Handig! Met deze app hou jij je menstruatie, cyclus, ovulatie en kans op zwangerschap bij!

Al vanaf mijn 15e slik ik de pil. Dat is nu zo’n 13 jaar. Ik heb het altijd ideaal gevonden: én helpend tegen ongewenste zwangerschap én helpend om te weten wanneer ik ongesteld moet worden. En als ik een keer geen zin had in het maandelijkse feestje – denk aan vakanties – dan slikte ik gewoon door en wist ik alsnog wanneer ik wel weer ongesteld zou moeten worden. Ideaal! Tot ik afgelopen jaar een keer meer dan 3x – I don’t know why – de pil in één cyclus ben vergeten. Even was daar onrust en werd ik veel te vroeg ongesteld…. Was ik dan ongewenst zwanger? Na een aantal testen wist ik uiteindelijk dat ik niet zwanger was.  Tijd om wel alles wat beter in de gaten te houden! Zo kwam ik terecht op deze app: Period Calendar (of ook wel My Calendar of zelfs te vinden onder Menstruatiekalender).

My Calendar App

Een app voor vrouwen die graag alles onder controle houden qua menstruatie, cycli, ovulatie en zwangerschap. Er zit zelfs een pil alarm op! Geen excuus dus meer om de pil te vergeten of te vergeten dat je ongesteld moet worden.

my calendar daily

De app werkt super makkelijk. Je zet er de laatste keer in dat je ongesteld geworden bent en hoe lang je cyclus duurt. Vervolgens berekent de app wanneer jouw vruchtbare dagen zijn en wanneer mogelijk de ovulatie plaats vindt. Dan kun je per dag nog aangeven of je seks gehad hebt, of je medicatie geslikt hebt, je temperatuur en dat soort dingen. Heel handig om terug te kijken en uit te vinden of er een patroon is. Bijvoorbeeld zwaarder als je ongesteld bent of misschien ben je dan wel lichter. En hoe zit het met je temperatuur rondom bepaalde dagen.

Als je zwanger bent is deze app dan ook heel handig om even terug te kijken wanneer jullie geslachtsgemeenschap hebben gehad om zo ongeveer te kunnen bepalen wanneer de baby verwekt is. Leuke informatie toch?

my calendar cycli

Als je de app goed bij houdt, dan heb je ook een overzicht van je cycli. Ik heb de app niet zo goed meer bijgehouden nadat ik zeker wist niet zwanger te zijn. De laatste ongesteldheid heb ik er weer ingezet en vanaf daar kan ik nu weer alles bij gaan houden. Maar eerst nog de pilstrip afmaken waar ik mee bezig was…

my calendar instellingen

Bij de instellingen kun je nog een herinnering zetten voor de pil en andere instellingen aanpassen.

Ik vind dit een super fijne app. Erg gebruiksvriendelijk!

Welke app gebruik(te) jij?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close