HALLOWEEN WEEK | Kriebels door een huis

En de laatste dag van mijn Halloween week! Gisteren was het Halloween. Misschien heb je het gevierd met een feestje, misschien heb je thuis lekker gegriezeld met films of misschien heb je er wel helemaal niks mee gedaan. Maar hoe je het ook went of keert, kriebels kun je elk moment van het jaar krijgen. Ik krijg kriebels van een huis bij ons om de hoek. Nog nooit – ik herhaal: nog nooit – heb ik daar iemand naar binnen óf naar buiten zien gaan. Nog nooit – ik herhaal: nog nooit – heb ik daar de gordijnen en lamellen open gezien. Nog nooit – ik herhaal: nog nooit – heb ik daar iemand gezien die zich bedacht om de tuin eens te snoeien. Lees: bomen en bosjes die over de half kapotte houten schutting hangen. Kriebels. Van mijn tenen tot mijn haren die recht overeind komen staan door dit huis. En elke keer opnieuw vraag ik mij af: “Wat als er iemand al 3 jaar lang in dat huis dood ligt te wezen?” 

Oké, dat zal vast niet zo zijn. Maar het feit blijft dat ik nog nooit enige levende activiteit daar gezien heb. En ik kan me niet voorstellen dat je in een huis wilt wonen, waar je niet eens meer fatsoenlijk de voordeur kunt bereiken. Of waar je door takken weg te slaan bij de poort kunt komen. Maar goed, er zal vast wel iemand wonen. Want zo nu en dan – héél soms – is die poort open of staat er een fiets tussen al die laag hangende takken.

Tja, misschien houdt diegene wel niet van tuinieren. Maar eerlijk is eerlijk: dat doen wij ook niet en eens in de zoveel tijd zorgen wij er toch ook voor dat het onkruid gewied wordt. Ik zou toch niet graag mijn voordeur willen bereiken door te doen alsof ik Tarzan of Indiana Jones ben.
En misschien houdt diegene ook wel niet van licht, want de zwarte gordijnen zijn AL-TIJD dicht. Ik kan me niet voorstellen dat je niet van wat zonlicht houdt, maar toch. Ieder persoon is anders, zullen we maar zeggen.

Al héél vaak heb ik mij dus afgevraagd wie – en don’t mind me, maar zelfs wat – daar woont. Wat voor persoon hij of zij is. Waarom je zo wilt leven. Ieder zijn eigen keuze natuurlijk. Maar doordat ik nog nooit iemand naar binnen of naar buiten heb zien gaan, vraag ik mij gewoon af of er überhaupt nog wel iemand woont – ik denk van wel, gezien de open poort zo nu en dan. Kriebels. Ja, ik krijg echt kriebels van dat huis en loop er maar al te graag héél snel voorbij.

Is er iets in jouw omgeving waar jij de kriebels van krijgt?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

16 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close