Een open brief aan Mascha van Beautygloss

Wauw. Hoewel ik het op de een of andere manier al ruim één jaar zag aankomen, is het dan zo ver. Nederlands toch wel bekendste beautybloggr stopt. Nou ja, als beautyblogger. Niet als beautyvlogger. En ik moet zeggen dat ik daar toch wel gemixte gevoelens over heb. Daarom schreef ik toch deze open brief aan lieve Mascha van beautygloss.nl.

Lieve Mascha,

Wat een enorm dapper besluit. Je stopt met beautybloggen. Je stopt met – zoals ik het zie, en jijzelf misschien ook wel – je kindje. Een beslissing die absoluut niet uit de lucht komt vallen, zoals je ons vertelt in je blogpost. Maar eigenlijk ook niet echt nieuw is voor degene die jouw vlogs volgen of jou tweede – en tevens nieuwste – boek gelezen hebben.

Hoewel ikzelf dit al een jaar geleden zag gebeuren, heb je nu toch de knoop voor jezelf doorgehakt. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik hoopte dat je stopte. Absoluut niet. Ik zag – zoals ik dat eerder ook al eens beschreven heb – je blog kwalitatief achteruit gaan. Ver achteruit voor Nederlands grootste beautyblogger. Ik hoopte dat je blogvlammetje weer op zou leven en dat je jezelf opnieuw zou bewijzen in blogland.

Maar toen je dat niet deed, zag ik in dat jouw passie verandert was. Niet verminderd. Nee, veranderd. Je aandacht ging naar het maken van video’s en daarin zag ik absoluut een bepaalde groei. Meer aandacht en dus automatisch meer kwaliteit.

Je blog volgde ik ondertussen maanden al niet meer, maar je video’s nog wel met enige regelmaat. En gezien je de eerste (beauty)blogger was die ik volgde, kocht ik ook je tweede boek en las deze in 2 avonden uit. Top meid! Dat wakkerde toch enigszins wel weer wat nieuwsgierigheid aan omtrent je blog. Zeker door het lezen van je eerste hoofdstuk waarin je beschrijft dat het beautybloggen dood is.

Met dat in mijn achterhoofd, bezocht ik sinds lange tijd weer eens je blog. En daar stond het dan: “Ik stop met bloggen.” Ik slikte en kreeg onbewust een brok in mijn keel. Ik las je uitgebreide verslag en las daarin duidelijk jouw gevoelens. Dit was oprecht geschreven. Oprecht met pijn, maar bewust en zeker van je doel.

Je kiest voor wat het beste is voor jou en ik kan niet anders dan dat waarderen en respecteren. Ondanks dat ik je blog niet meer volgde (maar jou absoluut nog wel op YouTube en social media) , vind ik het een enorm treurig besluit. Een stukje nostalgie wat verloren gaat. Nogmaals: je was de eerste die ik volgde en ik moet bekennen dat ik door jou in 2013 ben begonnen met beautybloggen. Wat ik overigens niet meer doe, maar dat ter zijde. Je inspireerde me. Niet alleen op beauty gebied, maar ook op andere vlakken. Op bepaalde punten herkende ik mezelf in jou. En dat inspireert. En gelukkig kan je me daarmee nog steeds inspireren. Op YouTube. Zowel met Beautygloss als Vloggloss.

Lieve Mascha, ik heb enorm veel respect voor jou. Dat je stopt met beautygloss.nl zal een gemis zijn voor elke beautyliefhebber die het liefste leest. Ik denk dat je met je blog een inspiratie bent geweest – en nog steeds bent – voor vele jonge meisjes, jonge vrouwen en net zo goed oudere vrouwen. Of dat was door je beautyskills , door je zakelijke kwaliteiten of je persoonlijkheid. Wie zal het zeggen? 

Lieve Mascha, bedankt voor 10 mooie beautyblog jaren.

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close