TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #9

Tijd voor alweer de 9e recap van Expeditie Robinson 2016! Vorige week was dan ein-de-lijk de samensmelting, zagen we hoe Chloé en Bartho de expeditie moesten verlaten.

DAG 17

De expeditie leden worden wakker op het samensmeltingseiland en het… regent. What else is new. Jessie, Dio en Anna staan bij elkaar en bespreken een pact. Eerst Jalou eruit – want zij is de sterkste – en daarna Koos of Suzanne.  Dio vat het kort samen: “Het spel is begonnen…” En ik maar denken dat het spel al 8 afleveringen bezig was…

Op afvallerseiland is het de dag van de battle tussen JayJay en Lex. JayJay heeft een oorontsteking. Hij heeft last van zijn evenwicht en zijn hoofd. Zou hem dat gaan nekken bij de proef?

DE ELIMINATIEPROEF

Tijd voor de eerste eliminatieproef na de samensmelting! Het is een uithoudingsproef, waarbij de 9 expeditie leden op stretchers moeten staan. Ze moeten op teken van Nicolette steeds een trede hoger. Ze mogen uiteindelijk ook als een bruggetje, met handen en voeten, op de stretcher staan. Degene die als eerste valt krijgt een zwarte stem en degene die wint, wint de immuniteitsketting!

Jessie is de  eerste afvaller, doordat ze verkeerd gaat staan bij de eerste keer dat ze hoger moeten gaan staan. Koos en Gaby gaan al in een brug staan.
Bij de volgende treden doen het meerdere ;mensen, behalve Thomas en Suzanne.
Gaby laat zichzelf vallen.
Iedereen staat bij de volgende verhoging in bruggetje. Vervolgens valt Koos af; hij hield het niet vol. Dio denkt hetzelfde en stapt ook af. Anna verliest haar balans doordat Dio iets lomper van de stretcher afgaat en is daarmee ook af. Dave valt en daarmee blijven Thomas, Suzanne en Jalou over op de hoogste trede. Maar Suzanne geeft op.
Thomas geeft uiteindelijk ook op en daarmee wint Jalou immuniteit.

Nicolette vertelt over de eilandraad. Ze krijgen allemaal 6 stemmen, maar je mag er voor kiezen om ook niet te stemmen. Daarom is de zwarte stem, want stel je voor dat er niemand stemt. Dat er iemand moet gaan is dus zeker. Naast de 6 stemmen, kunnen ze ook nog een eetbon of een immuniteitsbon hebben. Afhankelijk van wat ze gekozen hebben tijdens  de eerste dag op Expeditie Robinson.

DE AFVALLERS PROEF

Lex maakt pannenkoekjes en geeft JayJay de eerste omdat hij niet top is. Ze bespreken de komende proef. Lex vindt dat het wel een beetje oneerlijk is. JayJay zegt dat ze er gewoon vol voor gaan.

De expeditie leden gaan naar een nieuw eiland. Ze vinden het allemaal prachtig. Overal bananenbomen en wit strand. Ze vinden het een upgrade. Ze vinden een kist met meel en rijst. Ze gaan ook meteen aan de slag voor een nieuwe overkapping.

Tijdens het maken van de constructie schiet Anna in emotie. Thomas vraagt hoe het komt. Ze heeft voor het eerst heimwee.

Het uur van de waarheid voor Lex en JayJay is aangebroken. JayJay voelt zich kloten. “Het zou echt schandalig zijn als ik niet mijn best zou dan, want dan neem ik ook Lex niet serieus.” Zooo…. Dat is toch wel een andere – in mijn ogen positievere/leukere – JayJay.

Bij de proef aangekomen vinden ze een brief.

Draai de zandloper om. Ga met één voet op de trap staan en plaats je andere voet op het uiteinde van de wip. Tel af en duw de wip naar beneden. Probeer de vaas zo lang mogelijk in de lucht te houden. Als de vaas valt ben je af, als de wip grond raakt ben je ook af. Als de zandloper klaar is,  mag je proberen een bal in de vaas te gooien.

Ze lijken allebei best stabiel te staan en wachten totdat de zandloper klaar is. Maar Lex verliest toch zijn evenwicht en valt. “Je gaat me toch echt kleineren..” zegt Lex nadat JayJay ook nog eens de bal in een keer in de vaas gooit nadat Lex dus al af is.

