Isabelle 8 maanden

Vandaag is Isabelle precies 34 weken en 4 dagen oud. Nog 3 weken en 3 dagen en dan is Isabelle net zo lang uit de buik als dat ze er in heeft gezeten. Héél bizar en onwerkelijk. Wat gaan 8 maanden toch snel, maar wat geniet ik er intens van! Iedere maand verbaast ze me opnieuw met dingen die ze ineens van uit het niets lijkt te doen of te kunnen. Zo bizar hoe snel de ontwikkeling van een baby gaat. Vandaag vertel ik jullie er weer alles over!

Slaap- en voedingsschema

Laten we voor de verandering eens beginnen met haar slaapschema. Daar zit een kleine verandering. Waar we haar eerder na de eerste voeding van 7.00 uur weer terug op bed legden, laten we haar nu lekker spelen en kan ze om 9.00 uur ongeveer weer terug naar bed. De rest van haar slaapjes en hoe lang deze zijn, is hetzelfde als vorige maand. Ze krijgt dus iets minder slaap, maar geeft duidelijk aan dit ook minder hard nodig te hebben.

Isabelle is wel echt een buikslaper geworden. Binnen 5 minuten ligt ze op haar buik en gaat ze slapen. Als we haar op haar buik in bed leggen, slaapt ze vrijwel meteen. Als we haar niet op haar buikje neer leggen in haar ledikantje, dan schopt ze haar dekentje van haar af. Dat zal waarschijnlijk gebeuren bij het draaien naar haar buik. We hebben gemerkt dat als we haar op haar buik neerleggen, ze het dekentje over het algemeen – als ze niet besluit om ineens naar de bovenkant van haar ledikant te kruipen – over haar heen laat liggen.

Daarnaast wordt ze eigenlijk nooit huilend wakker. Als ze wakker wordt horen we haar kletsen en spelen in bed. Pas als ze echt honger heeft, gaat ze huilen.

Ook in haar voedingsschema hebben we wat dingen veranderd. Doordat ze nu na de eerste voeding van 7.00 uur wakker blijft, krijgt ze rond 8.30 uur fruit. Dat betekent meteen dat we ruimte over hebben om te gaan experimenteren met (suikervrij) volkoren brood rond 12.00 uur na de borstvoeding van 11.00 uur. Op dit moment smeren we alleen een beetje boter op brood, zodat ze kan gaan wennen aan de smaak van brood, maar het ook weer niet heel droog is. Ik ben ondertussen wel al aan het rondneuzen wat we op haar brood kunnen gaan doen. Na de voeding van 15.00 uur mag ze nog een keer een soepstengel. Dit vindt ze héérlijk! Tussen 17.00 uur en 17.30 krijgt Isabelle warm eten. Ook hier is een verandering gekomen. We zijn begonnen met het mengen van groenten én ze eet nu sinds een week of twee ook vlees. Rundergehakt is een beter succes dan kip, haha! Vis willen we ook nog gaan proberen.

Vorige maand wilden we haar laten wennen aan water. Dit vond ze echter niet lekker en dus gaven we licht aangemaakte thee. Dat was een succes. Ondertussen drinkt ze wel gewoon water. En super knap: ze kan zelfs uit een bekertje drinken. Natuurlijk nog niet zelf vast houden en ze knoeit dan nog wel een hoop. Maar hé, het begin is er!

Ontwikkeling

Rollen kan ze ondertussen als de beste, al verdomd ze het vaak om van haar buik terug te rollen naar haar rug. Toch is het iedere keer weer verbazingwekkend hoe we haar in de box of haar bedje aantreffen. Zeker als je haar in de gaten houdt en je even 10 tellen niet kijkt. Ineens ligt ze anders en vraag je jezelf af hoe ze dat toch weer voor elkaar gekregen heeft. Iedere. Keer. Opnieuw. Blijkbaar mogen wij niet zien dat ze gewoon heerlijk rond kan bewegen.

Daarnaast heeft ze flink geoefend met zitten. Sinds een paar dagen lukt het haar om echt goed en lang te blijven zitten. Wij moeten haar wel zo neer zetten, want zelf kan ze dat nog niet. Maar dat is een mooie volgende stap. En daarmee is mijn voorspelling van vorige maand uitgekomen!

Naast zitten en leggen we haar regelmatig ook op haar buik, zodat ze kan gaan oefenen met tijgeren. Maar daar lijkt ze tot nu toe nog niet echt zin in te hebben. Tenzij we een van onze telefoons net buiten haar bereik neerleggen. Dan wil ze nog wel eens moeite doen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Magische dingen, die telefoontjes….

Isabelle is heel sterk in haar beentjes. Als ze onze handen vast heeft, kan ze zichzelf optrekken tot staan. Staan zelf is nog altijd instabiel, maar dat vind ik niet erg. Het gaat allemaal al snel zat. Daarnaast liep haar vader al met 9 maanden. Heel eerlijk: ik hoop niet dat Isabelle volgende maand ineens kan lopen…! Ze mag nog wel een beetje baby’tje blijven.

Groei, luiers en kleding

Komende dinsdag heeft Roy weer een afspraak op het consultatiebureau. Dus dan weten we hoe ze gegroeid is. Ik kan alleen maar zeggen dat ze duidelijk zwaarder wordt. Als we haar zo of met de Maxi-Cosi tillen dan voelen we duidelijk dat er echt wat meer gewicht in zit. Ook begint ze uit maatje 62 te groeien. Sommige dingen worden overduidelijk te klein en we pakken dan ook steeds vaker maatje 68 er bij.

Vorige maand vertelde ik al dat we maatje 3 al gekocht hadden omdat maatje 2 twijfelachtig begon te worden. Nu past ze prima in maatje 3 en is er een heel pak doorheen gegaan. Ik merkte het afgelopen vrijdag ook met het babyzwemmen. Daar hebben we nog maatje 2 zwemluiers. Die paste nog maar net. Tijd om die dus ook te veranderen.

En tandjes, zoals ik vorige maand beschreef. Nope. Die blijven nog steeds uit. Ze bijt wel op allen momenteel, maar we voelen en zien nog niets in haar mondje.

Hoe gaat het met jullie en jullie kindje(s)?

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

 • Gerda van Horrik

  27 mei 2018 at 17:47

  Romy had op die leeftijd zo’n zit/loopstoeltje met van die lichtjes, speeltjes en geluidjes.
  Romy vond dat ding helemaal geweldig en ging vol gas door de kamer sjeesen.
  Ik vond het iets minder geslaagd omdat ze het ook leuk vond om iedere keer achter tegen m’n hakken aan te botsen.
  Oh ja, het was midden in de zomer (Romy was iets jonger dan Isabelle nu) en mocht proeven van een waterijsje. Door de warmte begon dat ijsje een beetje te smelten en te lekken.
  Natuurlijk kon ze nog niet praten maar wist op haar manier al heel duidelijk te maken dat het echt niet de bedoeling was dat wij het ijsje verder op zouden eten. Is van mij!!!

  Beantwoorden
 • Lotte

  17 juli 2018 at 11:09

  Ben vandaag op je blog terecht gekomen, wat schrijf je leuk! Onze dochter is van 24 september dus veel gelijkenissen qua ontwikkeling.

  Op je foto’s zie ik een super leuke tipi-tent. Mag ik vragen waar deze van is?

  Beantwoorden
  • Natasja

   17 juli 2018 at 11:16

   Wat leuk! Welkom! En gefeliciteerd met jouw dochter. Scheelt inderdaad maar een paar dagen! De tipi-tent is van Infantino. Ik vind hem echt héél erg leuk en Isabelle ook 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close