MOVIE REVIEW | Deadpool 2

Lyrisch was ik over de anti-heldenfilm Deadpool. Geen wonder dus dat we zo snel als we konden Deadpool 2 wilden zien. En dus gingen we afgelopen woensdagnacht naar de eerste vertoning om 24.00 uur. En dat nadat ik al om half 7 ’s ochtends uit bed was om de hele dag dansles te geven en ook nog eens een etentje had. Dus guess what happened? Ik viel in slaap… Jep. Tussendoor werd ik telkens wakker en probeerde ik mezelf wakker te houden, maar ik snapte er nog de ballen van. En dus – omdat ik toch vrij was en wij een bioscoop abonnement hebben – gingen we de eerst volgende voorstelling wéér. Deze keer die van 13.00 uur. En deze keer bleef ik wel wakker. Tijd dus voor de review.

Let op! Deze film is geschikt voor 16 jaar en ouder.

Na het overleven van een bijna fatale aanval door koeien, heeft een misvormde cafetariabaas (Wade Wilson) moeite met het waarmaken van zijn droom om de hotste barman van Mayberry te worden. Tegelijkertijd heeft hij te kampen met het verlies van zijn gevoel voor smaak. Zoekend naar zijn spice voor het leven (en een stroomcondensator) moet Wade het opnemen tegen ninjas, de yakuza en een kudde seksueel agressieve honden, op een reis rond de wereld waarin hij het belang van familie, vriendschap en smaak ontdekt. Daarbij vindt hij een nieuwe honger naar avontuur en verdient hij zijn naam als World’s Best Lover op een koffiemok.

Athans…. dat is de synopsis die uitgebracht is maar natuurlijk nergens op slaat. Net als de teasers van Deadpool. Dus hier een betere:

Grofgebekte huurling Wade Wilson (aka Deadpool) brengt een team van mutanten samen om een jongetje met bovennatuurlijke krachten te beschermen tegen de wrede en tijd reizende mutant Cable.

Regie: David Leitch
Acteurs:
Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Zazie Beetz, Brianna Hildebrand, Julian Dennison, Stefan Kapicic en Karan Soni
Genre:
Actie/Avontuur
Speelduur:
120 mintuen
Te zien vanaf: 
17 mei 2018

Vol verwachting gingen we naar Deadpool 2. En hoewel ik het niet snel zeg, vond ik hem tegenvallen. Niet dat je hem niet moet gaan kijken of dat hij vet slecht was. Helemaal niet zelfs, maar vooral omdat ik het allemaal too much vond. Ze hadden een overkill aan alles wat Deadpool 1 zo leuk maakte. En teveel van iets, is ook niet goed. Hoewel daar de meningen over verdeeld zijn als je verschillende reviews leest.

Qua acteerwerk is er net als bij de eerste film niet echt iets op aan te merken. Iedere acteur past perfect bij zijn of haar rol en er is een leuke chemie onderling. De muziek in deze film is absoluut noemenswaardig. Dat vond ik misschien nog wel het beste aan Deadpool 2. Het paste bij de scène en/of het zorgde voor nog meer humor. Blijf zeker helemaal zitten tot het einde van de credits, want daar is nog een leuke mix te vinden. Deze is overigens ook nog in de film te horen, maar dat hoorden we pas toen we de film voor de tweede keer zagen.

Al met al waren de grappen grappig, maar niet zo grappig als het eerste deel en de actie was goed, maar had niet dezelfde gevatheid en snelheid van de eerste film. Daarnaast vond ik de hele film chaotisch. Van de ene plek naar de andere plek en nieuwe karakters kregen niet echt de kans om zich te ontwikkelen. Er gebeurde enorm veel. Dat kan zeker goed uitpakken, maar ik vond dat helaas niet het geval bij deze film.

Deadpool 2 doet te hard zijn best om grappig te zijn tijdens de actie scenes en voelt vaak aan als een parody in plaats van een dure Hollywood film. De film was nog steeds wel cool en leuk om te zien, maar haalt het niet bij deel 1 als je het aan mij vraagt. Ik had er meer van verwacht. Hij had minder chaotisch mogen zijn, hij had minder geforceerd met zijn grappen om mogen gaan en er had ruimte moeten zijn voor karakterontwikkeling.

Van mij krijgt deze film 3 van de 5 sterren.

Wat vond jij van deze film als je hem gezien hebt? En als je hem nog niet gezien hebt, wil je hem wel gaan zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close