TERUGBLIK OP 2019

Een terugblik op mijn 2019

Hoe heerlijk cliché: een terugblik op mijn 2019. Even terugdenken aan het afgelopen jaar. En poeh, wat is het weer snel gegaan! Vooral bij de groei van Isabelle denk ik regelmatig tijdens het schrijven van deze blogpost: “Huh, was dat dit jaar?!”

Ik kijk even naar de titels van alle vlogs die ik het afgelopen jaar online gezet heb. Even een kleine reminder van alles wat het afgelopen jaar gebeurd is. En stiekem is het maar goed dat ik kijk. Want zo zie ik bepaalde gebeurtenissen waarvan ik dacht dat die vorig jaar al gebeurd waren.

Een voorbeeld is het lopen van Isabelle. Dat kan ze pas sinds dit jaar! Om precies te zijn: 10 maanden. Zo bizar, want in mijn hoofd kan ze dat al écht heel lang. Misschien is dat ook mijn perceptie doordat ze dat nu zo enorm goed doet. Het afgelopen jaar draaide natuurlijk om mijn zwangerschap van Lucas en ik weet nog hoe vaak ik gedacht heb dat het zo fijn is dat Isabelle zelf de trap op en af kan lopen. Misschien dus daardoor…

Maar ook terugkijkend naar de eerste weekvlog van 2019 en de laatste van dit jaar. Wat een wereld van verschil! Isabelle is overduidelijk van kleine dreumes gegroeid naar eigenwijze peuter. Zo bijzonder hoe snel je vergeet hoe kort sommige dingen nog maar geleden waren. Of eigenlijk dus hoe hard kleine meisjes groeien. Poeh!

Maar waar 2019 écht omdraaide was uiteraard mijn zwangerschap van Lucas. Die positieve test en het wakker maken van Roy. Maar ik weet ook nog hoe spannend ik het vond om het mijn ouders en mijn zus te vertellen op de speciale manier die we bedacht hadden. Ik kan me die dag (ook zonder vlog) nog goed voor de geest halen. Zo leuk! En natuurlijk alle echo’s.

Dat ik me de geboorte van Lucas nog goed kan herinneren is natuurlijk niet zo heel gek. Dat is nog maar een ruime 6 weken geleden! En daarbij is het een stuk makkelijker te onthouden als je bij zinnen bent doordat je een geplande keizersnee hebt, haha! Wereld van verschil hoor!

Wel bizar hoe snel ook nu weer de tijd gaat. Toevallig zat ik afgelopen week de video terug te kijken van zijn geboorte. In zijn gezicht is hij nu al zo veel veranderd! Ook dat is erg vreemd om te zien! Want nu voelt de geboorte langer geleden dan ik in mijn hoofd heb zitten, haha.

Ook op werkgebied is het afgelopen jaar iets veranderd. Van 3 dagen werken, ging ik naar 3,5 dag. Die halve dag werk ik op de BSO. Lekker even wat anders, toch met de kinderen die ik ken en vooral ook leuk om op een andere manier met de kinderen bezig te zijn. Dat ga ik in 2020 voortzetten en daar heb ik heel veel zin in!

Op blog gebied is er daarentegen niet zoveel gebeurd. Ik ben lekker op mijn eigen tempo aan het bloggen. De ene keer iedere week minimaal 4 artikelen online en dan weer een weekje waarin maar één artikel en de weekvlog online kwamen. En wat heerlijk dat ik me daar eindelijk bij neer kan leggen! Ik kan me de tijd nog herinneren dat ik per se een X aantal artikelen online wilde hebben en dat ik me echt schuldig voelde als dat niet lukte. Ik blog nu veel relaxter!

Echte tegenslagen heb ik dit jaar geloof ik niet echt gekend. Of ik heb ze gewoon verbannen uit mijn hoofd haha! Het enige wat ik nu zo snel zou kunnen benoemen is dat de kerst wat anders liep door ziekte. Maar terwijl ik dit typ zijn we het Kerst diner aan het inhalen, haha. Dus of dat nou écht een tegenslag was…

Al met al was het dus een heel fijn en bijzonder jaar. Op naar weer een nieuw jaar vol fijne, mooie en liefdevolle momenten. Dat het maar weer een jaar mag worden zonder tegenslagen 😉

Alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat er maar veel goeds mag gebeuren en je vol liefde en geluk het jaar beleefd.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close