TV

EXPEDITIE ROBINSON 2017 | Recap #2

Tijd voor alweer de tweede aflevering van ons favoriete tv programma: Expeditie Robinson! Vorige week werden de teams gevormd d.m.v. een eerste proef en moest Carolina meteen het VIP eiland verlaten. Vandaag krijgen we te zien hoe ze aankomt op het onbekende eiland, waarin de ‘onbekende deelnemers’ al een half hotel gebouwd hebben. 😉 

In tegenstelling tot de vorige jaren, maak ik een samenvatting per eiland om het iets overzichtelijker te houden. Vinden jullie dit fijn? Laat het me hieronder bij de reacties even weten.

DE EILANDEN

Eiland van de onbekenden

Carolina komt aan op het eiland van de onbekenden. “Oh my god! Jullie zijn de mensen waar iedereen bang voor is!” Om zich daarna voor te stellen met een hand. Ze vertelt over de proef en dat ze er van af gekickt is.
Even later maakt Herold de opmerking: “Dus dit is verliezers eiland?” “Nee, dit is winnaars eiland.” Antwoord Carolina.”Huh?” “Jullie hebben al een hele selectie moeten doorstaan en wij zijn gevraagd. Jullie hebben daarmee al veel meer motivatie!” Mooi verwoord Carolina!

De volgende dag zijn de onbekenden weer hard aan het werk om hun eiland tot een paradijs te maken. Carolina ligt nog. Ze mist haar BN’er clubje. “Er heerst hier een totaal andere energie.” Hmmm… Is dat positief of negatief?

Tijd om wat te eten. Imke had van een vriendin als tip gehad om ook de casave bladeren te koken. Helaas hebben ze dit wat te kort gedaan en smaakt het nergens naar.
Terwijl Herold, Marlé en Carolina gaan vissen, gaan Carlos en Imke casave zoeken. Ondertussen hebben zij het over de energie van Herold. Ze denken dat hij hen de kop gaat kosten als hij zo door gaat, want dan zit hij snel op de helft van zijn energie. Ze verwachten wel dat er nog meer BN’ers gaan komen.

Kamp Zuid

Brace heeft de vorige aflevering een net in het water gehangen en kijkt vandaag of er vis in zit. En ja hoor, een best grote vis. “Ik vind het heel vervelend voor de vis, maar wel heerlijk voor mijn maag.” Marieke lijkt de enige die de vis dood durft te maken met een mesje. Iedereen vindt het een beetje akelig en daarom schreeuwen ze hysterisch door elkaar.
Ondertussen is Brace helemaal in zijn nopjes. Hij is én chef-kok én kan vis vangen. “Zo gaan mensen je heel snel mogen!” Jorrik wil ook wat helpen en stelt zich op als sous-chef. Brace is verbaasd over de leergierigheid van Lil’ Kleine.

In vergelijking met de dag ervoor stel ik vast dat de sfeer relaxter is. Dat blijkt ook wanneer ze de vis gaan eten en iedereen in zijn nopjes is. Behalve misschien Shelly. Die heeft slecht geslapen en moet de hele tijd kotsen en is aan de diarree.

Weer later probeert Soundos met Brace een eerste verbondje te sluiten. “Shelly en Marieke vertrouwen mij. Die denken dat ik met hen ben. Maar dat is niet zo.” “Met de samensmelting doen we wat we moeten doen. Maar tot die tijd moeten we samenwerken.” Aldus Brace.

Kamp Noord

De hut wordt steviger gemaakt en er wordt met elkaar gewerkt om het eiland aangenamer te maken. Roeland ziet dat er groepjes gevormd worden. Hij denkt dat hij het eerste slachtoffer zou kunnen worden en neemt Anouk mee. Hij maakt niet echt een plan met haar, maar ze bespreken wel dat ze moeten zorgen dat ze nooit verliezen.

