Nuud | Milieuvriendelijke deodorant die je niet iedere dag hoeft te gebruiken

Als er een verzorgingsproduct is waar ik niet zonder zou willen, dan is dat wel deodorant. Vreselijk om jezelf te ruiken als je flink aan het zweten bent. Of dat nu is door sporten, warmte of spanning. Ik ruik liever mezelf niet. Overigens niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen om mij heen. Toen ik deze deodorant opgestuurd kreeg, was ik dan ook erg sceptisch. Want 1) zou je die niet eens iedere dag hoeven te gebruiken en 2) omdat ik mijn twijfels heb bij de kwaliteit van milieuvriendelijke producten. Maar eerlijk? Dit product is fantastisch!

Milieubewust

Nuud is een Nederlandse startup die met een revolutionaire deodorantformule in één klap alle grote nadelen rondom deodorantgebruik oplossen. De hypergeconcentreerde crème op basis van natuurlijke ingrediënten en verpakt in een tube van suikerriet, heeft een minimale impact op het milieu en is desondanks extreem effectief. Daar vertel ik dadelijk meer over.

Met Nuud willen we al die discussies omtrent milieuvervuiling vermijden. We gebruiken daarom slechts 10 natuurlijke, onschuldige, ingrediënten. Maar die natuurlijke formule moet wel heel goed werken. Want als er de mogelijkheid bestaat naar zweet te (gaan) ruiken, stappen mensen heel makkelijk over alle nadelen van conventionele deo heen. Dat vormde de basis van Nuud; de deo die je zorgeloos kunt gebruiken, maar toch extreem goed zijn werk doet”, aldus de oprichters van Nuud.

Nuud is goed voor de planeet. Doordat je zó weinig van Nuud nodig hebt hoeft er minder van gemaakt te worden, minder verscheept te worden en is er minder verpakkingsmateriaal nodig. De tube van suikerriet is 100% recyclebaar en verpakt in een doosje van ongebleekt biologisch afbreekbaar FSC-karton. Door de uitstoot ontstaan uit postbezorging te compenseren, verzendt Nuud alle pakketten klimaatneutraal.

Ingrediënten

Belangrijk om te weten is dat Nuud aluminium, parabenen- en zoutvrij is en daarnaast bevat het geen kunstmatige geurstoffen of alcohol. Dat maakt de deodorant heel geschikt voor de gevoelige huid! De deodorant bevat bovendien geen dierlijke ingrediënten en is daarmee volledig vegan. 

Er zitten maar 10 ingrediënten in de deodarant van Nuud:

  1. Micro zilver
  2. Kokos olie
  3. Wonder olie
  4. Zink oxide
  5. Amandel olie
  6. Minerale klei
  7. Plantaardige emulgator
  8. Wonder olie extract
  9. Plantaardige mengverbeteraar
  10. Carnauba was

 

Voor meer informatie over deze ingrediënten en de werking van elk individueel ingrediënt kun je lezen door op deze link te drukken. 

Nuud, the carefree deodorant

De crème komt in een handzaam formaat. Dat is fijn voor als je hem in je tas wilt doen, maar het kost ook weinig plek op een plankje in de badkamer. Daarnaast heb je maar een beetje crème nodig (zo groot als een erwt). Dit zou je na aanbrengen meerdere dagen (gemiddeld drie tot vijf) geurvrij moeten houden. 

De verpakking voelt fijn aan en de dop draai je er makkelijk van af. Ik raad je aan om even te schudden voordat je de dop er van af haalt, omdat er anders eerst vocht uit kan komen in plaats van crème. Vooral als je hem al veel gebruikt hebt. Ik merk dat ik met de crème ter grootte van een erwt genoeg heb voor één oksel. Mijn hele oksel kan er mee besmeerd worden. 

Ondanks dat Nuud beweert dat hij geurvrij is, vind ik hem toch een beetje muffig ruiken. Echter is die geur vrij snel weer verdwenen, maar ik vind het persoonlijk minder fijn. Het gaf mij toch een licht stinkend gevoel. 

Doet Nuud wat hij beloofd?

Hoewel ik door de muffe geur niet zo veel zin meer had om hem te testen, heb ik toch volgehouden. En daar ben ik enorm blij mee! Ik merkte dat ik echt drie à vier dagen zonder smeren kon! Ik heb mezelf in die tijd niet meer geroken.

Om jullie een indicatie te geven: ik ben rond 1 december 2018 begonnen met smeren. In eerste instantie smeerde ik iedere dag. Na de eerste week om de twee dagen en zo merkte ik dat ik steeds langer zonder deodorant kon.

Een paar weken geleden besloot ik om even geen Nuud te smeren en over te stappen op heerlijk ruikende (niet-milieubewuste) deodorant. Poeh, dat heb ik geweten ook! Hij ruikt heel lekker, maar toen ik een keer (met carnaval notabene) vergeten was om die deodorant te spuiten rook ik mezelf maar al te goed. Bah! Heel vies! 

Ik ben snel weer overgestapt op Nuud. Waarom? Omdat het écht werkt! Ik vind het heel relaxt dat ik niet iedere dag hoef te smeren, maar bovenal dat ik mezelf echt niet meer geroken heb! En bonus is natuurlijk dat het zoveel beter is voor het milieu! 

Nuud proberen

Nuud is snel en makkelijk te bestellen via nuudcare.nl. Een Starter Pack (15 ml) voor newbies kost €12,95 en is goed voor 6 tot 8 weken. Voor Nuud fans is er een Smarter Pack (2 x 20 ml), verkrijgbaar voor €24,95 en is goed voor 4 tot 5 maanden. De Nooit Zonder Nuud Service zorgt ervoor dat je zonder omkijken, precies op het juiste moment, de gewenste hoeveelheid Nuud thuisbezorgd krijgt.

Nuud is dus duurder dan een deodorant in de winkel, maar dat is hij écht waard! Ps. Ik heb een Starter Pack en hij is nu pas bijna op. Ik heb er dus zo’n 12 weken met de kleine verpakking kunnen doen!

Kijk voor meer informatie op nuudcare.nl.

Zou jij Nuud willen gaan gebruiken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close