bij binnenkomst kun je meteen de toegang betalen en doorlopen naar een klein halletje. Dit is een wachtruimte, waarin er een filmpje gedraaid wordt over het ontstaan van de Lego blokjes. Ook zie je hier al verschillende bouwwerkjes.
Na het filmpje mag je de ‘fabriek’ in. Dit is erg leuk opgezet. Je wordt ontvangen door een gastvrouw die Duits of Engels spreekt. Zij neemt je mee door de ‘fabriek’. Een kind mag elke keer op een rode knop drukken om een bepaald onderdeel te laten werken. Daardoor is het erg interactief. De fabriek laat zien hoe de blokjes gemaakt worden. Aan het einde krijgen de kinderen allemaal een souveniertje mee.

Als je denkt dat dit het was – waar ik wel even bang voor was – dan kan ik je geruststellen. Na de fabriek is er nog een hoop te zien en te doen. Zo is er een Lego achtbaan – helaas wel dicht op het moment dat wij er waren; deze ging later die dag open -, vele Lego kunstwerken waar je zelfs tussendoor kunt en met sommige mag spelen en verschillende doe ruimtes.

Zo kunnen de kinderen een workshop volgen of het Lego Ninja parcour afleggen. Ook is er een Lego Friends ruimte waar je kunt bouwen en mag je ook race auto’s maken. Zelf vond ik de Star Wars expositie erg leuk. Vooral erg goed gedaan!

I.v.m. de Lego Batman film zou er hier ook iets over te vinden zijn. In eerste instantie konden we dit niet vinden. Later bleek dat er een heel klein hoekje was, die op bepaalde tijdstippen open ging. Hierin stond de poster van de film en een levensgrootte Lego Batman pop, waarmee je op de foto kon. Ik vond dat persoonlijk een beetje tegenvallen.

Het zal wel komen omdat we hier naar toe zijn gegaan zonder kinderen, maar ik vond het toch een beetje tegenvallen. Ik had het groter verwacht, maar absoluut ook verwacht dat er meer te zien en te doen was. Als wij ooit zelf kinderen hebben die Lego leuk vinden, zullen we misschien hier nog een keertje naar toe gaan. Maar tot die tijd… Nee.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Was het zo ver rijden dan waard? Niet als je alleen komt voor het Lego Discovery Centre. We hadden ook nog een uitnodiging voor Sea Land, wat er naast staat, maar ook die vonden we een beetje tegenvallen. Hoewel met kinderen dit misschien ook wel weer iets leuker was geweest. Ook het grootste winkelcentrum van Europa viel een beetje tegen. Voornamelijk wordt hier kleding verkocht. En als je dat op het moment dat je er bent niet nodig hebt, dan is het saai om een heel winkelcentrum te doorkruisen die voornamelijk dat verkoopt

Desondanks hebben we ons prima vermaakt. En als de omstandigheden anders zouden zijn – kinderen en kleding shop behoefte – dan weet ik zeker dat dit een erg leuk dagje uit kan zijn.

Ben jij al bij het Lego Discovery Centre geweest?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close