Tips & Tricks: Shapen en Highlighten

We weten allemaal dat het om het innerlijk draait, maar toch houden we ons zó bezig met het uiterlijk. Ja, een goede persoonlijkheid en karakter is zeker belangrijk, maar hoe je er uit ziet is toch het eerste visitekaartje van je nieuwe (sociale) contacten. Mensen vormen al een oordeel als een ander mens binnen komt die ze nog niet kennen. “Oe, die ziet er uit als een crimineel. Die vertrouw ik niet helemaal.” of “Wat een kakker. Die zal het wel hoog in haar bol hebben en denken dat ze beter is dan de rest.” Dit is natuurlijk heel stereotype. Hoe iemand eruit ziet, wil niet altijd zeggen dat je kunt oordelen over hoe die persoon is.
Met je uiterlijk kun je dus al vaak zelf bepalen hoe je over wilt komen. Maar het belangrijkste is dat je jezelf prettig voelt bij hoe je eruit ziet en dan maakt het niet uit wat anderen van je denken.
Ik irriteer mezelf aan mijn ronde wangen. Ik vind het mooi als mijn jukbeenderen toch iets meer naar voren komen zodat mijn gezicht iets minder rond lijkt en dat die onderkin toch iets minder opvalt. Dit kun je bereiken met shapen en highlighten. Denk maar aan de queen of shapen and highlighting: Kim Kardashian!

Shapen
Dit betekent dat je optisch door middel van schaduwen je de vorm van het gezicht kunt veranderen.
Je kunt bijvoorbeeld een rond gezicht smaller laten lijken of en lang en smal gezicht juist korter en/of voller. Zelfs je neus kun je corrigeren zonder operatie te ondergaan!
Belangrijk is dat je dunne laagjes over elkaar aanbrengt en niet meteen alles dik erop gaat smeren.

Je gezicht smaller laten lijken: shapen in een natuurlijke matte schaduwkleur onder het jukbeen en deze vloeiend uit laten lopen in de richting van de haargrens.
Je gezicht korter of voller laten lijken: zet een horizontale streep in het midden van je gezicht aan zowel de linker als de rechter kant. Begin ongeveer bij het begin van je wangen en werk tot aan de haargrens. Zorg er natuurlijk voor dat je de lijn nauwkeurig uitwerkt zodat er niet letterlijk een streep op je gezicht loopt.
Een neus smaller laten lijken: gebruik een iets donkerdere tint aan de zijkanten van je neusbrug en breng op de neusbrug een lichtere kleur aan (dit is trouwens meteen highlighten).
Een breed voorhoofd smaller laten lijken: breng je shaper aan bij de slapen en langs de zijkanten van je voorhoofd.

Highlighten
Hiermee accentueer je de delen van het gezicht die mogen opvallen. Dit doe je d.m.v. lichtere kleuren. Je hebt tegenwoordig speciale highlighters, maar een lichtere kleur oogschaduw voldoet vaak ook.
Je kunt de highlighter net onder je wenkbrauw aanbrengen en/of net boven je blush, maar ook onder je ogen is het mooi.
Zelf vind ik highlighten heel mooi. Je krijgt er een frissere uitstraling van. Zorg wel dat je het niet te dik aanbrengt; less is more.

Deze technieken vereisen wel enige oefening. Vooral het shapen. Je moet goed kijken naar de vormen van je gezicht en dan bepalen wat je gaan doen en wat je dus wilt bereiken. Daarom heb ik het volgende schema voor jullie:

Ikzelf ben het natuurlijk ook even gaan proberen. En listen to me als ik zeg dat het echt een super moeilijke techniek is!! Ik heb dit trouwens gedaan met een lichte en donkere kleur foundation .Maar je kunt ook poeder gebruiken!


Starten met een “naakt” gezicht. Ik had wel al een dagcrème en lichte concealer op.


Dan ga je highlighten. Kijk naar het voorbeeld van de gezichten om te bepalen wat jij wilt hightlighten. Je kunt natuurlijk ook je eigen inzicht gebruiken!
Oh en even over de rechterfoto: nee ik ga geen cosmetische ingreep doen, maar een optische, haha!


Dan gaan we dus shapen. Wat wil ik meer naar “achteren” duwen of “verdoezelen”?


Dan ga je alles voorzichtig uit blenden. Dit kan met je vingers, een foundation kwast of een face brush. Dit is overigens mijn resultaat. Do you like it? Ik vind zelf dat het nog meer had gekund, maar dit was een goede eerste oefening al zeg ik het zelf, haha!

En nog even om het verschil te laten zien de bovenstaande foto.

Ik hoop dat jullie dit leuke tips & tricks vonden!
Wat doen jullie aan shapen en/of highlighten?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close