Dio, Dave en Koos bespreken de eilandraad. Ze vinden dat Gaby niks doet en zijn het beu dat ze haar elke keer moeten troosten na een regenbui. Ook Thomas, Jessie en Anna bespreken de eilandraad. Anna is benieuwd wat Dio, Dave en Thomas net hebben besproken. Zij bespreken dat ze op Koos willen stemmen en hopen dat de andere jongens daar ook in mee gaan.

Gaby wordt overal beetje buiten gehouden en heeft dat in de gaten. Daarom wil ze Koos, Jalou en Suzanne betrekken om Dave eruit te stemmen. Gaby vertelt aan Koos dat zij eerder een van hen 3 eruit wilde stemmen, met de anderen. “Dan zit er maar één ding op: in de aanval gaan.” Is de conclusie van Koos. Ze bespreken hoeveel stemmen ze moeten inzetten.

DAG 18

Maar de volgende dag neemt Gaby een besluit. Ze vraagt de groep om haar naar huis te sturen. Ze wil de strijdt niet verder leveren. Als iedereen één stem in zet dan blijft ieders stem in balans. Gaby zou dat erg fijn vinden en geeft nog eens aan dat ze echt niet op Koos of Dave kan stemmen. Koos is pissig dat zij dat hardop zegt.

Op afvallerseiland vinden Bertie en JayJay een brief.

Jullie gaan onderling beslissen wie er gaat duelleren tegen de eerst volgende die op het eiland komt.

JayJay zegt meteen dat hij het gaat doen. Bertie is hem dankbaar: “Ik hoop dat jij wint.” “Zonder jou ben ik niks op dit eiland, dus laat mij deze maar aangaan. Jij verdient het sowieso om hier nog langer te zitten.” Ze vragen zich wel af hoe lang dat nog gaat duren.

Jalou is aan het vissen, wanneer Dave erbij komt. Ze krijgen al snel een discussie. Jalou denkt dat Dave iedereen in zijn macht heeft en manipuleert. “Ik zie jou overal snaken. Even weg met die, dan weer weg met die.” Maar Dave ontkent dat en wordt er boos om.

Dave en Jalou gaan er even later nog op door. Dave vertelt Jalou dat hij er echt niet tegen kan als mensen dingen zeggen die niet waar zijn. Daar hij ‘ie blijkbaar zelfs therapie voor gehad. Ze praten het uit en eindigen met een knuffel. Maar of daar de strijd mee gestreden is…

Koos is echt pissig om de keuze van Gaby. Hij vindt het dominant en wil niet stemmen op haar. Dat bespreekt hij ook met Jalou. Jalou ziet het als een lichtpuntje. Want ze hebben die stemmen allemaal hard nodig. Jalou denkt dat ze het nog steeds richting Dave moeten pushen. Ze besluiten dat zij twee en Suzanne allemaal 2 stemmen moeten inzetten op Dave. Dan kunnen ze het gelijk spelen, mits de anderen zich aan hun woord houden en op Gaby één stem zetten.

EILANDRAAD

Het praten vond ik deze keer niet zo interessant, dus laten we snel doorgaan naar de stemming:

Jessie (zwarte stem), Gaby, Gaby, Gaby, Gaby, Gaby, Dave, (priceless gezicht Gaby, zie hieronder de shoot), Dave, Dave, Dave, Dave, Dave.

Daarmee moet Dave gaan. “Ik had het niet verwacht. Het is mij ook door het hoofd geschoten om tactisch met de stemmen om te gaan. Ik vind het een hele egoïstische keuze om zo’n vies, maar slim spel te spelen. Gaby wilde zo graag naar huis.” Gaby is ook echt niet blij. Dave weet meteen welke 3 mensen het zijn. “Ik wil echt naar huis.” Koos geeft aan dat ze toch gewoon mag gaan. Dennis zegt dat ze inderdaad mag opgeven. “Gab, ga door. Pak ze.” Probeert Dave Gaby te overtuigen. “Ik ben een vrouw van mijn woord. Ik ga.”

Terwijl Gaby echt gaat, krijgt Dave de kans om naar afvallerseiland te gaan. Dennis vertelt hem dat al zijn voorgangers (“Ja, allemaal”) hetzelfde voorstel gehad hebben en dat er nu nog 2 mensen op het eiland zitten. Met één van hen moet hij het duel aangaan als hij ervoor kiest er naar toe te willen.. We krijgen deze aflevering nog geen antwoord… Maar hé, het is Dave. See you next week! 😉

Robinson van deze aflevering: Jalou
100% veranderde Robinson: JayJay
Domme Robinson: Jessie
Tactische Robinson: Koos, maar ook wel Jalou en Suzanne
Einde Robinson:  Lex en Gaby

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close