wat als

Hoe mijn leven er uit zou zien als ik het helemaal voor het zeggen had

Ik ben een dromer. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik mezelf zo kan verliezen in films, series en boeken. Hoe vaak ik mezelf al niet bedacht heb ‘wat als…?’. Misschien doordat ik zo’n dromer ben, maak ik er meestal geen doelen van. Ik houd juist van de fantasie dat het zou kunnen, maar kan ook heel down to earth beseffen dat het me niet zomaar in de schoot word geworpen. En daarnaast: kun je écht al je dromen najagen door er doelen van te maken? En wat als je dan die doelen uiteindelijk bereikt hebt? Heb je dan nog wel dromen? Ontstaan er nieuwe dromen die je dan gaat najagen? Is dat uiteindelijk niet héél vermoeiend? Goed. Vandaag in dit artikel beschrijf ik hoe mijn leven er uit zou zien als ik het helemaal voor het zeggen had.

De spelregels

Ik hou van spelletjes en zie dit dan ook als een soort van spel. En zoals bij ieder spel heb je ook voor dit spel spelregels.

  1. Alles kan en alles mag.
  2. Er zijn geen grenzen.
  3. Het onmogelijke is mogelijk.

Het leuke van dit spel is dat je het honderden keren kunt spelen en er altijd ergens wel iets anders uit komt. Omdat je creatiever wordt, maar ook doordat jij als persoon verandert of doordat je in een andere levensfase terecht komt.

Hoe mijn leven er uit zou zien als ik het helemaal voor het zeggen had

Als ik het op dit punt van mijn leven voor het zeggen had, dan zou ik genoeg geld hebben. Ik hoef niet per se miljonair te zijn (al is dat natuurlijk wel leuk), maar ik wil gewoon genoeg hebben. Genoeg als in een: je hoeft niet na te denken of je iets kunt kopen, of je een weekendje weg kunt, of je leuke dingen kunt doen. En dan natuurlijk wel begrenst met dat je geen idiote dingen gaat kopen zoals een Ferrari of een villa of iets dergelijks. Maar gewone normale dingen.

Als ik het op dit punt van mijn leven voor het zeggen had, dan zou ik stoppen met werken in het onderwijs en mij volledig willen richten op het bloggen. Lekker schrijven en alle leuke (en minder leuke dingen) doen die horen bij het houden van een leuke, goedlopende blog. Dan zou ik nog altijd proberen 3 dagen te werken (ook al inspireert de wereld om mij heen mij iedere dag om te bloggen), zodat ik alle tijd heb voor Isabelle. Zo zou ik heerlijk thuis kunnen werken en er voor mijn dochter kunnen zijn.

Als ik het op dit punt van mijn leven voor het zeggen had, dan zouden we een leuk huis huren of kopen. Een huis met een vaste trap naar zolder en minimaal 4 slaap/hobbykamers. Een fijne en mooie tuin waarin zowel Isabelle als Odin kunnen spelen. Een huis met open woonkeuken, een grotere fijnere bank, een grotere televisie en goede spiekers voor een bioscoopeffect. Daarnaast zouden we in de badkamer zowel een bad als een douche én een toilet hebben. En twee wastafels zou fijn zijn, maar geen must.

Als ik het op dit punt van mijn leven voor het zeggen had, dan zou ik meer van de wereld gaan zien. Het liefst natuurlijk met mijn gezin. Nog een keer terug naar Indonesië en hen laten zien waar ik 5 maanden geleefd heb, maar ook nieuwe gebieden ontdekken, een rondreis door de USA, roadtrippen door Europa en nog veel meer landen bezoeken.

Als ik het op dit punt van mijn leven voor het zeggen had, en het onmogelijke is mogelijk, dan zou ik een keertje willen praten met dierbaren overledenen en hen vragen stellen. Maar ik zou dan ook graag willen kunnen vliegen (zonder vleugels of vliegtuig en dergelijke), want dat lijkt me heel fijn en is stukken goedkoper dan een auto ;). En als laatste zou ik ook graag eens vanuit een ruimteschip naar de aarde en de sterren kijken.

Nu jij. Hoe zou jouw leven eruit zien als jij het helemaal voor het zeggen had?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close