Hoe we in de Efteling onze zwangerschap bekend maakten

Bij net 6 weken zwangerschap besloten we het onze gezinnen te gaan vertellen. Dit kwam vooral doordat papa en mama 39 jaar getrouwd waren en ons meenamen naar de Efteling. Moest ik dan écht de hele dag in de Efteling rondlopen en niets zeggen? Poeh, dat ging hem niet worden hoor! En dus besloten we het die dag maar te vertellen. Hoe we in de Efteling onze zwangerschap bekend maakten, laat ik je hieronder zien.

Het idee

In de Efteling kun je natuurlijk op een hoop originele manieren zo’n bekendmaking doen. Ons leek het leuk om ze te verrassen door gebruik te maken van het fotomoment. We hoopten dat iedereen mee zou gaan in de Fata Morgana en dat wij dan met zijn tweeën achter in het bootje konden. Tijdens het fotomoment zouden we dan iets omhoog houden waardoor het duidelijk zou zijn dat we een tweede kindje verwachten. Als we dan de foto gaan bekijken: ‘Surprise!’

De voorbereiding

Wat zouden we dan omhoog houden tijdens het fotomoment? Ik zou de twee zwangerschapstesten die ik gedaan had omhoog houden en Roy zou een rompertje met de tekst: ‘Baby #2 2019’ omhoog houden.

De dag voordat we naar de Efteling gingen, kochten we bij de HEMA een rompertje in maatje 50/56 en textielstiften. Thuis schreef ik de tekst op het rompertje. Daarna legden we alles klaar wat we mee moesten nemen en konden we de volgende dag voorbereidt naar de Efteling.

romper en zwangerschapstesten

Het moment suprême

Toen we in de Efteling waren probeerde ik zo snel mogelijk voor te stellen om in de Fata Morgana te gaan. Hoe langer ik met het geheim moest rondlopen, hoe zenuwachtiger ik zou zijn. Gelukkig stemden iedereen in.

Bij de Fata Morgana aangekomen, moest mijn neefje – net toen we in de rij aansloten – naar de wc. Mijn zus riep toen nog zo leuk: “Anders ga maar zonder ons.” Ho ho, dat is niet de bedoeling! “Nee, we wachten wel even.”

Toen mijn zus en neefje terug kwamen, gaf mijn zus nog aan dat we best hadden kunnen gaan omdat mijn neefje deze attractie toch niet leuk vindt. Maar gelukkig gingen ze allemaal mee. Stap 1 was geslaagd.

Het was die dag kneiter druk in de Efteling en we konden alleen maar hopen dat we in ieder geval achterin konden zitten. Het liefst een bootje voor onszelf. Maar die laatste wens zagen we al snel aan ons voorbij varen (see what I did here?). Toen we aan de beurt waren konden we in de achterste twee rijen plaatsnemen. Gelukkig stonden wij achteraan in de rij, waardoor mijn moeder, mijn neefje, mijn nichtje, mijn zus én mijn zwager in de een na laatste rij plaats namen. Roy, ikzelf, Isabelle en mijn vader zaten dus achterin. Stap 2 was hiermee deels geslaagd.

Tijd om te improviseren. “Papa, jij vindt het vast wel leuk om Isabelle bij te houden?” En dus ging Isabelle naar mijn vader en hadden wij onze handen vrij om de spulletjes alvast voorzichtig te pakken. Daarbij zou mijn vader nu afgeleid genoeg moeten zijn.

Vlak voor het fotomoment riepen wij dat het fotomoment eraan kwam. “Kijk, daar…!” En we wezen naar voren. Toen iedereen die richting op keek – of in ieder geval niet naar ons – hielden wij de spulletjes omhoog en lachten breed. Flits. Alles snel weer weg. Niemand iets gezien. Roy en ik glimlachte stiekem naar elkaar. Stap 3: Check.

De reacties

Raar genoeg waren Roy en ik het snelste uit het bootje en liepen we ruim voor de anderen naar de bazaar om de foto te bekijken. Roy was slim en vroeg aan de kassamedewerker om de foto vergroot op de computer te zien. Als eerste kwamen mijn ouders de bazaar binnen. We riepen ze om de foto te bekijken. Mama moest even goed kijken, maar nog voordat papa de foto had gezien, was ze al half in tranen ons aan het feliciteren.

Toen mijn zus binnenkwam, riepen we haar om de foto te bekijken. Ook zij moest even twee keer kijken, maar was daarna heel verbaasd en blij.

Pas toen zag de kassamedewerker waarom er zo ineens gefeliciteerd werd. Omdat zij het zo origineel vond, kregen we van haar de foto cadeau (die we anders zelf natuurlijk gekocht hadden). Super lief!

De foto

zwangerschap bekendmaking Efteling

Als je ook nog ‘live’ wilt meegenieten, kan dat door de geheime vlog te kijken! Klik hier om de geheime zwangerschapsvlog te zien!

Wat vinden jullie van onze bekendmaking? Hoe hebben jullie de zwangerschap bekend gemaakt?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close