Voor de eerste proef heeft Kamp Noord deze aflevering maar weinig zendtijd. Blijkbaar gebeurt daar niet zo bijster veel, haha!

DE ELIMINATIE PROEF

Op de bodem van de zee ligt een kanon. Die moet het land op d.m.v. een touw. Dat touw zit vast aan palen en is ingegraven in zand. Wanneer ze denken genoeg touw te hebben, moeten ze naar het kanon en deze op het land trekken. Deel van het team kan ondertussen al vuur maken die ze later nodig gaan hebben. Kanon aan land? Dan moeten ze zo snel mogelijk een puzzel oplossen zodat de fakkel vrij komt. Met de fakkel kunnen ze het kanon afvuren. Wie dit als eerste lukt wint de totem en is sowieso een ronde verder. Het andere team moet dan naar de eilandraad.

 • Brace gaat meteen in het water om te kijken waar het kanon bevestigd moet worden en hoe ver deze in het water ligt.
 • Niels klimt in de palen om het touw er doorheen te trekken om frictie te voorkomen.
 • Bij beiden teams lijkt er een goede samenwerking te zijn.
 • Het vuur is bij beide teams aan.
 • Roeland doet een eerste poging, maar het touw is te kort. Anderen graven het touw verder uit. Ze werken elkaar af en toe tegen.
 • Kamp Zuid doet nog geen poging, maar verzamelt wel al veel touw.
 • Kamp Noord doet nieuwe poging, maar het touw is weer te kort. Richard over Roeland: “Heb je geen betere bril? Maar het is natuurlijk geen duikbril die hij op heeft.”
 • Kamp Noord gaat voor poging nummer 3, terwijl Zuid voor hun eerste poging gaat.
 • Het kanon van kamp Noord zit vast en zij kunnen gaan trekken.
 • Bij kamp Zuid wil het niet zo vorderen. Shelly die de knoop zou maken roept om hulp, maar er komt niemand. En dus probeert ze het touw nog een keer vast te maken. Zodra iedereen trekt, schiet het touw los.
 • Ondertussen heeft kamp Noord hun kanon bijna aan land.
 • Ja, het is ze gelukt. Kamp Noord mag gaan puzzelen!
 • Jorrik besluit om Shelly te gaan helpen. Dat werkt en kamp Zuid kan gaan trekken.
 • Bij kamp Noord roepen ze door elkaar en daardoor is er weinig overzicht bij de puzzel.
 • Kamp Zuid heeft het kanon aan land en zij laten Shelly en Marieke puzzelen. Dit gaat heel goed en sneller dan verwacht.
 • De fakkel van kamp Noord is los.
 • Meerdere pogingen om de fakkel brandend bij het kanon te krijgen, mislukken.
 • Ook fakkel van kamp Zuid is los. Ook bij hen gaat de fakkel snel uit.
 • Het is nu alsnog een nek-aan-nek race.
 • Kamp Noord schiet het kanon af en wint!

DE EILANDEN NA DE PROEF EN DE VOLGENDE DAG

Eiland van de onbekenden:

Carolina, Herold en Marlé komen terug van de visvangst, maar hebben niks. Herold stelt voor om een fuik te maken. Marlé vindt dat ze ook aan zichzelf moeten denken en stelt voor om ook rust te pakken. Herold geeft uiteindelijk ook toe dat het vissen al veel energie gekost heeft.
Aan ons vertelt hij dat hij de anderen ondankbaar vindt. Voor zijn gevoel heeft hij al vaak op de rem gestaan en zichzelf ingehouden. “Morgen ga ik gewoon liggen en dan kijk ik wel wat er gebeurd.”

De volgende dag heeft Carolina best goed geslapen, maar: “En dan gaat het regenen. En dat is zo kut. Maar dankzij deze mensen is het voor mij draaglijk om hier te zitten.”

