Even geen blogger zijn

Jullie hebben het wel gemerkt. Radiostilte. Where did she go? Nou gewoon even offline. In eerste instantie omdat ik een week had waarin ik mijn hoofd gewoon niet bij het bloggen kon hebben. Want hé, ook ik ben maar gewoon mens. Maar die radiostilte beviel me ook wel even. Heerlijk om niet continue bezig te zijn met zinnen in mijn hoofd zoals: ‘Waar zal ik nu eens over schrijven?’ of ‘Ik moet nog foto’s maken voor dat ene artikel!’. Ik schrok wel van die gedachte. En daarom leek het me handig om eerst alles eens rustig te overdenken.

OFFLINE
Ik was dus even offline. Bijna compleet. Los dat ik even niet wilde bloggen, heb ik in die tijd ook (bijna) geen blogs gelezen. Gewoon even geen zin in. Even los zijn van het bloggen en gewoon weer even mens, haha! Hoewel ik bloggen enorm leuk vind – ik hou nou eenmaal van mijn mening geven en verhalen vertellen – beheerst het ook mijn leven. Op mijn werk was ik echt aan het werk, maar zodra ik weer in de auto zat, was ik blogger. En hoewel ik vond het allemaal goed te combineren – immers keek ik gewoon series en deed ik ook nog gewoon leuke dingen – was ik er continue mee bezig. En ik vond het leuk. Nee wacht, ik vind het leuk. Maar nu ik even offline was, besefte ik me dat ik daardoor nooit compleet kon ontspannen.

ONTSPANNEN
Natuurlijk is bloggen voor mij ook een vorm van ontspanning. Maar ik was er zó mee bezig, dat het mijn leven werd en het vaak niet meer ontspannen was. Ik eiste zoveel van mezelf… En dat is gewoon niet realistisch. Hoewel ik al vaker op de rem ben gaan staan, besefte ik me in de afgelopen tijd dat ik het gas elke keer toch weer vol in trap. Ik heb de afgelopen dagen echt genoten. Ik heb 2 volle weekenden gehad. Ik vond het heerlijk om niet de druk te hebben en te voelen dat er artikelen online moesten komen. Ik was namelijk offline en dat beviel me zeker. Daardoor waren de feestjes die ik de afgelopen weekend gehad heb, ook zó ontspannen! En natuurlijk de zon niet vergeten! Daar van kunnen genieten! Want als je blogt, zit je toch binnen. Zon en computer is meestal niet werkend en dat is best balen! Natuurlijk moet je iets over hebben voor het bloggen, maar jezelf verliezen. Nee!

EN HOE NU VERDER?
Hoewel ik heb overwogen te stoppen met bloggen – say what?! – weet ik dat ik daar ook niet gelukkig van ga worden. Nee, bloggen hoort bij mij, maar heeft ook een grens nodig. Hoe dan nu verder weet ik eigenlijk nog niet helemaal. Ik denk dat ik even terug ga naar de basis. Gewoon bloggen wanneer ik inspiratie, tijd en zin heb. Ik lak de regels rondom het bloggen die in blogland zijn ontstaan even aan mijn laars. Ik blog misschien wel, misschien niet meer regelmatig. We zullen het zien. Want het moet wel leuk blijven.

via GIPHY

BLEGH!
Hoewel dit verhaal er niet helemaal uit komt zoals ik in mijn hoofd heb, zet ik het toch lekker online. Ik hoop dat de regels in blogland minder worden en dat iedereen weer gaat bloggen om het bloggen! En misschien is mijn verhaal wel een beetje helpend om dat te bereiken.

Wat doe jij om te ontspannen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

18 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close