TV

RECAP | Expeditie Robinson #10

ER10 - header

Tijd voor alweer de 10e aflevering van Expeditie Robinson! Na 19 dagen werd Danny weggestuurd. De overige leden weten niet dat hij op een eilandje alleen zit te wachten om alsnog de halve finale te bereiken. Maar dat hangt af van degene die vandaag op het eiland terecht komt. Want Danny mag duelleren met een andere speler. En wie dat is? Dat lees je uiteraard hier! 

“IK WIL GEWOON NAAR HUIS”

De sfeer is volgens Klaas beter nu Danny weg is. Achteraf gezien heeft Danny het heel dom gespeeld, maar hebben zij echt teveel stemmen ingezet. “Maar het voelt wel lekker!”

01 ryanne-kim

Ryanne laat ondertussen aan Kim weten dat ze de vorige eliminatieronde niet gestemd heeft en dat ze nog veel stemmen over heeft. Ze hoopt dat mensen haar gaan zien als bondgenoot i.p.v. vijand. “Voor de volgende eilandraad zouden we eventueel iets kunnen bekokstoven…”
Tegen Amara en Sander vertelt ze ook dat ze het kut vindt dat ze zoveel stemmen heeft en iets wil bekokstoven. Sander voelt aan dat Ryanne een verbondje wil sluiten omdat ze juist zoveel stemmen heeft. Ryanne wil aansluiten bij de sterkste en dat vind ze van Sander, Amara en Kim. Amara vindt Ryanne nu eng en wil graag dat zij nog maar net zoveel stemmen overhoudt als de rest. En dus gaat eerst Anna – en daarna Oscar – er uit?

03 Sharon mist thuis

Sharon heeft geen motivatie meer. “Mijn adrenaline is gone en ik wil gewoon naar huis.”

Anna heeft door dat Ryanne plannetjes smeedt. Ze verwacht dat Ryanne niet meer bij haar, Oscar en Shanon hoort en dat moet ze natuurlijk uitzoeken. Oscar vertrouwt Ryanne ook niet. En ook Klaas heeft zijn twijfels. “Ryanne heeft eigenlijk de plek van Danny overgenomen qua geroddel en spionage.” Aan de ene kant wil hij graag met haar in de finale staan – want met een waterproef kan hij van haar winnen – maar aan de andere kant wil hij van haar af. Ze beseffen heel goed dat Ryanne nog veel stemmen heeft. En daarom gaan ook zij een verbondje sluiten? Sander eruit dan maar? Want zelfs Klaas zou niet met hem in de finale willen staan. “Dat ga ik echt niet winnen.”

02 Danny proef

Danny kijkt met gemengde gevoelens terug. Hij had het wel verwacht, maar verbaasd zich over de 22 stemmen om hem eruit te krijgen. Het eiland is mooi en rustig. “Alles wat ik nu doe, is lekker voor mezelf. En dat vind ik fijn.” Alleen zijn kan hij prima, maar hij weet niet of hij tegen de verveling kan, want er is niet zoveel te doen.
Als hij rond loopt op het eiland ziet hij iets staan. Hij herkent het ding van een andere proef en vraagt zich af of dit de proef is die hij moet doen tegen de volgende die naar het eiland komt. Hij gaat iets maken om te kunnen oefenen.

“IK GA ECHT NAAR DE HEL HIERVOOR!”

Dag 20 is aangebroken. Danny heeft last van zijn nagel. Hij is bang dat hij daardoor minder goed kan presteren tijdens de aankomende proef, als de volgende kandidaat op het eiland verschijnt. Hij heeft gisteren namelijk een splinter door zijn nagel gekregen en heeft hier ongelooflijk veel last van.

Sharon heeft niet lekker geslapen en vooral aan thuis gedacht. Ze geeft aan, al één week op haar tandvlees te lopen en echt naar huis te willen. Maar voordat het zo ver is, moeten de kandidaten naar de volgende eliminatieproef.

Sander, Kim en Amara vertrouwen Ryanne nog niet helemaal. Kim vraagt aan Sander of hij een ander plan heeft. Tja, toch veel stemmen inzetten. Klaas wordt ondertussen ook ingelicht, maar ziet in Anna niet echt een gevaar. En daarbij zat Sharon toch niet lekker in haar vel? Dus Klaas denkt dat zij misschien wel naar huis gaat.

05 ryanne gaat naar de hel

Sanders voorgevoel over Ryanne kan nog wel eens best kloppen. Want Ryanne vertelt aan Oscar dat zij een ‘verbondje’ heeft met het oude Kamp Zuid. Het zou tof zijn als Oscar, Sharon en Anna hun stemmen in zouden zetten op Sander of Kim. “Ik ga ze zo hard naaien allemaal! Ik ben een klootzak. Ik ga echt naar de hel hiervoor!” Ryanne gaat sowieso 4 stemmen in zetten, met voorkeur op Sander.

“GEWOON HEEL DOM!”

06 sharon afscheid

Voordat de eliminatieproef begint, neemt Sharon afscheid. Ze is hier voor zichzelf en vindt het daarom niet erg dat anderen eruit zijn die een moord voor haar plekje hadden willen doen.

Het afscheid van Sharon verandert niks aan het spel. Er komt gewoon een eilandraad en ze gaan nu de proef spelen. De kandidaten moeten aan een rekstok hangen. Daarna verschijnt er een bord met 40 tekens. Deze tekens moeten ze onthouden. Zolang als je hangt kun je de regels in je hoofd proberen te krijgen. Maar laat je los, dan verdwijnt jouw bord. Als iedereen gevallen is krijgen de kandidaten 5 minuten de tijd om de tekens op het lege bord te zetten. Degene met de meeste goed wint immuniteit en degene met de minste krijgt een zwarte stem.

