The hunger games: Catching Fire

Afgelopen woensdag om precies 00:01 uur ging hij dan ein-de-lijk in première: The Hunger Games – Catching Fire. Als groot fan van de boeken en de eerste film ging ik natuurlijk naar deze nachtpremière. En laat ik nou net een vriend hebben die net als ik ook film verslaafd is en de eerste film ook super vond! Yeah for me!
Bij de JT bioscoop in Den Bosch kon je op dinsdag eerst de eerste film kijken om vervolgens de nieuwste film te kunnen zien. Ja, een lange zit. Maar gelukkig zat er drinken en popcorn bij het kaartje inbegrepen! En daarbij… een filmmarathon met leuke films doe ik graag!

Voor degene die The Hunger Games niet kennen staat hieronder eerst de trailer van de eerste film:

En voor degene die nu ook nieuwsgierig zijn naar deel twee met de naam Catching Fire:

Ik vond het echt een hele goede film die dicht bij het originele verhaal is gebleven. Hier en daar zijn er wat stukjes aangepast, maar dat is niks anders dan logisch. Als ze sommige dingen niet zouden aanpassen zou het een te lange film worden of zou je saaie scènes krijgen of wat dan ook. In ieder geval is het heel goed opgelost en – vind ik het als fan – totaal niet storend dat het hier en daar niet helemaal klopt met het verhaal uit het boek.

Jennifer Lawrence speelt de rol van Katniss Everdeen weer super, waardoor je goed met het verhaal mee kunt leven. Ook Josh Hutcherson a.k.a. Peeta Mellark zorgt ervoor dat je naar een overtuigend neergezette film kijkt. De overige acteurs zijn ook perfect gecast en zorgen voor een overtuigende rol. Dat vond ik zo ook al in deel 1. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik Donald Suttherland een nog iets te “warme” uitstraling vind hebben om echt een slechterik te zijn. Desondanks speelt hij zijn rol perfect en geloofwaardig. Het enige waar ik me al vanaf de eerste film aan erger is dat Liam Hemsworth als grote naam in de film wordt neergezet, terwijl zijn alterego Gale Hawthorn relatief gezien geen grote rol heeft in de film. Hij is dan weliswaar belangrijk voor Katniss in het verhaal, maar een echte grote verhaallijn heeft hij in deel 1 en 2 eigenlijk niet. Het is natuurlijk wel een hunk om naar te kijken, dus smullen mag zeker!

Ik wil weinig vertellen over de film omdat ik bang ben voor spoilers. Het enige wat ik nog over de tweede film kwijt wil is dat – bij navraag aan Roy die de boeken niet gelezen heeft – het einde onduidelijk kan zijn voor sommigen. Als je het boek gelezen hebt snap je wat er gebeurd, maar zonder die informatie kan het zorgen voor verwarring bij de niet bewuste kijker. Maar als dat het enige is wat je niet snapt als je de boeken niet gelezen hebt…. En daarbij, in het laatste deel kom je er nog wel achter waar het einde op slaat… Dus mijn enige spoiler – I hope! – is dat Catching Fire een open eind heeft…

Wie wil deze film gaan zien of heeft hem al gezien?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close