Diary 8 juni 2014

En toen zat de eerste week van juni er alweer zo goed als op. Wat gaat de tijd toch snel. Nog 5 weken werken en dan begint de zomervakantie. Maar hee… Who’s counting?
Door mijn werk in het onderwijs heb ik in één jaar altijd twee keer nieuwjaar. Een keer met vuurwerk en de andere keer met – hopelijk – veel zon. En wat doen we als het “echte” nieuwjaar gaat beginnen? Een dankbetuiging houden over wat voor ons zo dierbaar is geweest het afgelopen jaar. En laat ik nou nét in de stemming zijn om terug te denken aan alles waar ik dankbaar voor ben geweest het afgelopen jaar….

Als eerste ben ik ontzettend dankbaar voor mijn blog. Een nieuwe passie is gevonden. Eén passie waar ik met heel mijn hart hard aan werk. Eén passie waar ik veel van mijn vrije tijd in stop. Eén passie waar ik een andere mindset kan hebben. Mijn blog heeft voor mij een nieuwe wereld geopend. Eentje die ik met veel liefde en toewijding aan het ontdekken ben. Eentje waar ik talenten in kwijt kan. Eentje die mij spiegelt. Eentje die laat zien wat ik kan en waar ik toe in staat ben.
Maar misschien nog wel het belangrijkste: eentje die mijn hoofd tot rust brengt. Want in mijn blog schrijf ik over de dingen die ik leuk vind en over de dingen zoals ik ze zie. Of het nu op beauty- of lifestylegebied is, of op persoonlijk vlak, het komt vanuit mijn hart. Ik hou er van om van me af te schrijven (of in dit geval te typen) en ik ben zó dankbaar voor de lieve reacties die ik krijg. Stoppen met bloggen? Nope. Nog geen haar op mijn hoofd die daar ooit aan gedacht heeft of dat überhaupt denkt.

Dan ben ik ook dankbaar voor de mensen die er voor mij zijn en voor mij klaar staan. Die accepteren hoe ik ben en wat ik doe. Die mij mezelf laten zijn. Die er voor me zijn wanneer ik ze nodig heb. Maar er dan ook écht voor mij zijn. Een 100% luisterend oor bieden, kunnen relativeren en regelmatig checken hoe het gaat als het even niet goed gaat.
Het afgelopen jaar heb ik het heel zwaar gehad. Dat kon je al in deze diary lezen. En daar ben ik sterker en wijzer uitgekomen. Zo heb ik bijvoorbeeld veel geleerd over vriendschappen. Wat een teleurstelling hoe weinig mensen er nu écht voor je klaar staan wanneer jij het nodig hebt. Ik verdeel ze in drie categorieën.
– Categorie 1: de ik-sta-echt-altijd-voor-je-klaar vrienden
– Categorie 2: de ik-luister-als-je-iets-vertelt-en-help-je-maar-doe-dit-niet-vanuit-mezelf vrienden
– Categorie 3: de ik-laat-je-vallen-als-een-baksteen-want-ik-kan-jouw-shit-niet-gebruiken vrienden.

Alleen categorie 1 is het écht waard. Dat zijn de vrienden die je onvoorwaardelijk steunen, die initiatieven nemen om je op te vrolijken, die je altijd zonder een sprankje egoïsme zullen helpen. Zij die behoren tot categorie 1 ben ik ontzettend dankbaar. Zij zijn degene die mij er doorheen helpen. Die ik dag en nacht kan bellen. Waartegen ik mag zeuren, klagen, chagerijnen en alles wat er bij komt kijken. Die mij een pas op de plaats zetten zodat ik beter kan relativeren en dus kan groeien. Dat zijn de échte vrienden.
Ik weet dat vriendschappen komen en gaan, maar de manier waarop soms… Ik ben het afgelopen jaar zeker teleurgesteld. Maar hee, liever er nu achter komen wie mijn echte vrienden zijn, dan er veel energie in stoppen om er later pas achter te komen.
Ik mag dus eigenlijk gewoon zeggen dat ik super dankbaar ben dat deze situatie zich heeft voorgedaan, zodat ik nu verder kan met mensen waar ik op kan bouwen.

Natuurlijk zijn er nog een hoop dingen meer om dankbaar voor te zijn. Maar ik denk dat dit de twee highlights zijn van dit jaar. Hetgeen waar ik het meest van geleerd heb en die de meeste tijd in beslag hebben genomen.

Ik denk dat het goed is om wat vaker terug te kijken naar de dingen waar je dankbaar voor bent. Het geeft een positieve vibe en het geeft je even een reminder wanneer je even niet lekker in je vel zit. Je leert te kijken naar de positieve dingen en kan hierdoor de postieve kanten van de negatieven dingen zien. Je wordt er sterker door. Je wordt er bewuster door. Want er zijn altijd wel fijne dingen in het leven, als je maar weet waar je zoeken moet. It all starts with the small things…

Waar ben jij dankbaar voor?

liefsnatasjaklein

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close