Kamp Noord

Joëlle is blij dat ze bij haar vader en Anouk zit. Samen met haar vader praat ze hierover. Ze vinden dat ze één iemand erbij moeten hebben om nog net wat sterker te staan. Roeland komt er aan en ze overleggen met hem of hij van hun groepje een vierkant wil maken. Roeland overweegt het: “Er is licht aan het einde van de tunnel.”

Tijdens de regen gaat kamp Noord gewoon voedsel zoeken. Roeland heeft veel zee-egels gevonden. Die hoef je niet te koken, maar eet je rauw. “Alles wat geel en oranje is kun je eten. Het is een beetje zoetig en notig van smaak. Krankzinnig hè?” Joëlle is niet onder de indruk.

Kamp Zuid

Kaj en Danny gaan op zoek naar voedsel. Danny: “Voordat je iets gevonden hebt ben je wel een uur of 2-3 verder.” Samen praten ze over Jorrik. Hij heeft blijkbaar gezegd dat hij er best als eerste uit wil. Kaj en Danny respecteren wat hij wil en bespreken meteen dat Soundos en Shelly de volgende moeten zijn. Danny is vooral niet erg te spreken over Soundos. “Ik weet niet wat ze doet, en ze praat een beetje met de mannen mee.”

Door de regen is het brandhout nat en daardoor kost het veel hout om eten te maken. Daardoor wordt wel meteen het belang van een afdakje prioriteit. Danny komt met een goed plan en Marieke roept: “Jeetje, ik ben boer Bertie niet.”
Terwijl iedereen wat doet, gaan Brace en Jorrik in het water zitten. Ook Kaj komt er later bij. Pas als het tijd is om te tillen worden ze door Soundos geroepen. Desondanks blijft Jorrik in het water zitten.

EILANDRAAD

De eerste eilandraad! Nicolette en Dennis vertellen ons dat er deze keer geen afvallerseiland is én dus geen nieuwe kans. Dat betekent dus toch dat het Eiland van de Onbekenden blijft zoals hij nu is en dat zij waarschijnlijk pas bij de samensmelting erbij komen…. Heeft Carolina geluk dat ze als eerste is afgevallen!

Zoals ieder jaar begint de eilandraad met een vragen rondje. Hieronder de korte samenvatting:

Brace: “Ik ben kapot. Ik heb al 2 dagen niet geslapen.”
Kaj: “De teamverdeling is prima. Iedereen heeft zijn eigen taak.” Als Nicolette vraagt of ze georganiseerd zijn, schiet iedereen in de lach.
Soundos: “Als iedereen naar mij luistert dan zou het goed komen.”
Shelly: “Het gaat nu beter. Ik ben aan het genieten. Ik ben voor mijn gevoel op volle sterkte. Ik geniet van elk moment.”
Jorrik: “Expeditie Robinson is alles wat ik had verwacht ook weer niet. Het is zwaar, maar wel een mooie ervaring. Ik doe niet mee om te winnen of voor het geld. Ik doe dit om mezelf te leren kennen en mezelf tegen te komen en te waarderen wat ik heb. Al die dingen zijn gelukt en er moet iemand weg. Dus ik heb gezegd: dan stem mij maar weg.”

Tijd voor de stemming:
Jorrik, Jorrik, Jorrik, Jorrik, Jorrik, Jorrik, Brace

Jorrik moet de expeditie verlaten. Dennis doet nog een mini-interviewtje, maar eigenlijk komt daar niet echt iets nieuws uit. Ik vraag mezelf stiekem wel af of Jorrik niet gehoopt had dat er een afvallerseiland zou zijn…. Achja. Pech voor hem!

Robinson van deze aflevering: Roeland
Actieve RobinsonHerold
Plannen smedende RobinsonsSoundos, Brace, Joëlle, Richard, Roeland en Anouk
Architect Robinson: Danny
Afvallende Robinson: Jorrik (Lil’ Kleine)

Wie had er volgens jullie naar huis gestemd moeten worden?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close