TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #12

In de video van morgen hoor je de reden waarom ik vandaag pas – en zo laat – deze recap online zet. Voor nu: laten we snel door gaan met de aflevering van Expeditie Robinson van deze week. Vorige week zagen we hoe Jalou verloor van JayJay, was er een nieuwe proef die gewonnen werd door Dio, zXSagen we hoe Jessie haar plan veranderde en hoorden we dat we deze aflevering er pas achter komen hoe er gestemd is tijdens de vorige eilandraad. Laten we snel de aflevering van deze week doornemen!

DAG 24

Koos vond het toch maar een rare eilandraad. “Zo zonder uitslag.” Koos heeft nog steeds het idee dat er veel stemmen tegen hem zijn ingezet. Suzanne geeft aan dat zij het wel heel moeilijk gaat vinden als Koos weg zou moeten.

Jessie licht haar plan toe aan Anna. “Ik vertrouw Dio gewoon echt niet.” Ze vertelt dat ze nog 2 stemmen heeft, waarop Anna verschrikt het feit vast stelt: “Je hebt niet gestemd dus?” Jessie bevestigt dit. Anna vertelt ons dat ze dit liever niet had willen weten. Ze vertelt Jessie dat ze Dio haar woord gegeven heeft, niet op hem te stemmen. Jessie antwoord daarop dat ze Anna en Thomas écht niks aan kan doen. Anna raadt haar aan om echt onder de radar met Suzanne te blijven praten. Maar of Anna nou dus mee gaat in het plan van Jessie…

JayJay beseft dat hij al 2 weken op het afvallerseiland zit. “Dit is expeditie Robinson ten toppen. Ik ben aan het survivallen; elke dag aan het overleven.”

Bertie en JayJay praten over of er vanavond een volgend persoon komt. Ze weten dat er gewoon gezegd wordt dat iemand de volgende is en dat het niks meer te maken heeft met de ‘sterktse’.

Op het basiseiland merken ze dat de voedselvoorraad slinkt. Ze beseffen dat ze rustig aan moeten doen, omdat er ook nog proeven zijn. Overdag bananen dus en ’s avonds rijst en meel.

DAG 25

Die nacht heeft het zo hard geregend dat ze bijna hun hut zijn uitgedreven. JayJay herbouwt de dam en Bertie vertelt ons dat ze een staartje van een typhoon hebben gezien. Ze zijn verbaasd dat de hut nog staat, al moeten ze wel het dak opnieuw maken, omdat er gaten ingekomen zijn.

Koos komt enthousiast bij de proef aan. De tafel is gedekt met glazen water en het ziet er gezellig uit.

ELIMINATIE PROEF

Dennis vertelt: Dit is de legendarische Expeditie Robinson Eetproef. Jessie heeft honger en kijkt uit naar alle proteïne. Veganist Dio: “Ik eet alles hierzo. Ik ben een survivor.”

Ze krijgen een 5 gangen menu voorgeschoteld. Wanneer er iets op hun bord ligt, mogen ze niet direct beginnen. Dennis telt af. Wie als eerste het zijn bord en mond leeg eet, steekt zijn hand op. Degene die laatste is valt meteen af en krijgt meteen een zwarte stem. Vervolgens gaan ze door tot er 2 over zijn. Die moeten duelleren. Degene die wint gaat naar winnaarseiland en mag 2 personen meenemen.

Dennis laat het menu zien voor winnaarseiland. Ze kunnen met 6 munten deze keer ook een bericht van thuis kopen. Maar… Dennis laat van iedereen al stukjes horen en de tranen vloeien rijkelijk. Thomas noemt het wel een goede motivatie.

Het eerste gerecht: Kippenkoppen. Het smaakt weeïg en slijmerig. Het stonk en de ogen van de kip zitten er nog in. Ook botjes zijn te vinden. Thomas is als eerste klaar, dan Dio, vervolgens Koos, dan Anna, dan Jessie en Suzanne wordt laatste en krijgt de zwarte stem.