ER10 - eliminaitie proef

Klaas valt als eerst. Ondertussen speelt hij vals door met zijn nagels in het hout naast het bord de eerste regel te krassen die hij had onthouden.
Daarna valt Amara. Vervolgens Anna, Sander, Oscar en Ryanne. Kim hangt als laatste. Als zij valt mag iedereen gaan schrijven.

Maar ondanks dat ze het langste hing, krijgt ze een zwarte stem. De 1 die ze cadeau kreeg heeft ze toch opgeschreven waardoor er 11 stond i.p.v. 1. Daarna ligt Amara eruit. Vervolgens Klaas, omdat hij de n als een hoofdletter geschreven had. Klaas is het hier niet mee eens, want het is zijn handschrift. “Gewoon heel dom.”
Wanneer de code 10tE wordt, ligt Anna eruit, want zij is deze letter vergeten. Klaas had er hier anders ook uitgelegen.
En dan gaat het even door: 10tEnEmuKOd. Dan nog een 9 cadeau en dan is het einde verhaal voor Ryanne. Het gaat nog tussen Sander en Oscar. En Oscar wint!

18 oscar winnaar

Oscar mag naar winnaarseiland en neemt Anna, Ryanne en Klaas mee om daar te genieten van een hele kip!

“DIT IS EEN GROOT GELUKSMOMENT!”

19 kip

Wanneer zij aankomen op winnaarseiland, gaat Klaas de kip plukken. Hij voelt zich daardoor meteen weer één met Expeditie Robinson. Er ligt ook wijn klaar en voor Oscar voelt het alsof hij jarig is.

21 kim klimt

Als Sander, Amara en Kim aan het zoeken zijn naar voedsel, ziet Kim druiventrossen en klimt de boom in om ze er af te hakken. Maar ze smaken niet echt lekker. Ze hebben het idee om ze in te koken.

23 winnaarseiland

Anna denkt dat haar hoofd net als de kip op het hakblok ligt. Daarom vertelt Ryanne haar masterplan. Vervolgens overdrijft Ryanne richting Klaas en vertelt hem dat Amara en Kim hem weg willen hebben.  Klaas is verbaasd. Ryanne vertelt ons dat het niet helemaal klopt, omdat zij het niet hadden over deze ronde. En dus bedenken ze een plan om op Sander te stemmen. Klaas vertelt ons dat hij dat niet kan. Hij is een vriend en wil er dus nog een nachtje over slapen.
Maar eerst genieten ze van de sappige kip. “Dit is een groot geluksmoment.” Aldus Klaas.

24 dokter voor danny

Danny’s duim is goed ontstoken, en daarom komt de dokter de splinter verwijderen. Maar hij wil dadelijk er wel voor gaan. Hij wil niet de pijn voor niks hebben geleden.

26 klaas

De volgende dag geeft Klaas aan dat hij niet op Sander kan stemmen. De andere proberen op hem in te praten en Ryanne dreigt: “Als je het niet kan moet je het niet doen, maar dan ben je de volgende Klaas. Sorry.”
Klaas vertelt aan ons dat hij een vriendschap heeft opgebouwd met Amara, Kim en Sander. Maar diep in zijn hart weet hij dat hij in de finale wil met de anderen, omdat hij denkt daarvan te kunnen winnen.

27 kim en sander

Sander twijfelt over Klaas. Sander, Kim en Amara vinden hem erg op zijn stemmen zitten. Maar Kim denkt dat Klaas deze ronde helemaal niet stemt en dat Ryanne doet wat ze gezegd heeft.

DE EILANDRAAD

En dan is het tijd voor de eilandraad. Oscar vond Danny wel lekker om mee te werken, want hij bleef zo zelf mooi buiten schot. Klaas breekt wanneer er gevraagd wordt naar zijn gevoelens omtrent het weg gaan van Sharon en zijn dochtertje thuis.
Daarna snel door met het stemmen.

Kim, Anna, Anna, Sander, Sander, Anna, Sander, Sander, Anna, Sander, Sander, Sander, Sander, Sander.

ER10 - eilandraad

Sander moet naar huis. Ryanne zegt meteen sorry en Klaas doet dat ook.
“Het is niet anders.” Geeft Sander aan. Hij had Ryanne anders ingeschat. Hij baalt dat zij het zo speelt.

Voordat we verder gaan met Sander zien we nog een shot van Amara en Kim die boos zijn op Klaas. En Klaas zegt: “Wat had ik anders moeten doen?” Wanneer Ryanne aan komt lopen, krijgt zij de wind van voren, maar reageert perfect: “Iedereen speelt spelletjes. Jullie hebben Sandra er ook genadeloos uitgeknikkerd.” Zo, helemaal waar!

38 sander's tweede kans

En terug naar Sander. Hij baalt ongelooflijk. Hij is dankbaar voor het spel, want hij heeft er mooie vrienden aan over gehouden. Balen dat het ophoudt hier, doet hij wel. Dennis onderbreekt hem na deze zin. Want wat als er een mogelijkheid is om meer te zien? Hij zegt meteen ‘ja’, maar krijgt eerst nog te horen wat dit inhoudt. Hij is echt een groepsmens, maar gaat er toch voor. En hoe het duel met Danny gaat lopen, zien we volgende week…

Robinson van deze aflevering: Oscar
Sluwe Robinson: Ryanne
Vals spelende Robinson: Klaas
Robinson met vertrouwen: Kim
Einde Robinson: Sharon

Wie denk jij dat het duel volgende week gaat winnen? Danny of Sander?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close