Mama verwen momentje bij de kapper

Je kent het wel. Nu je moeder bent, schieten allerlei persoonlijke verzorgingsrituelen er een beetje bij in. De beautysalon, de kapper. Allemaal die relaxte dingen waar je zo van kon genieten. Moeders, zorg dat je dat gewoon (weer) gaat doen. Ik kan het je in ieder geval aanraden! Lekker even een momentje voor jezelf. Dat heb je verdiend. Echt!

Al járen ben ik vaste klant bij Cosmo Hairstyling in Den Bosch. Niet alleen omdat het fantastische kappers zijn, maar ook door de persoonlijke touch en de verzorging, waardoor ieder bezoek aanvoelt als een verwen momentje voor jezelf.

Fuente Wellness Moment Behandeling

Sinds een tijdje kun je hier je kappersbezoek combineren met een heuse wellness treatment. En echt waar, ik kan het je aanraden! Dit is écht zo relaxt…! En buiten dat om, zag mijn haar na de behandeling er FAN-TAS-TISCH uit! Het straalde, het glansde en het zag er gezond uit. Gezonder dan het er in jaren uit heeft gezien. Een verwenning voor het haar én voor mezelf.

Haar voorbereiden

Na een hartelijk welkom met een drankje en chocola en een klein gesprekje word ik meegenomen naar achterin de salon. Daar staan de wastafels. Ik mag plaatsnemen en krijg een heerlijke warme handdoek over mij heen gedrapeerd. Dit is al heerlijk! Thuis lig ik ook altijd onder een dekentje op de bank, dus dit is voor mij echt een onderdeel wat hoort bij ontspanning. Lekker cocoonen!

Als eerste wordt mijn haar gewassen met een nature shampoo om het haar schoon te maken en voor te bereiden om de werkende bestandsdelen van de producten die gebruikt gaan worden goed te kunnen opnemen. Het wassen wordt zoals altijd rustig en relaxt gedaan, waardoor ik het was-momentje altijd al beschouw als relaxt.

Na het uitspoelen van de shampoo doet Wendy (mijn kapster) een haartestje om te zien hoe het gaat met mijn haar en wat het nodig heeft. Ik blijk een klein vocht tekort en een groot proteïne tekort te hebben. Proteïne zijn de bouwstenen van je haar en het is dus belangrijk om deze op peil te krijgen.

Massage

Nadat Wendy weet hoe het met mijn haar staat, kan ze de behandeling voorbereiden met de juiste producten. De Wellness Moments behandeling gaat dan ook verder met een heerlijk lange wasmassage van ruim 10 minuten. Ogen dicht en ontspannen. Ik weet dat ik het woordje ‘relaxt’ al vaak gebruikt heb, maar echt hoor… Relaxt dit!

De lange wasmassage zorgt ervoor dat de bloedsomloop in het hoofd gestimuleerd wordt. Dat is goed voor de haarzakjes en uiteraard is dat weer goed voor je haar.

De massage heeft ze gedaan met de coco shampoo omdat deze vochtregulerend is. Daarna heeft ze de Trigo Care gebruikt. Dit product is proteïne toevoegend en pakt alleen op de plekken waar het nodig is. Ideaal dus! Je haar wordt er ook nooit vet van.

Care behandeling

En nou, lieve mama’s, komt één van de fijnste dingen uit deze behandeling: de care behandeling. Deze duurt 5 tot 10 minuutjes en is een sauna op het hoofd. Dit is écht héél fijn. Met een handstomer wordt de sauna gecreëerd en – ja, ik zeg het gewoon weer – dit is heel relaxt.

Door deze ‘sauna’ kan de care beter doordringen in het haar.

In de kappersstoel

Na deze fijne ervaring, mag ik plaatsnemen in de kappersstoel. Mijn haar wordt handdoek droog geföhnd en vervolgens krijg ik 2 pompjes van de Rhassoul Leave-In Conditioner in het haar. Deze ruikt zó lekker! Maar los van dat, sluit hij de haarschubben. En het beste van alles is dat hij voeding af geeft tot ik mijn haar weer was. Zo blijft mijn haar dus langer gezond! Oh, en mijn haar voelt daarna zó zacht aan! Ik zou ermee kunnen knuffelen!

Vervolgens spuit Wendy settingspray in mijn haar tegen de hitte en voor de stevigheid en föhnt ze daarna mijn haren droog.

Als mijn haren droog zijn krijg ik de Rhassoul olie in mijn haar (die weer zo heerlijk ruikt!) en worden mijn haren gekruld. Wat een verwennerij!

Extra informatie over deze behandeling

Misschien ben je nu het meest nieuwsgierig geworden naar de prijs. Voor deze Wellness Moment behandeling i.c.m. een knipbeurt betaal je €71 als je lang haar hebt. Hoe korter je haar, hoe goedkoper het is.

Daarnaast worden tijdens deze behandeling alleen de producten van Fuente gebruikt. Deze zijn plantaardig, diervriendelijk en organic. De hele lijn bestaat uit verschillende producten, die ook aan te schaffen zijn voor thuis. Zo heb ik de Rhassoul leave-in conditioner thuis. Heerlijk!

Cosmo Hairstyling Den Bosch

De sfeer in deze salon is heel fijn. Niet voor niets dat ik hier al járen kom. Een afspraak kun je online boeken. Voor een Wellness behandeling kun je beter bellen. Cosmo Hairstyling kent meerdere vestigingen, maar niet iedere vestiging doet ook deze fantastische behandeling.

Houdt ook de Facebook pagina en Instagram in de gaten, want dan zie je leuke behandelingen voorbij komen! En volg ook even Wendy op Instagram voor de mooiste creaties!

Cosmo Hairstyling Den Bosch
Orthenstraat 7, ‘s-Hertogenbosch – Tel: 073-6891799

Wat doe jij nog om jezelf te verwennen?

Ik heb deze behandeling gekregen. Dit verandert niets aan mijn mening | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close