TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #11

Dave koos er vorige week voor om niet naar afvallerseiland te aan, Jalou en Dio hadden ruzie, Anna won een proef en ging samen met Jessie en Suzanne naar winnaarseiland en Jalou werd er uit gestemd.

Terug op het eiland is Koos benieuwd: “Zijn wij nu genoeg gestraft?” Hij vraagt zich af of hij de volgende is en daarna Suzanne. Anna laat duidelijk weten dat Jalou de ‘main target’ was. Toch denkt Koos dat hij de volgende is.

Het gaat nog heel spannend worden, want tijdens de vorige eilandraad is er nog iets besproken wat we in de vorige aflevering niet gezien hebben. Bij de eerst volgende eilandraad gaan alle stemmen in een pot. Die pot gaat dicht en wordt pas de volgende eilandraad open gemaakt. Er zitten dan dus van 2 eilandraden stemmen in. Degene met dan de meeste stemmen moet de expeditie verlaten.

JayJay is verbaasd als hij Jalou ziet aankomen op verliezerseiland. Zij vertelt dat zij, Koos en Suzanne de vorige keer Dave eruit hebben gestemd en dat zij nu gestraft is. JayJay is verbaasd dat Dave eruit is en Jalou is verrast om Dave niet op verliezerseiland te zien.

DAG 22

Jalou is verbaasd hoe vroeg Bertie al uit bed is en het cassave veld inspringt. Jalou gaat er achteraan op haar slippers en is onder de indruk.
Jalou voelt zich leeg. De klap van gisteren komt nu binnen. Het knaagt aan haar dat ze op het eiland moet overleven.

Bertie vertelt JayJay dat ze Jalou ook wel leuk vind. Toch hoopt ze wel dat JayJay wint.

Als Koos en Suzanne er even niet zijn, steken de overige vier hun koppen bij elkaar. Ze bespreken dat ze Koos er eerst uit willen en dan Suzanne. En dat ze zorgen dat. als zij met zijn 4e over zijn, hun stemmen op zijn en degene met de zwarte stem naar huis moet. “We moeten elkaar ondertussen toch wel kunnen vertrouwen?”

Het duel tussen hem en Jalou, vindt JayJay een titanen strijd. Het is weer de proef met de wip en de vaas. De vaas moet op de wip blijven en uiteindelijk moeten ze er een zandzakje in gooien.
JayJay wint weer!

Jalou moet naar huis en daar is ze best van overstuur. De spanning is weg en daardoor komen de tranen er uit.

IMMUNITEITSPROEF

De komende proef draait om zelfbeheersing. Het doel is om 160 gram rookworst in de schaal te krijgen door alleen je mond te gebruiken. Maar de rookworst hangt hoog en daarom moeten ze eerst een ladder bouwen. De treden vinden ze in het veld. De ladder past maar op één manier in elkaar. Degene die als laatste de ladder af heeft, krijgt de zwarte stem en is af. Degene die het dichts in de buurt van 160 gram zit wint immuniteit en mag naar winnaarseiland.

Anna heeft de treden vrij snel gevonden, Suzanne juist niet. Zij is als enige nog aan het zoeken terwijl de anderen bouwen.
Ze komen er achter dat de treden verschillende uiteindes hebben zoals driehoekjes, rondjes en vierkantjes.
Wanneer iedereen al lang en breed aan het bouwen is, vindt dan ook Suzanne haar pakketje met treden.
Dio denkt klaar te zijn met zijn ladder, maar het lukt krijgt hem dan toch niet helemaal in elkaar.

Koos is als eerste klaar met zijn ladder. Met een katrol krijgt hij de ladder omhoog. Dio is als tweede klaar met zijn ladder. Thomas volgt ook.

Suzanne is sneller met haar ladder klaar dan Jessie en Anna, maar ze krijgt hem niet uit het water. Ze hangt met haar hele gewicht aan het touw. Ondertussen volgen Anna en Jessie. Anna heeft hem als laatste omhoog en krijgt daarmee een zwarte stem.

Tijd om te wegen. Dio wint met 163 gram. Koos wordt 2e en Suzanne 3e. Dio neemt Thomas en Anna mee naar winnaarseiland en kiezen de wokschotel om te eten.

Koos hoort Jessie uit. Jessie twijfelt over wat ze vertelt. Koos probeert een beetje op Jessie in te praten: “Zij zitten natuurlijk wel met zijn 3e op dat eiland.”

Op winnaareiland genieten ze van de wokschotel.

Op verliezerseiland moeten ze een dam bouwen omdat de zee heel hoog komt en om hun hutje te beschermen.

DAG 23

Jessie vraagt zich af of het slim is om mee te gaan met de beslissing van de groep omdat ze bang is dat zij dan de eerst volgende is. “Hoe tof zou het zijn als Anna, ik en Suus met zijn drieën in de finale zouden staan?” Ze bespreekt dat met Koos en Suzanne. “Wat als jij – Suzanne – en ik geen stemmen in zetten en dan bespreek ik dat de volgende keer met Anna omdat de mannen dat niet zou verwachten. Koos vind het – ondanks dat hij er waarschijnlijk uit ligt – wel heel slim. Ook Suzanne vindt het een slim plan.

Maar ondertussen vertelt Dio vertelt ons dat hij niet weet of het wel zo slim is om geen stemmen meer over te houden voor de laatste eilandraad. Dio vindt Anna misschien een slimmere speler dan dat hij denkt en gooit dat open. “Je hebt een machtige positie omdat je immunteit hebt.” Anna vertelt dat zij Thomas en Jessie nooit zou naaien. Maar ook dat zij niet zo in het spel zit en dat Dio er maar zelf moet kijken wat hij er mee doet.

EILANDRAAD

Dio zou zijn moeder nog wel opeten door de honger, gezien hij worst heeft gegeten maar veganistisch is.
Anna geeft aan haar vriendschap met Thomas en Jessie voor het spel te zetten.
Thomas vindt dat hij geluk heeft met een grote groep om hem heen.
Suzanne steunt Koos, zoals ze hebben afgesproken.
Koos denkt dat er nog van alles kan gebeuren.
En Jessie is blij dat zij een keer niet de zwarte stem heeft.

Hoe er gestemd is zien we bij de volgende eilandraad. Wel hebben we gezien dat Suzanne én Jessie niet gestemd hebben en dat zij dus hun afspraak nakomen.

Robinson van deze aflevering: Dio
Relaxte Robinson:  Bertie
Tactische Robinson: Dio
Ik ben slimmer dan mensen denken Robinson: Jessie
Einde Robinson:  Jalou

Wat gaat Anna volgende week doen? Mee met het plan van Jessie en Suzanne of wil zij zich toch aan het originele plan met Thomas en Dio houden?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close