Het tweede gerecht: Gefrituurde pad. Het smaakt naar fried chicken. En volgens Anna is alles wat gefrituurd is lekker. Koos valt af.

Het derde gerecht: Kokoswormen. (tenminste dat verstond ik). Je bijt de kop er af, die spuug je uit en de rest van het lijf kun je gewoon op eten. De kop moet er af, want anders bijt de worm terug…. Ieuw! Thomas is als eerste klaar, dan Dio en vervolgens Jessie. Anna is net te laat.

Thomas moet kokhalzen en vraagt of hij mag overgeven. Het komt er goed uit.

Het vierde gerecht: Stierenballen. Je moet ze goed kauwen en dan pas doorslikken. Thomas is weer als eerste klaar. Jessie spuugt het uit en Dio mag door.

Het laatste gerecht is het duel tussen Dio en Thomas: Balout: een gekookt ei met daarin nog een embryo die is meegekookt. Thomas moet kokhalzen en is daarmee af. Dio eet het helemaal op en wint.

Dio neemt Thomas en Koos mee. Zijn maatje en Koos omdat hij nog nooit op winnaarseiland geweest is.

Koos is blij dat hij op winnaarseiland zit. Lekker niet op de grond slapen, maar op een hangmat. Dio is ook blij terug te zijn. “Het eiland heeft me gemist.”

Jessie baalt. Ze had zich zo voorgenomen om te winnen. Maar ook Anna en Suzanne balen. Ze hadden gewoon normaal kunnen eten of een bericht van thuis kunnen horen.

Op winnaarseiland hebben ze van de vele munten veel eten besteld. Ze hebben fruit, een panpizza om zelf te bakken en frietjes. Ze zijn super blij en genieten intens.

Bertie zit er een beetje doorheen. “Ik heb alles gedaan, wat je hier kunt doen en ik heb alles gezien, wat je hier kunt zien.” JayJay ziet het ook: “Ik heb je voor het eerste zien lachen als een boer met kiespijn.”

DAG 26

Thomas klaagt over van alles tegen Dio. Hij is een beetje jaloers op Koos omdat hij lekker naar huis kan, de vechters spirit is weg en omdat hij kleine porties eten moet delen.

Jessie bespreekt het plan nog eens door met Anna en Suzanne. Eerst Koos er uit, dan een proef en dan Dio er uit. Anna geeft aan er van te balen dat ze dit nu weet, waarop Suzanne reageert met het feit dat ze dat haar eigenlijk pas na de tweede ronde wilden vertellen. Jessie reageert met dat ze dan niet kan, waarop Anna aangeeft dat zij elkaar toch wel alles vertellen.

Thomas klaagt ook waar Koos bij zit. Dat doet wel wat bij Koos: “Jullie willen hier nog zitten, 6 dagen. Jullie smeden de sluwste plannen om mij er uit te stemmen en nu ga je ineens slachtoffer zijn, Thomas Dekker?”

EILANDRAAD

Anna vind het moeilijk om zichzelf te laten zien op het eiland.
Jessie voelt nog wel de kracht om de expeditie te voltooien.
Koos vond het bijzonder op winnaarseiland.
De andere 3 komen niet aan het woord.

De stemmen van vanavond: Suzanne (zwarte stem), Koos, Anna, Anna.
De stemmen van de vorige eilandraad: Anna (zwarte stem), Koos, Koos, Koos, Koos, Koos, Koos, Koos.

Zoals we het al wisten: einde Koos.
“Ik vind het jammer dat ik weg moet, maar ik heb er zoveel aan gehad, dus ik kan het makkelijk een plek geven.”

En natuurlijk krijgt ook Koos het voorstel voor afvallerseiland. “Voor mij is de expeditie een afgerond verhaal. Het is mooi geweest. Met opgeheven hoofd ga ik naar huis.

Robinson van deze aflevering: Dio
Ik zit er doorheen Robinson:  Bertie
Balende Robinson: Anna
Einde Robinson:  Koos

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close